Ahad, 10 April 2011

::EXPERIMEN Kata2 -ve & +ve terhadap NASI::

Salam U ols...
salam berhujung minggu kan~.....JB hujan ye,...
sejukkkkkk jer~....nyaman~....
ok la...sementara duduk2 xde keja kan apa kata BACA jap tentang eksperimen nie..
smlm adyva bukak email LAMA adyva [are_die_fashla@yahoo.com.my] so ternampaklah satu email yg dh lama di kirimkan~..
so adyva just nak SHARE pada semua!...
sharing IS Caring kan....so JOM kita baca!..
Subject: Efek Kata-Kata Negatif dan Kata-Kata Positif

Sebaiknya kita semua mulai mengendalikan Kata-kata yang keluar dari mulut kita
dengan Kata-Kata yang Positif dan Baik.

Setelah mendengarkan info tentang pengaruh Kata-Kata Negatif terhadap Air yang ditulis dalam buku ' The Hidden Messages in Water ' karya Masaru Emoto dan pada halaman 31 buku tersebut disebutkan tentang banyaknya orang yg melakukan percubaan, so JOM kita cuba terhadap NASI

1. Tempatkan sisa Nasi yg sdh disimpan semalaman kedalam 2 botol dgn kuantiti yg sama, kemudian ditutup rapat.

2. Setiap botol di tampalkan label yg berisi kata2...

3. Botol A : ' Kamu Pintar, Cerdas, Cantik, Baik, Rajin, Sabar, Aku Sayang Padamu, Aku Senang Sekali Melihatmu, Aku Ingin Selalu di dekatmu, I LOVE YOU, Terima Kasih.

4. Botol B : ' Kamu Bodoh, Goblok, Jelek, Jahat, Malas, Pemarah, Aku Benci Melihatmu, Aku Tidak mau dekat dekat kamu '

5. Botol-botol ini hendaklah diletakkan terpisah dan pada tempat yg sering dilihat, dan pesan pada rakan2 sekeliling, housemate anda atau isteri, anak, dan pembantu untuk membaca label pada botol tersebut setiap kali melihat botol2 tersebut.

6. Dan inilah yang terjadi pada nasi tersebut selepas 1 minggu kemudian :





a] Nasi dalam botol yg di bacakan kata-kata Negatif ternyata cepat sekali berubah menjadi busuk dan berwarna hitam dgn bau yg tidak sedap.

b] Sedangkan Nasi dalam botol yg di bacakan kata-kata Positif masih berwarna putih kekuningan dan baunya harum seperti ragi.

Nah Silahkan kawan2 mencubanya sendiri ya.

SO, ada juga yang mencybanya kepada BOTOL ke 3 dimana botol ketiga tidak di beri label apa2 dan diabaikan @ tidak diperdulikan, dan ternyata nasi dlm botol yg diabaikan membusuk jauh lebih cepat dibandingkan botol yg dipapar kata ' Kamu Bodoh'.

Bayangkan apa yang akan terjadi dengan anak-anak kita, pasangan hidup kita, rakan-rakan kerja kita, dan orang-orang disekeliling kita, bahkan binatang dan tumbuhan disekeliling kita pun akan merasakan efek yang ditimbulkan dari getaran-getaran yg berasal dari pikiran, dan ucapan yang kita lontarkan setiap saat kepada mereka.

Maka sebaiknya selalulah sedar dan bijaksana dalam memillih kata-kata yg akan keluar dari mulut kita, demikian juga kendalikanlah pikiran-pikiran yg timbul dalam batin kita.

Semoga tulisan ini bermanfaat untuk kita semua.

Salam Damai dr Adyva mlm minggu yg dinggin!..
kalau ada masa AYUH cube experimen ini ya~...
sentiasa menjadi manusia yg POSITIF dalam segenap aspek....
terpulang pada kalian dalam menilainya sebab setiap perkataan yg keluar dr mulut adalah terbit dan lahir dr HATI~....

::TRAFIK JAM AdyavVogueLIFE::

Salam Berhujung Minggu u ols....
saja je la nie nak UPDATE pasal Trafik kat BLOG adyva nie kan~..
rasa mcm nak post utk masuk CONTEST tue...
tp tgk la mcm mana~...ye la FOLLOWERS pon baru 34 org jerks!...haha
gegeh nue promote!..mcm2 style promosi adyva buat!..hahaha
hurmmm apa u ols buat skang??
kalau nak lebeh info AYUH jelajah BLOG Adyva nie!...
jom ikuti ULASAN Adyva!

OverviewRefresh
Now
Day
Week
month
All time
3 Apr 2011 15:00 – 10 Apr 2011 14:00
Pageviews today
16
Pageviews yesterday
127
Pageviews last month
1,213
Pageviews all time history
5,040
Don't track your own pageviews
Posts
More ▸
08/04/2011
74 Pageviews
05/04/2011, 4 comments
48 Pageviews
21/12/2010
31 Pageviews
09/04/2011
29 Pageviews
28/03/2011
15 Pageviews


Nampaknya Entry "Sifat Dalam Nama" kali nie mencatat rating terbanyak
dalam minggu nie.....[padahal adyva copy paste dr FB jerks] tapi apapun tetap ramai yg view!..thanks u ols~

tangga keDUA jatuh kepada entry "APA KATA WANITA & PLU Terhadap LELAKI"
sure la ramai golongan adek2 yg VIEW kan!..btw thanks coz VIEW AdyvaBLOG ye!..

HANTARAN DALAM HATI jatuh tempat keTIGA u ols...hasil kerja tangan adyva
dan MINAT dalam alam BRIDAL makin membuak2......wah!...hope sangat satu hari nnt akan menjadi kenyataan!...
amin

Entry Terbaru smlm ANDAI ITU TAKDIRMU terus meletakkan dirinya di tempat ke empat!....
smlm tercalon kat MUZIK2...lirik lagu BY SULU SARAWAK nie mmg puitis u ols!...

PostsRefresh
Now
Day
Week
month
All time
3 Apr 2011 15:00 – 10 Apr 2011 14:00
08/04/2011
74 Pageviews
05/04/2011, 4 comments
48 Pageviews
21/12/2010
31 Pageviews
09/04/2011
29 Pageviews
28/03/2011
15 Pageviews
02/12/2010
14 Pageviews
06/04/2011
12 Pageviews
04/02/2011
8 Pageviews
21/02/2011
7 Pageviews
07/04/2011
6 Pageviews

Lagu Candak by SYURA yg selalu mendodoikan Adyva jatuh di Tangga ke LIMA minggu ini
Adyva mmg suka mendengar lagu nie lagi2 time nak TIDUR!
hehee
0 Apr 2011 12:16 – 10 Apr 2011 14:15
Pageviews by Countries
Malaysia
5
Pageviews by Browsers
Chrome
2 (40%)
Internet Explorer
2 (40%)
Firefox
1 (20%)
Pageviews by Operating Systems
Windows
5 (100%)
ok u ols....sampai sini dulu apa yg adyva cuba nak smpaikan.....
laporan TRAFIK JAM dr BLOG Adyva nie!.....
next time kalau ada masa adyva akan sentiasa update ye!...

salam berhujung minggu!.....caiyokkkkkkkkkkkkkkk