Selasa, 30 November 2010

::AdyvaPHOTO part III::PUTERI HARBOUR::

JUMPA lagi.....u olsss....
kali nie adyva art's work menjurus pada
GAMBAR-GAMBAR di PUTERI HARBOUR...
masa nie JULY , adyva, zaki ngan KZ saja2 nak PHOTOSHOOT ...
ENTRY kali nie adyva share gambar yg sempat adyva RAKAM k..
gambar SEKITAR puteri harbour...next entry nanti adyva share gambar2 POSE KAMI~
waaaa....termasuk POSE adyva la u ols...hehehheehe
so.....NILAIkan my arts works okey..
mana tahu boleh di PERBAIKI dan di kemas kan lagi~..

untuk KETERANGAN lanjut mengenai PUTERI HARBOUR jom lawati laman BLOG nie..

Puteri Harbour adalah permata dari Nusajaya. Ini pejabat polis tepi laut, merupakan pantai bersepadu dan pembangunan marina yang merangkumi 688 hektar yang menawarkan panorama Selat Johor.Puteri Harbour mengubah hidup mewah dan menawarkan manfaat yang tak terbatas real estate kepada pelabur cerdik. Terletak berdekatan dengan Kota Iskandar (Johor pusat pentadbiran negara baru), Puteri Harbour akan menjadi komuniti gaya hidup yang unik bintang, menawarkan pengalaman hidup tepi laut yang luar biasa, makan, hiburan, seni dan budaya dalam tatacara gambar kad pos yang aman dan alami.

Ini adalah lokasi yang ideal untuk perdagangan global atau serantau dan peristiwa, dengan kemudahan state-of-the-art dan persekitaran yang ramah perniagaan yang akan mencipta dunia kelas peluang pelaburan peribadi atau perniagaan.

bahagian pembangunan Puteri Harbour's terdiri tepi perumahan (prime hotel tepi laut), pembangunan komersil (pejabat dan kedai-kedai runcit), FAME (Makanan & outlet minuman, Seni, Muzik dan Hiburan), hub pengangkutan (air transport terminal untuk teksi air dan feri, stesen bas , trem dan stesen LRT), sebuah marina (dermaga, tempat simpanan lilin dan penginapan kemudahan untuk pelaut, yachters, pemilik kapal yacht / charter / operator dan sukan air pemilik / operator) dan Taman Budaya yang digagas dan boleh dimiliki oleh Kerajaan Negara Bahagian Johor.

BUNGA Tropika....sejenis tumbuhan yang terdapat di PUTERI HARBOUR ini.....
sangat cantik berwarna puteh dan tumbuh subur....
dalam iklim panas dan lembap sepanjang tahun menggalakkan lagi
proses bunga ini berbunga sepanjang tahun.


nie pula kawasan lapang di sebalah cafe [ CONX's CAFE ]
adyva suka pic nie..nampak sejuk mata yang memandang!!~..
sesuai bawak kawan2 berehat, aktiviti santai sekeluarga kannnnn..
kalau nak PHOTOSHOOT weeding pon bley!
fuhh mmg sangat2 sesuai u olssssssss.....
JOM la plan ke mari~

pepohon seperti ini memang banyak tumbuh di sekitar PUTERI HARBOR...
cantik x PIC yg nie....nie pon salah satu kesukaan adyva!~...
salah satu tujuan p0kok2 nie adalah untuk meredupkan suasana sekelilih~..
ye lah,.,kat laut kan panas u ols..
hehehehXD

nie pula gambar pemandangan KAPAL- KAPAL layar berlabuh....
bestnya kalau dapat MASUK dan bergambar kat dalam tue kan
dr JETI jer la dpt tgk..hehehheehe...
xper2..satu hari nanti PASTI kita dapat juga masuk kedalam itew.....
let's..try~...

atas jeti tu bley jalan2...
tapi x bley nak masuk u ols...hahaha
kena mintak kebenaran~....

INFODIVA::

Alamat / Address :

Puteri Harbour Satellite Clubhouse,

Lot PTD141090, 79000,

Nusajaya, Johor,

Malaysia.

Telephone : +607 530 2122 Fax : +607 530 2125

Email : puteriharbour@uemland.uemnet.com

Waktu operasi / Operation hours :

Monday to Sunday; 8.30am – 11.00pm

Lokasi / Location :

Latitude 1°25’N ; Longitude 103°39.5’E

Air Draft :

Air draft at the Second Link Bridge is 25m at HAT

Frekuensi Radio / Radio Frequency :

VHF Channel 18 ( call sign “Puteri Harbour” once passed the Second Link Bridge)

Di sini, di Puteri Harbour, kawasan pejalan kaki yang luas dan kawasan hijau. Ditubuhkan untuk memenuhi keperluan acara syarikat anda dengan perkhidmatan kesihatan yang luar biasa yang akan menyesuaikan sesuai dengan keperluan anda.

Adakah anda ingin menjamu pelanggan anda, kakitangan hadiah, mengembangkan team building atau hanya ingin keluar hari besar pejabat, Puteri Harbour menawarkan penyelesaian yang berkesan dan menarik dengan pakej belayar syarikat kami:
I. Cukai perhotelan
Impress dan menghibur pelanggan keluar dari pejabat dengan pilihan denda masakan dan anggur
onboard yacht mewah kami.
II.
Penghargaan dan insentif
Reward pasukan anda dengan pesiar bercuti ke matahari terbenam di sekitar Southern indah
Kepulauan Johor.
III.
Pasukan dan pembangunan kepimpinan
Sifat dari belayar membuat sukan suatu kegiatan yang ideal untuk membina pasukan.
Individu
didorong untuk tumbuh melampaui kemampuan mereka, stretch kapasiti mereka dan membina tingkat tinggi
kemerdekaan dan interdependensi antara anggota pasukan
IV.
Rangkaian
Sebuah kesempatan sempurna untuk mendapatkan semua kenalan anda dalam persekitaran yang menyenangkan belum tertutup.

aktiviti outdoor lain yang kami tawarkan adalah sebagai berikut:
I. Sungai pelayaran dan perjalanan kunang-kunang dari Puteri Harbour kepada Sungai Perapat atau Sungai Pendas,
Pulau Merambung, Kukup, RAMSAR Sungai pulai dan Danga Bay.
II.
Perikanan dan perjalanan menyelam di Pulau Pisang atau daerah setiap pelanggan disukai.
III.
Sukan air - kano, kayak, perahu dayung, polo air dll
IV.
Joy naik
V. Pisang perahu dan Wakeboard
VI.
Sewa basikal
VII.
Berperahu dan berlayar program

Kami juga boleh host workshop anda, mesyuarat, makan malam eksklusif atau makan siang di kelab kami.

::AUSTIN HILL GOLF RESORT::

SALAM semua....mcm mana hari nie??
sehat x???waaaaa.....adyva nak UPDATE cite pasal
"AUSTIN HILL GOLF RESORT"
adyva g sini bukan main GOLF ya....tapi adyva pergi sebab ada urusan kerja
survey tempat untuk buat FAMILY DAY J.A Group of Companies...
waaa....so NICE place nie tau~...pemandangan yang menghujau...
lihat la adyva POSE tue....superb beb~..hehehe

nie PIC di hadapan CAFE / lobby utama menuju ke DEWAN BESAR..
pemandangan yang menggamit tumpuan sesapa saja yang datang kemari...
sungguh mendamaikan dan memukau sapa2 jer yg memandang~..
adyva nak berkongsi INFO sedikit ya:

Address : Lot PTD 58061, Jalan Mutiara Emas 8, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru

P.O. Box 155, Pos Malaysia Majidee, 81100 Johor Bahru

Contact Tel : 607-3524300 Fax: 607-3538500

Binaan yang bercirikan INGGERIS ini sangat memukau!!
adyva mmg suka binaan tiang-tiang besar nie......nampak cantik dan mengekalkan gaya binaan EROPAH.....so boley ler feeling2 kat oversea kan~..hehehehe

di pintu masuk utama sebelah KIRI terdapat KOLAM renang untuk anak2 dan dewasa...
kolan yang cantik....sebiru gambaran di atas!~..
waaaa....apa lagi...kalau c/in di sini siap complimentary tau~...
jgn lepaskan peluang anda~..

nie plak Pic bersama Iskandar Ahmad...
adyva g sini buat kerja dengan die la u ols.....gambar nie pon kita abadikan sebagai
kenangan u ols...
at least ada gak kan bukti kerja kami>..
berlatar belakangkan swiming pool di tengah terik mentari tegak di atas kepala!~..hehehe

sedikit INFO or GUIDLINE::
Route to Austin Hills

From Singapore

  • If you are driving from Woodlands Custom, after Johor Bahru CIQ exit, keep left (Do not go up the flyover on your right)
  • After passing the SHELL station on your left, proceed to the traffic light and turn right at the traffic light into Jalan Tebrau.
  • (Do not take the “U” turn or left turn)
  • Follow Jalan Tebrau until you see GIANT, PANDAN CITY, CARREFOUR on left (approximately 10 KM). Upon seeing CARREFOUR head straight up the flyover and immediately keep left.
  • Turn left at the first left turn into Jalan Mutiara Emas Utama.
  • Go straight (approximtely 1.5 KM) and turn left at the 3rd traffic light into Jalan Mutiara Emas 8 and you will see Austin Hills concrete signboard.
  • Drive approximately 800 metres, you will see Austin Hills Golf Resort entrance on your right and turn right.

From Kuala Lumpur

  • If you are driving from Kuala Lumpur, take the North-South Expressway Southern Route (E2) and exit at Skudai Toll Plaza.
  • After the toll, go straight and exit 256 at the Pasir Gudang Interchange into Pasir Gudang Highway.
  • Go straight and keep left until you see a MOBIL station on your left, turn left at the Johor Jaya intersection.
  • Keep left and turn left into Jalan Mutiara Emas Utama.
  • Go straight (approximtely 1.5 KM) and turn left at the 3rd traffic light into Jalan Mutiara Emas 8 and you will see Austin Hills concrete signboard.
  • Drive approximately 800 metres, you will see Austin Hills Golf Resort entrance on your right and turn right.
::PETA LOKASI AUSTIN HILLS GOLF RESORT::


KEPADA mereka yang berminat sila layari laman WEB ini http://www.austinhillsgolf.com/index.html

jumpa lagi u olssss