Resepi Kek Pisang Adyva

Holaaaaaa......gaissss....
Arini bosan, tgk Pisang berangan kat dapor mcm memanggil-manggil je...tetibe terasa nak makan Kek Pisang!!! 
Mak kata "buatlah bang, mak nak makan, awk Kan rajin baking" 
.
.
Maka....ayuh Kita godakkkk....hahaha...


Bahan-Bahannya : 
- 6 biji Pisang berangan dilenyek
- 3 biji Telur Ayam
- 1/2 cawan gula pasir (ikot citarasa masing2)
- 1 cawan minyak masak
- 2 cawan self raising flour 
- secubit garam
- hirisan Pisang utk hiasan
- esen vanila (kalau Ada boleh letak sikit) *optional 

Cara-caranya :- 

1. Pukul telur dan gula sehingga berbuih dan sedikit Kembang

2. Masukkan minyak masak, garam dan Pisang

3. Panaskan oven 160°c selama 20min

4. Masukkan doh dalam acuan, hiaskan dgn hirisan pisang

5. Sedia utk dibakar, selama 45min (ikot jenis oven) dgn suhu 160°C 

6. SIAP UTK DIHIDANG 💝

Ulasan

Catatan Popular