Ahad, 29 Mei 2011

PARTY Abang2 MOTOR BesaQ @ SCHJB~

SALAM u ols.....
fuhhh.......2a.m smpai umh~......btw HAPPY WEEKEND la ye~...
nie nak cite ckit nie~....adyva blk lewat smlm sebab terlibat dlm function
INDEPENDENT MC 2011 Patch Party~
50 pax u ols.....VENUE @ Cempaka 1, Swimming Pool SCHJB~
wah~...sangat meriah!
lihatlah LOGO pada plak di atas tue!
nama TAJOK entry nie pon MAMAT2 MOTO BESAQ kan~....hehehe
so apa lagi JOM jelajah BLOG Adyva! byk gambo lagi~

tu diaaaaaaaaaaaaa....PINTU GERBANG BELON bertema Merah Puteh~
adyva dipertanggungjawabkan utk mendekorasi u ols~....
so INILAH kali pertama adyva buat PINTU GERBANG Belon nie~.....
senang je....janji ada kretiviti dan di campur dgn DAYA IMAGINASI yg tinggi!
so jadilah~....ini pon dengan BANTUAN mereka2 yg PAKAR dlm bidang meniup BELON!
wah~....thanks to Ida (my coordinator, AfiQ (p/time), office staff, kak faezah Dan semua yg terlibat)

nie plak DEKORASI di kolam renang!...
gegeh cari BATU nak bg belon2 tue jangan bergerak dan sentiasa ada di tengah2 pool je!
menjadi u ols~......hahahahahXD

nie die ABANG2 moto BESAQ u ols!
moto2 die bunyi BROOOM, broooom, BROOOOOOM.....wah~
mcm2 pesen ada!..mcm2 bentok ada!...
cuci mata la apa lagi~..hehehehe

p/s: cuci mata tgk mOTOR2 ye~...bukan tgk org!
lalalalalalalalalaa.....

semua tgh prepare nak kuar meronda JB smpai ke Puteri harbor, di NUSAJAYA...
mmg meriah lobby kat NORTH WING nie~....semua moto display kat depan nie!
meriah~

tu diaaaaaaa...deretan2 MOTOR2 besaQ~...
fuh~.,...kalau la dapat satu tue ek!..kan best!

ini la PEMANDANGAN di waktu petang~.....
mengidam nak TERJUN dlm pool tue la~>..bile ek bley dpt!
merasa gak air SCHJB nie~>.hehehe

nie la DEKORASI bertema MERAH PUTEH~...
siap belon2 mcm birthday PARTY~...tapi ITU la yg mereka NAK!
hehehehXD
dengan kerjasama semua STAFF akhirnya DEKORASI ini dapat di selesaikan!
siap mendapat PUJIAN dr peserta!
wah~....

pemandangan dr arah KOLAM RENANG pada waktu malam!
siap dengan dekorasi dan ABANG2 MOTOR tue masih di dalam!

nie satu lagi pic yg menarik!
dan cantik adyva dapat rakamkan!
waaaaaaaa......

kelihatan di situ Senior Sales Exec & Mami Rina Consultan Sales
dok discuss2 di sudut KOLAM~..hehehe

ini pemandangan masa pertukaran SIANG ke MALAM u ols!
mcm mana??? view die menarikkan!

keadaan DALAM dewan CEMPAKA 1 dr arah luar!

sebahagian BUFFET KAUNTER!
siap BBQ u ols~...kenyang adyva makan malam tue!
banyak food x hbs~

inilah die SALES TEAM SCHJB
Ida (coordinator) dan kak Faezah ( SSE )

ok u ols.......gambar2 lain byk x cantik la~>.gegar~
so inilah die yg ada>~
so tggu next event yg adyva terlibat sama k
sure adyva SHOW OFF dlm blog nie!
hehehe
sekian~

Khamis, 26 Mei 2011

::PESTA KERONCONG JOHOR 2011::

salam 1 Johor u olssssssss...
Adyva nak share ngan u ols about PESTA KERONCONG JOHOR 2011
yang akan berlangsung di STADIUM MAJLIS BANDARAYA JB
pada 20 May nie...jam 8mlm~
jom memeriahkan majlis!

Adyva akan pergi ngan mr KZ n Zaki (ikot planning la)
so we ols mmg MINAT xtvt2 kesenian dan kebudayaan nie tau!
jom sesapa yg minat~

nak lebey info KLIK link ini>>>>>

KEPADA ANDA YANG BERADA DI JOHOR BAHRU,
KEPADA ANDA YANG BERMINAT DENGAN LAGU-LAGU KERONCONG

ANDA DI JEMPUT HADIR
KE MALAM GALA PESTA KERONCONG JOHOR 2011

TARIKH: 29 MAY 2011 (AHAD)
TEMPAT: STADIUM BANDARAYA JOHOR BAHRU
ARTIS: DATO' M.NASIR, ZARINA ZAINORDIN (AF), ADILA IDRIS

#MASUK ADALAH PERCUMA

Rabu, 25 Mei 2011

GENAP SEBULAN Adyva @ SCHJB

Salam 1 Malaysia u ols~...
hari nie RABU 25 May 2011.....genap sebulan adyva JOIN Group of Suria Management~
adyva bermula pada 24 April 2011..(masa birthday Nabilah)
dan sehingga KINI adyva telah merasai kehangatannya!...
yeah~
itu LOGO Suria City Hotel Johor Bahru u ols
beralamat di No 10, Jalan Bukit Meldrum, Tanjung Puteri
80000 Johor bahru, JOHOR~

inilah die LOGO HQ
Suria Resort & Hotels yang terletak di KUALA LUMPUR~
Bandar Baru Kelana Jaya, Petaling Jaya~
dimiliki sepenuhnya oleh BANGSA MELAYU!
yeah~...

ini die BANGUNAN Suria City Hotel JB
tempat adyva Bertugas sekarang ini~.....
terletak berhampiran PUSAT BANDARAYA JB~
strategik location!...depan selat TEBRAU yg indah dan nyaman!
waaaaaaaaaaaaaa~....

pemandangan waktu siang!...
bersebelahan dengan GRAND BLUEWAVE HOTEL~
ADYVA bertugas di JABATAN
Sales & Merketing
as a SALES EXECUTIVE~
so setakat nie ada la 2 3 JOB masuk
antaranya dr PETRONAS CARI GALI, KLCC
dan TELEKOM MALAYSIA BERHAD.....semua nie tggu confirmation je
alhamdulilah~,...
jabatan kerajaan pon ada~...dr JABATAN VETERINAR Negeri Johor!

yg bestnya SURIA nie u ols
ada byk property lain~...
seperti di MERANG Terengganu
CHERATING, Pahang
Janda Baik, Pahang~....*(property terbaru)
dan paling jauh adalah di KOTA LONDON~
waaaaaaaaaaa...nie yg PLAN nk g London nie!

nie la die u ols...
property KAMI di LONDON~....
so sesapa ada PLAN nak ke LONDON~
boley calling2 Adyva ye~>..best price kepada u ols!
contact me @ 0137382737

dan inilah die MAP ke SURIA CITY HOTEL JB~

ok u ols~....semoga ketemu lagi kita di masa akan dtg ye!
salam hormat sembah ta'zim~

Selasa, 24 Mei 2011

::Fesyen Baju Raya Adyva 2011::

SALAM u olsssssssss.....wat pe tue???
hahahaha....adyva agak bZ mlm nie
dok berdiskusi ngan adek ipar pasal PESYEN apa sesuai masa weeding die nnt~
so kita tolok tepi perihal itu~....
skang kita fokus kat tajuk di atas ye~

google PUNYA google...
maka terpandanglan adyva akan DESIGN baju nie~...
cantik~....lagi2 kalau di terjemahkan kepada baju seorang LELAKI~...
wow~ cantik la~...
lagi bg adyva yg berbadan AGAM nie kan!
adeh~.......so baju mcm nie ley melindungi dan menampilkan ILUSI kurus~
walauponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~..hahahaha

kalau dpt wat ala2 mcm nie pon ok~..
just satu butang BESAR kat atas tue
dan terbelah di depan~
lehernya BUKAN cekak musang ye
tapi di modenkan~
ala2 lepas gito.....so kalau berleher JINJANG apa salahnya kan~

so skang nie adyva GEGEH la mencari TAYLOR2 yang berbakat besar
untuk menjahit baju nie~
xnak ala2...nak BENAR2 seperti ini~
di padankan dengan seluar HITAM atau PUTEH~
sudah mencukupi~...kan~

ok kepada u ols kalau ada tahu mana2 taylor yang HANDAL menjahit
silakan PM kepada adyva ye~..
tQ

Isnin, 23 Mei 2011

::PEMANDANGAN SENJA DR SCHJB::

hye2 u ols....salam selamat petang~...
hari nie ISNIN 23 may 2011
Adyva M.O.D u ols.,....until 11pm~..

so.....sebagai MANAGER ON DUTY
adyva kena round2 satu HOTEL yg mempunyai 2 building nie
so masa di NORTH WING Suria City Hotel JB nie
adyva lihat DADA LANGIT BANDARAYA JB
sangat cantik!

DENGAN VIEW yang agak TEPAT dr SCHJB nie
menghala ke PUSAT BANDARAYA JB....
adyva dapat snap2 GAMBAR yg cantik!
walauponnnnnnnnnnnnnnnnn menggunakan KAMERA HP Nokia nie!
janji gambar cantikkan??
ditambah dengan EDITING SIMPLE....but look nice
(matiler puji diri sendiri) eh...ada aku kesah>>
kan~...janji MINAT u ols.....

p/s: Lupa nak bawak kamera CANON Digital tue~

yang nie plak VIEW KASTAM CIQ tue
mmg dekat sgt ngan SCHJB..jalan kaki je...hehehhee
so mcm mana u ols???
ok x editing Yg adyva buat nie???
any comments???

dan inilah die ORI PIC u ols...
ala2 sendu2 alam je kan....
so itulah PENTINGNYA EDITING Concept~

nie satu lagi pic....
CIQ~...

ok u ols...mcm mana??
ok x???
jumpa lagi~..byk lagi nk update
tggu dr semasa ke semasa ye!
salam sayanggggggggggggggggggggggggg kat u ols

Ahad, 22 Mei 2011

::Adyva Melempeng di Pagi Ahad::

hye 2 u ols.....
salam berhujung minggu~
semoga hari minggu anda damai dan santai jer kan~...
btw hari nie hari ketiga adyva berseorangan di RUMAH~
adeh~...boring tp naseb ada internet nie~>.hehehe

so JOM bercerita tentang breakfast pagi nie.....
adyva MELEMPENG u ols.....
sedap~...baru pas makan~....burp!
lempeng buat sendiri ye~...ala2 mengidam kan!...

nie la lempengnya!~...tadaaaaaaaa.....
senang je u ols....
TEPUNG GANDUM + GARAM + AIR MASAK
gaul hingga sebati dengan KEPEKATAN yg sesuai la~...
ikot suka~...
kalau u ols nak wat LEMPENG KELAPA...just tambahkan kelapa parut je...senang kan???
pastue panaskan KUALI dan mula la xtvT melempeng~...hahahaha
adyva wat x banyak...
dalam 7 keping je u ols...
hehehe

ini plak SAMBAL TUMIS...lawan kepada LEMPENG itu tadi....
apa??? Adyva masak sambal?? OMG~...
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk...saya x pandai masak sambal tumis!
hahaha....BTW sambal nie adyva beli kat kedai malam smlm
saja mintak lebey sebab dah planning nak wat LEMPENG pagi nie!
so simpan dlm peti and modified la sikit~...hehehe
biasalah...kedai sambal kosong je kan...so kita tambah ikan bilis n bawang~
wah~

Beverage pagi nie adyva wat KOPI O satu jag!
nie nak cantik je...letak la 1 cup je..hehehehe
menyelerakan u ols~..
sorang2 kat Umah kan~...

rasanya for lunch nie pon adyva makan lempeng!
ala...idop bujang kan apa kesah sangat kan!
janji happy~..

salam ahad u ols....daaaaaaaaaaaaaaaa

Sabtu, 21 Mei 2011

XTVT Amal GABUNGAN 3 Hotel b'sama UNIT KAWALAN VEKTOR!!!

SALAM SABTU semua~...
apa khabar~....sihat?? apakah xtvt anda hari ini???
waaaaaaaaaa....adyva begitu semangat sekali bila diberitahu pada hari JUMAAT (smlm)
mengenai XTVT pada hari sabtu ini (hari ini).....

Tempat : NAZA TALYYA HOTEL Johor Bahru (selaku tuan rumah)

Aanjuran : Unit Kawalan Vektor Johor Bahru

Tujuan Program : Untuk membanteras Aedes sekaligus

Matlamat : Memerangi DENGGI di kawasan jalan Meldrum, Jalan Tenteram dan kawasan 3 hotel ini

Penyertaan : Suria City Hotel JB, Grand Bluewave JB & Naza talyya Hotel JB


acara bermula jam 10pagi
selepas bersarapan di The Fresco Restaurant Naza Talyya Hotel

tue die Wakil dr Unit Kawalan Vektor JB sedang memberikan kata2 aluan mengenai perjalan program dan matlamat program ini di anjurkan...

Unit Kawalan Vektor adalah sebuah unit yang diwujudkan sebagai sebuah unit yang menjalankan kawalan terhadap sebarang kejadian kes demam denggi dan demam denggi berdarah yang berlaku di kalangan warga kampus. Selain daripada itu, ia juga berperanan sebagai ‘orang tengah’ oleh Unit Kawalan Vektor daerah dalam menjalankan kawalan terhadap kejadian kes demam denggi yang berlaku dikalangan warga kampus.


Objektif unit

  1. Memastikan tiada kes demam denggi yang berlaku di kalangan warga kampus samada kes tempatan ataupun kes import.

  1. Memastikan tiada sebarang kejadian kes penyakit berjangkit bawaan vektor lain seperti malaria, filariasis, chikugunya dan sebagainya berlaku di kalangan warga kampus.


Aktiviti Unit Kawalan Vektor

  1. Membantu Unit Kawalan Vektor Daerah menjalankan kawalan seperti menjalankan semburan kabus dan kajian aedes apabila terdapat kes yang dilaporkan.

  2. Menjalankan kawalan diseluruh kawasan kediaman pelajar dan kakitangan dalam tempoh-tempoh tertentu sepanjang tahun bagi menjamin kehadiran nyamuk adalah di peringkat terkawal.

    Back_Arrow

    u ols bley KLIK link nie utk MORE info

Team dr Bluewave & Naza kusyuk mendengar taklimat ringkas~

Team dr Suria City Hotel JB diketuai oleh
Hotel Manager En Shaiful Azman

ini die Unit Kawalan Vektor JB
siap photographer lagi~...

setelah pembahagian kumpulan dan semua sedang asyik mendengar arahan
mengenai tugasan di setiap kumpulan.

Kumpulan 1 : kawasan Sekitar jalan masuk dan Berhadapan dengan Blue Wave
Kumpulan 2: kawasan bersebelahan dengan Suria City Hotel JB
Kumpulan 3 : Belakang Grand Bluewave Hotel
Kumpulan 4 : Kawasan terbiar bersebelahan dengan Naza Talyya Hotel
Kumpulan 5 : Terdiri drpd Unit Kawalan Vektor akan bertindak mengawasi semua kumpulan serta menyembur UBAT pembiakkan Nyamuk Aedes

En Adli (kumpulan Adyva) gegeh ye mengutip segala smpah sarap itew....
adeh..penat u ols...byk gak la smpah2 sarap yg BERPOTENSI menakung air!
di buang begitu sahaja dan boleh bertakung untuk pembiakan nyamuk2 Aedes ini

Semua peserta tekun mendengar penjelasan sambil pihak Unit Kawalan Vektor
menyembur kawasan2 itu dengan Ubat Khas untuk mematikan nyamuk dan TELURnya~

majlis berakhir pada jam 11.30 pagi
dengan Minum Pagi dan penyampaian cenderahati kepada ketiga-tiga hotel yg terlibat
dalam menjayakan xtvt ini......

seronok u olsssssssss!

Jumaat, 20 Mei 2011

Adyva @ 30th Floor!!!!!!!

salam JUMAAT u ols....
hari nie adyva punya plan adalah
memanjat menara public bank !!!
di jalan wong ah fook JB!
waaaaaaaaaaaa......seronok!
apa lagi
di kesempatan yg diberi tu snap2 la gambo!
hahahahXD

ok pemandangan nie adalah dr LEVEL 30 ok
sangat menarik melihat keseluruhan bandaraya JB dr level 30 nie
gayat pon ada~...hehehehe

dr arah nie jelas kita boley nampak
MENARA KOMTAR, LANDMARKS, TROPIKAL INN, MENARA LKN
dan kawasan2 sekitarnya!...

ok next week MISI adyva nak ke CITY SQUARE, KOMTAR,
nnt adyva snpa2 pic lagi ok~>.
hehehe
jumpa lagi u olsssssssssssssssss

Khamis, 19 Mei 2011

JOM LIKE u ols....mana tahu ada rezeki ley MENANG!!!

salam u ols~...
petang2 gini wat pe jerks???
kalau xde wat apa2 jom la LIKE contest nie~....
contest RAKAM cinta~
my friend from 5FINGERS STUDIO yg anjurkan~
hadiahnya lumayan gak!
save la bajet u ols~...hahahahhaaa
jom2 kita lihat pic yang adyva nak PROMOTE dan wajib u ols LIKE ye~

gambo yg pertama nie ialah adek Adyva ye~...
ARIF & AMIRA
yang bakal berkahwin pada November 2011
so kalau dapat memenangi CONTEST nie lagi best kan~...
jom pakat ramai2 u olsssss....TQ tau~.....sayang korang~


klik je LINK tue~...

Pic kedua yg adyva nak promote
dan wajib u ols KLIK LIKE ialah Norfarena dan Mohd Salleh~
die nie kawan adyva dan kazen kepada kawan adyva
Mysarah tu~.....hahahah JOM LIKE sekali ye~..
jgn lupa!


klik je LINK tue

jom baca ckit apa kata 5finger's studio tentang syarat2nya~.
kalau u ols nak tahu lebey lanjut sila KLIK link nie


Peluang terbaik, bagi sesiapa yang ingin mengabadikan dan merakamkan detik perkahwinan mereka , 5 fingers studio ingin memberikannya PERCUMA RAKAMAN VIDEO PERKAHWINAN utk couple yang sangat sweet, yang sangat romantik dan mempunyai keunikan dalam cara anda menangkap gambar anda berdua. Cara penyertaan:

1) Anda perlu menangkap gambar anda bersama pasangan dalam cara dan bentuk yang paling kreatif, romantik dan sweet. gambar yang mengandungi unsur-unsur 18 sx akan batalkan penyertaan.. (tak boleh cium2, pelok2/unsur2 ghairah..tak elok ler, bukan muhrim..kalau peserta bukan islam dibenarkan)

2) Emailkan 4 gambar terbaik anda bersama pasangan anda beserta detail anda (Nama, No tel, dan email) kepada harry_azzam@yahoo.com, kami akan memilih satu gambar terbaik untuk dipaparkan

3) syarat utama untuk menjadi pemenang, wajib anda untuk mendapat 50 undian dari rakan2 anda, hanya 50 undian untuk anda layak diadili oleh 5 ahli 5 fingers.

Penyertaan terbuka sehingga 15 june 2011. Dan ianya juga terbuka kepada semua pasangan yang belum berkahwin. kepada yang dah kawin, kalau nak masuk jugak, kami tak tanggung kalau bini anda tgk gambar anda ngan skandal anda... ayok! hahaha

hadiah untuk pemenang :

tempat pertama : 2 pemenang akan dipilih.
3 rakaman video perkahwinan secara percuma (akad nikah, sanding
perempuan, sanding lelaki)

tempat kedua : 2 pemenang akan dipilih
2 rakaman video perkahwinan ( akad nikah + sanding mana2 pihak)

tempat ketiga : 2 pemenang akan dipilih
1 rakaman video perkahwinan (boleh pilih antara akad nikah atau
persandingan)

bagi peserta yang merasakan peluang mereka kurang untuk menang dengan persaigan sengit gambar2 peserta lain yang lebih cantik dan romantik, anda boleh meminta kawan2 anda untuk mengundi anda lebih dari 50 undian. 3 undian tertinggi, dipilih secara automatik untuk menjadi tempat pertama, kedua dan ketiga.

* 9 peserta akan dipilih sebagai pemenang.. Selamat mencuba

Pemenang utama yg akan dipilih perlu la berkahwin sebelum 31 DISEMBER 2012, jika tidak hadiah anda akan di mansuhkan. hadiah tidak boleh diberi kepada rakan atau keluarga anda. sebab yang sweet adalah anda bersama pasangan, bukan dorang..hehehe

Sebarang Pertanyaan. sila hubungi
5 FINGERS STUDIO
012-9242489

ok u ols......
jangan ada plak yg request nak suro ADYVA hantar penyertaan ye!
ada yg pengsan plak tgk pic adyva yg semestinya OVER!!!!
kan~.....so adyva just behave jerks~>...
i masih single u olsssss~...
lalalalala
daaaaaaaaaaaa

Rabu, 18 Mei 2011

Pemandangan dr SCHJB~

hye2 u olsssss......
kali nie nak cite pasal entry terbaru nie ckit
saja nak habaq mai yg adyva dah keja lain~
so nie sempat round2 satu HOTEL tgk pemandangan terindah~
LIVE dr SURIA CITY HOTEL JB menghadap ke BANDAR JOHOR BAHRU~
waaa.........sangat cantik ye susana petang~
belom malam lagi...
nnt adyva amek gamba waktu malam plak ye!

lihatlah FLYOVER yang merentangi dan menjadi sempadan yg memisahkan BANDAR dan bahagian STULANG LAUT~
oleh kerana jalan baru dh bukak so SEMAKIN dekat la jarak BANDAR ke SCHJB~
mcm mana>?>?
ok x???

nie la pix terbaru adyva semasa sedang bekerja!
wa~>...gambar nie di ambil di coridor hotel
TINGKAT 5...

berhadap dengan BILIK2 yang menghadap selat tebrau!
dan bandaraya JB~

tunggu ye adyva update yg lain dan lebey byk gambar
di masa akan dtg!
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

Selasa, 17 Mei 2011

...dan bila JB jem.....inilah jadinya!

Salam u ols....
apa bikin ini hari>>>byk bagus ke??
hahahahaXD
kali nie adyva nak share ngan u ols....
gambar2 yg sempat adyva candid masa menempuh JEM yg sangat teruk ...
2 3 hari nie JB hujan dan mengalami JEM yg sgt teruk!
aduhai~.....gegeh la jugak meredah kan!

so pic pertama di atas tu pic hadapan adyva!
mcm mana?? ok x editingnya?>??
hahahahXD

nie plak PIC BELAKANG~...
belakang kereta maroon car adyva!
masa nie dh smpai danga bay!
petang2 balik keja mmg JEM
tapi hari nie teruk giler!
aduhai~
contruction x hbs2 u ols....

pic yg nie dah malas nk edit2
cukup la sekeping due GAMBAR UTAMA kan~
haahhahaXD
tgk la JARAK keta adyva ngan keta kancil puteh tue
jauh kan>>??
nie la gara2 nak bergambo u ols!
hahahahXD

adyva suka PACUAN 4 RODA tue!
teringin nak drive~
sempat nie candid dr cermin SISI~
hahahaha
ko mampooooooooooooooo???