Selasa, 30 November 2010

::AdyvaPHOTO part III::PUTERI HARBOUR::

JUMPA lagi.....u olsss....
kali nie adyva art's work menjurus pada
GAMBAR-GAMBAR di PUTERI HARBOUR...
masa nie JULY , adyva, zaki ngan KZ saja2 nak PHOTOSHOOT ...
ENTRY kali nie adyva share gambar yg sempat adyva RAKAM k..
gambar SEKITAR puteri harbour...next entry nanti adyva share gambar2 POSE KAMI~
waaaa....termasuk POSE adyva la u ols...hehehheehe
so.....NILAIkan my arts works okey..
mana tahu boleh di PERBAIKI dan di kemas kan lagi~..

untuk KETERANGAN lanjut mengenai PUTERI HARBOUR jom lawati laman BLOG nie..

Puteri Harbour adalah permata dari Nusajaya. Ini pejabat polis tepi laut, merupakan pantai bersepadu dan pembangunan marina yang merangkumi 688 hektar yang menawarkan panorama Selat Johor.Puteri Harbour mengubah hidup mewah dan menawarkan manfaat yang tak terbatas real estate kepada pelabur cerdik. Terletak berdekatan dengan Kota Iskandar (Johor pusat pentadbiran negara baru), Puteri Harbour akan menjadi komuniti gaya hidup yang unik bintang, menawarkan pengalaman hidup tepi laut yang luar biasa, makan, hiburan, seni dan budaya dalam tatacara gambar kad pos yang aman dan alami.

Ini adalah lokasi yang ideal untuk perdagangan global atau serantau dan peristiwa, dengan kemudahan state-of-the-art dan persekitaran yang ramah perniagaan yang akan mencipta dunia kelas peluang pelaburan peribadi atau perniagaan.

bahagian pembangunan Puteri Harbour's terdiri tepi perumahan (prime hotel tepi laut), pembangunan komersil (pejabat dan kedai-kedai runcit), FAME (Makanan & outlet minuman, Seni, Muzik dan Hiburan), hub pengangkutan (air transport terminal untuk teksi air dan feri, stesen bas , trem dan stesen LRT), sebuah marina (dermaga, tempat simpanan lilin dan penginapan kemudahan untuk pelaut, yachters, pemilik kapal yacht / charter / operator dan sukan air pemilik / operator) dan Taman Budaya yang digagas dan boleh dimiliki oleh Kerajaan Negara Bahagian Johor.

BUNGA Tropika....sejenis tumbuhan yang terdapat di PUTERI HARBOUR ini.....
sangat cantik berwarna puteh dan tumbuh subur....
dalam iklim panas dan lembap sepanjang tahun menggalakkan lagi
proses bunga ini berbunga sepanjang tahun.


nie pula kawasan lapang di sebalah cafe [ CONX's CAFE ]
adyva suka pic nie..nampak sejuk mata yang memandang!!~..
sesuai bawak kawan2 berehat, aktiviti santai sekeluarga kannnnn..
kalau nak PHOTOSHOOT weeding pon bley!
fuhh mmg sangat2 sesuai u olssssssss.....
JOM la plan ke mari~

pepohon seperti ini memang banyak tumbuh di sekitar PUTERI HARBOR...
cantik x PIC yg nie....nie pon salah satu kesukaan adyva!~...
salah satu tujuan p0kok2 nie adalah untuk meredupkan suasana sekelilih~..
ye lah,.,kat laut kan panas u ols..
hehehehXD

nie pula gambar pemandangan KAPAL- KAPAL layar berlabuh....
bestnya kalau dapat MASUK dan bergambar kat dalam tue kan
dr JETI jer la dpt tgk..hehehheehe...
xper2..satu hari nanti PASTI kita dapat juga masuk kedalam itew.....
let's..try~...

atas jeti tu bley jalan2...
tapi x bley nak masuk u ols...hahaha
kena mintak kebenaran~....

INFODIVA::

Alamat / Address :

Puteri Harbour Satellite Clubhouse,

Lot PTD141090, 79000,

Nusajaya, Johor,

Malaysia.

Telephone : +607 530 2122 Fax : +607 530 2125

Email : puteriharbour@uemland.uemnet.com

Waktu operasi / Operation hours :

Monday to Sunday; 8.30am – 11.00pm

Lokasi / Location :

Latitude 1°25’N ; Longitude 103°39.5’E

Air Draft :

Air draft at the Second Link Bridge is 25m at HAT

Frekuensi Radio / Radio Frequency :

VHF Channel 18 ( call sign “Puteri Harbour” once passed the Second Link Bridge)

Di sini, di Puteri Harbour, kawasan pejalan kaki yang luas dan kawasan hijau. Ditubuhkan untuk memenuhi keperluan acara syarikat anda dengan perkhidmatan kesihatan yang luar biasa yang akan menyesuaikan sesuai dengan keperluan anda.

Adakah anda ingin menjamu pelanggan anda, kakitangan hadiah, mengembangkan team building atau hanya ingin keluar hari besar pejabat, Puteri Harbour menawarkan penyelesaian yang berkesan dan menarik dengan pakej belayar syarikat kami:
I. Cukai perhotelan
Impress dan menghibur pelanggan keluar dari pejabat dengan pilihan denda masakan dan anggur
onboard yacht mewah kami.
II.
Penghargaan dan insentif
Reward pasukan anda dengan pesiar bercuti ke matahari terbenam di sekitar Southern indah
Kepulauan Johor.
III.
Pasukan dan pembangunan kepimpinan
Sifat dari belayar membuat sukan suatu kegiatan yang ideal untuk membina pasukan.
Individu
didorong untuk tumbuh melampaui kemampuan mereka, stretch kapasiti mereka dan membina tingkat tinggi
kemerdekaan dan interdependensi antara anggota pasukan
IV.
Rangkaian
Sebuah kesempatan sempurna untuk mendapatkan semua kenalan anda dalam persekitaran yang menyenangkan belum tertutup.

aktiviti outdoor lain yang kami tawarkan adalah sebagai berikut:
I. Sungai pelayaran dan perjalanan kunang-kunang dari Puteri Harbour kepada Sungai Perapat atau Sungai Pendas,
Pulau Merambung, Kukup, RAMSAR Sungai pulai dan Danga Bay.
II.
Perikanan dan perjalanan menyelam di Pulau Pisang atau daerah setiap pelanggan disukai.
III.
Sukan air - kano, kayak, perahu dayung, polo air dll
IV.
Joy naik
V. Pisang perahu dan Wakeboard
VI.
Sewa basikal
VII.
Berperahu dan berlayar program

Kami juga boleh host workshop anda, mesyuarat, makan malam eksklusif atau makan siang di kelab kami.

::AUSTIN HILL GOLF RESORT::

SALAM semua....mcm mana hari nie??
sehat x???waaaaa.....adyva nak UPDATE cite pasal
"AUSTIN HILL GOLF RESORT"
adyva g sini bukan main GOLF ya....tapi adyva pergi sebab ada urusan kerja
survey tempat untuk buat FAMILY DAY J.A Group of Companies...
waaa....so NICE place nie tau~...pemandangan yang menghujau...
lihat la adyva POSE tue....superb beb~..hehehe

nie PIC di hadapan CAFE / lobby utama menuju ke DEWAN BESAR..
pemandangan yang menggamit tumpuan sesapa saja yang datang kemari...
sungguh mendamaikan dan memukau sapa2 jer yg memandang~..
adyva nak berkongsi INFO sedikit ya:

Address : Lot PTD 58061, Jalan Mutiara Emas 8, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru

P.O. Box 155, Pos Malaysia Majidee, 81100 Johor Bahru

Contact Tel : 607-3524300 Fax: 607-3538500

Binaan yang bercirikan INGGERIS ini sangat memukau!!
adyva mmg suka binaan tiang-tiang besar nie......nampak cantik dan mengekalkan gaya binaan EROPAH.....so boley ler feeling2 kat oversea kan~..hehehehe

di pintu masuk utama sebelah KIRI terdapat KOLAM renang untuk anak2 dan dewasa...
kolan yang cantik....sebiru gambaran di atas!~..
waaaa....apa lagi...kalau c/in di sini siap complimentary tau~...
jgn lepaskan peluang anda~..

nie plak Pic bersama Iskandar Ahmad...
adyva g sini buat kerja dengan die la u ols.....gambar nie pon kita abadikan sebagai
kenangan u ols...
at least ada gak kan bukti kerja kami>..
berlatar belakangkan swiming pool di tengah terik mentari tegak di atas kepala!~..hehehe

sedikit INFO or GUIDLINE::
Route to Austin Hills

From Singapore

  • If you are driving from Woodlands Custom, after Johor Bahru CIQ exit, keep left (Do not go up the flyover on your right)
  • After passing the SHELL station on your left, proceed to the traffic light and turn right at the traffic light into Jalan Tebrau.
  • (Do not take the “U” turn or left turn)
  • Follow Jalan Tebrau until you see GIANT, PANDAN CITY, CARREFOUR on left (approximately 10 KM). Upon seeing CARREFOUR head straight up the flyover and immediately keep left.
  • Turn left at the first left turn into Jalan Mutiara Emas Utama.
  • Go straight (approximtely 1.5 KM) and turn left at the 3rd traffic light into Jalan Mutiara Emas 8 and you will see Austin Hills concrete signboard.
  • Drive approximately 800 metres, you will see Austin Hills Golf Resort entrance on your right and turn right.

From Kuala Lumpur

  • If you are driving from Kuala Lumpur, take the North-South Expressway Southern Route (E2) and exit at Skudai Toll Plaza.
  • After the toll, go straight and exit 256 at the Pasir Gudang Interchange into Pasir Gudang Highway.
  • Go straight and keep left until you see a MOBIL station on your left, turn left at the Johor Jaya intersection.
  • Keep left and turn left into Jalan Mutiara Emas Utama.
  • Go straight (approximtely 1.5 KM) and turn left at the 3rd traffic light into Jalan Mutiara Emas 8 and you will see Austin Hills concrete signboard.
  • Drive approximately 800 metres, you will see Austin Hills Golf Resort entrance on your right and turn right.
::PETA LOKASI AUSTIN HILLS GOLF RESORT::


KEPADA mereka yang berminat sila layari laman WEB ini http://www.austinhillsgolf.com/index.html

jumpa lagi u olssss

Isnin, 29 November 2010

::100 TAFSIRAN MIMPI::

SALAM semua pembaca Budiman....
kali nie adyva nak berkongsi ENTRY mengenai tafsir mimpi....
teman adyva si BULAN SIRNA Di FACEBOOK...
ada menyatakan yang die MIMPI
tapi adyva pon x tahu mcm mana nak tafsir....JOM semua
kita BACA 100 TAFSIR mimpi yg dapat adyva cari di LAMAN SESAWANG ini~..

Bermula dari keahlian Nabi Yusuf yang mendapat karunia dari Allah, beliau mampu mentakwilkan atau menafsirkan mimpi dengan benar. Karena kemampuannya menafsirkan mimpi maka beliau diangkat sebagai perdana menteri Negeri Mesir. Seorang sahabat bernama Ibnu Sirrin juga dikenal sebagai ahli menafsirkan mimpi secara benar. Jadi ilmu tentang tafsir mimpi bukanlah sekedar ilmu ngawur. Setelah sekian ratus tahun, dibuktikan dengan kenyataan-kenyataan yang sering terjadi maka terangkumlah sebuah buku primbon dari para leluhur kita. Kami menyusunnya kembali dengan bahasa yang mudah sehingga pembaca dapat mengambil manfaatnya. Ada satu pesan dari Nabi Muhammad SAW bahwa jika kita bermimpi hal-hal yang baik maka segeralah memuji syukur kehadirat Allah SWT Dan jika kita bermimpi hal-hal yang jelek segeralah berlindung kepada Allah dan janganlah mimpi yang jelek itu diceritakan kepada orang lain. Selamat menakwilkan mimpi dan hendaknya takwil ini tidak dipercaya 100% karena takwil ini hanya petunjuk belaka agar anda waspada dan mengambil tindakan sebagai mana mestinya, sedangkan kepastiannya adalah Allah SWT yang menentukan.


1. Mimpi rambutnya putih :
Akan cepat beruntung dalam usaha dan akan berumur panjang.

2. Mimpi rambutnya merah :
Akan mempunyai perasaan hati yang tidak enak.

3. Mimpi rambut menutup mata :
Akan mengalami celaan atau ejekan mendadak.

4. Mimpi melihat rambut palsu :
Akan ditipu orang yang disangka teman sendiri.

5. Mimpi rambutnya seketika menjadi lebat :
Akan memperoleh kegembiraan, bila sudah berkeluarga akan memperoleh anak.

6. Mimpi rambut berjatuhan :
Alamat kurang baik, akan bersedih hati.

7. Mimpi potong rambut (bercukur) :
Ada diantara sanak famili yang terganggu kesehatannya atau akan terpisah / bercerai
dengan kekasihnya.

8. Mimpi menyisir rambut :
Kesengsaraan dirinya akan segera berubah.

9. Mimpi mencat atau mewarnai rambut orang lain:
Akan memperjuangkan sesuatu tetapi saya-saya.

10. Mimpi mencat atau mewarnai rambut sendiri :
Harapan-harapan yang baik dalam bidang usaha.

11. Mimpi mencuci rambut (keramas) :
Akan mendapat gangguan hidup

12. Mimpi memotong rambut orang lain :
Akan memperoleh keuntungan atas biaya orang lain.

13. Mimpi memiliki rambut hitam lebat :
Akan memperoleh kesehatan yang baik.

14. Mimpi mengepang rambut :
Suatu persahabatan yang retak akan pulih kembali.

15. Mimpi melihat rambut tumbuh di tangan :
Suatu, alamat kurang baik.

16. Mimpi melihat rambut keriting :
Akan memperoleh keberhasilan dalam masalah cinta.

17. Mimpi melihat seorang lelaki yang botak :
Akan memperoleh penghargaan dan kekayaan.

18. Mimpi melihat seorang wanita yang botak :
Tanda kebencian.

19. Mimpi kepala timbul luka-luka banyak :
Akan memperoleh keuntungan.

20. Mimpi kepala keluar tanduk :
Akan ada perselisihan faham.

21. Mimpi muka masam atau cemberut :
Akan mengalami kerugian.

22. Mimpi muka cantik molek :
Akan bercinta dan bahagia.

23. Mimpi muka hitam atau bernoda hitam :
Akan kurang baik dalam sehari dua hari.

24. Mimpi bercermin muka :
Harus berhati-hati dalam segala tindakan.

25. Mimpi melihat wajah sendiri :
Akan muncul kesedihan.

26. Mimpi melihat wajah yang hitam :
Akan panjang umur.

27. Mimpi wajah yang tersenyum :
Akan memperoleh kesenangan dan teman baru.

28. Mimpi melihat wajah jelek tidak karuan bentuknya :
Akan muncul bencana.

29. Mimpi membasuh wajah sendiri :
Akan memperoleh masa depan yang lebih baik.

30. Mimpi melihat wajah sendiri merah padam :
Anda sedang jatuh cinta, tetapi dirahsiakan.


31. Mimpi melihat wajah orang merah padam :
Seseorang akan menyatakan cinta kepada anda.

32. Mimpi berjenggot panjang :
Akan bertapa atau berpuasa.

33. Mimpi rambutnya digunting orang :
Akan berpisah dengan kekasihnya.

34. Mimpi melihat mukanya bergerak-gerak :
Akan kesukaran memperoleh rezeki.

35. Mimpi mempunyai janggut :
Akan sehat, segar bugar

36. Mimpi memotong janggut :
Akan terjadi beberapa kerugian.

37. Mimpi melihat janggut berwarna merah :
Waspadalah terhadap gangguan dari teman berhati palsu (pengkhianat).

38. Mimpi sepasang mata yang biru :
Akan merasakan atau mendapatkan kasih sayang yang agung.

39. Mimpi sepasang mata yang hitam :
Peringatan agar anda waspada / berhati-hati.

40. Mimpi sepasang mata yang juling :
Akan kekurangan wang.

41. Mimpi pancaran mata yang hangat / bernafsu :
Akan kecewa dalam bercinta.

42. Mimpi sepasang mata yang berwarna hijau :
Akan memperoleh teman yang setia.

43. Mimpi tidak mempunyai mata :
Alamat sudah dekat ajalnya.

44. Mimpi melihat mata orang lain :
Akan memperoleh emas atau perak.

45. Mimpi melihat seorang yang buta :
Akan ada sahabat yang meminta pertolongan pada anda.

46. Mimpi diri sendiri bermata buta :
Anda harus berhati-hati dalam pekerjaan.

47. Mimpi bermacam macam :
Akan bermain cinta kepada dengan orang yang diidam-idamkan (lama dirindukan).

48. Mimpi hidung berdarah (mimisan) :
Akan mengalami keberuntungan walau sekedarnya.

49. Mimpi melihat seseorang yang berhidung besar :
Alamat anda harus memikirkan diri sendiri.

50. Mimpi melihat diri sendiri berhidung besar :
Anda jangan pedulikan orang lain marah, sewaktu anda sedang menyelesaikan tugas yang
sulit.

51. Mimpi sukar bernafas melalui hidung :
Akan memperoleh kesulitan tertentu.

52. Mimpi melihat bibir yang merah, sedang tersenyum :
Akan terjadi persahabatan yang hangat atau percintaan yang mesra.

53. Mimpi melihat bibir yang jelek, cemberut :
Akan terjadi persahabatan atau cinta yang memudar.

54. Mimpi melihat bibir yang terkatub rapat :
Akan menderita kerugian karena rasa iri hati.

55. Mimpi melihat mulut seorang bayi :
Akan memperoleh teman yang setia

56. Mimpi melihat bibirnya sendiri :
Alamat harus waspada dalam berbicara.

57. Mimpi tak bisa berbicara (bisu) :
Kata-kata anda tidak dipercaya oleh orang lain.

58. Mimpi melihat telinga :
Akan didesas-desuskan orang lain tentang anda.

59. Mimpi melihat seorang bertelinga lebar / besar :
Permohonan anda akan dikabulkan.

60. Mimpi diri sendiri bertelinga besar :
Akan memperoleh kegembiraan.

61. Mimpi telinga sendiri diperban :
Kepercayaan anda akan disalahgunakan orang.

62. Mimpi membersihkan telinga sendiri :
Persoalan anda akan terbukti.

63. Mimpi menjewer telinga seseorang :
Akan susah, karena kejahatan kekasih anda.

64. Mimpi telinga anda yang dijewer :
Peringatan suatu janji yang tidak anda tepati.

65. Mimpi mempunyai pipi yang merah segar :
Akan memperoleh harapan yang baik.

66. Mimpi mempunyai pipi yang pucat :
Akan merasa kekhawatiran atau kesedihan.

67. Mimpi memakai lipstik (pemerah bibir) :
Akan memperaleh sesuatu yang kurang menyenangkan.

68. Mimpi mencabut atau mencukur bulu ketiaknya :
Alamat lepas dari hutangnya.

69. Mimpi air ludahnya bercampur riyak :
Alamat akan kehilangan harta.

70. Mimpi tangan anda terbakar :
Akan ada orang yang iri kepada anda.

71. Mimpi memandang tangan sendiri :
Akan muncul kesedihan atau duka cita.

72. Mimpi memiliki tangan yang kuat dan indah :
Akan dapat menyelesaikan usah yang menguntungkan.

73. Mimpi melihat tangan-tangan yang kecil :
Akan mempunyai teman atau pelayan yang curang.

74. Mimpi mencuci tangan :
Akan memperoleh nama baik yang termasyhur.

75. Mimpi Memiliki tangan yang bengkak :
Akan cepat tersinggung dan marah.

76. Mimpi melihat tangan yang terluka :
Akan mengalami keadaan yang kurang menguntungkan atau merugikan.

77. Mimpi kehilangan tangan kiri :
Akan kehilangan ibu.

78. Mimpi kehilangan tangan kanan :
Akan kehilangan ayah.

79. Mimpi menjabat tangan seseorang :
Akan memperoleh sahabat yang baik.

80. Mimpi memegang tangan di muka :
Alamat mempercayai seseorang yang tidak ada gunanya (karena tidak bisa dipercaya).

81. Mimpi melihat kuku-kuku tangan atau kaki :
Akan memperoleh kepuasan keuangan.

82. Mimpi melihat kuku-kuku yang panjang :
Akan melakukan spekulasi yang tak menentu.

83. Mimpi memotong atau mematahkan kuku :
Akan terjadi kerugian keuangan pada diri anda.

84. Mimpi mencat kuku :
Akan dicap orang karena tingkah laku anda yang kurang baik.

85. Mimpi memelihara kuku :
Akan memperoleh kesuksesan yang baik.

86. Mimpi melihat orang memelihara kuku :
Berhati-hatilah terhadap orang yang suka menipu.

87. Mimpi merawat kuku orang lain:
Alamat ada tipu daya yang direncanakan.

88. Mimpi melihat jari-jari yang kotor :
Anda akan terlibat dalam usaha yang kotor.

89. Mimpi jari anda terpotong :
Akan didesas-desuskan orang.

90. Mimpi menunjukkan jari anda kepada seorang :
Teman-teman anda akan melupakan anda.

91. Mimpi merasa sakit tenggorokan :
Alamat akan ada perubahan cuaca atau keadaan.

92. Mimpi memiliki tenggorokan yang kecil :
Akan gagal usaha anda.

93. Mimpi memiliki tenggorokan yang besar :
Akan sukses usaha anda.

94. Mimpi tenggorokan yang hidup :
Akan mengalami kebahagiaan.

95. Mimpi menanda tangani suatu surat atau dokumen :
Akan memperoleh pekerjaan dengan gaji yang kecil.

96. Mimpi menanda tangani selembar chek :
Akan memperoleh kemakmuran.

97. Mimpi badannya berkeringat :
Akan memperoleh rezeki atau kebahagiaan.

98. Mimpi berbadan gemuk atau kuat :
Akan dimuliakan orang.

99. Mimpi berbadan kurus :
Akan menderita dan kekurangan.

100. Mimpi badan keluar kutu atau luka-luka :
Akan memperoieh rezeki atau sakitnya akan sembuh.

SEKIAN

Ahad, 28 November 2010

::Adyva PHOTO::[part II] INDERA KAYANGAN

HYE....ketemu lagi ya.....
kalai nie adyva nak CITE pasal KAMI ke INDERA KAYANGAN~..
lihatlah PHOTO kami semua...waaaaaaaaaa...
sangat best berGAMBAR di tengah sawah padi yang menghijau~...
seyes......RINDUKAN suasana beginie...
bila lagi ya dapat pergi???
jom PLAN~...
ini ialah CIKGU KAMISAN...
panggil jer DkSan, Kamisan...
tapi adyva suka panggil die CIKGU~...hehehe
hye cikgu..nampak MERAH menyala dengan sepersalinan baju melayu!!!~>.
nie la die pengapit kepada pengantin Azrul & Ain
dalam entry yang lepas........CIKGU BILA PLAK?>>??
waaaaaa...soalan berani mati~...hahahaha
nie pula en WAZREDUAN aka waz jer...
die la abg pengantin......langkag bendul u ols...
soalan PUAKA aku nak bagi kat ko....BILA NAK KAHWIN ek???lalala
umur ko dah lanjut.......lebey dari adyva dan kamisan~
hahahahahXD
sorry waz..apapon TRIP ke INDERA KAYANGAN nie mmg best dan sangat TERUJA~..
hehehe...jom plan ke sana lagi...
yang nie la ADYVA..
waaa...ada x ala2 cover album TAHAJJUD CHINTA
dr Dato' Siti Nurhaliza????ada kannnnnnnnn walaupun sikit~
hehehe...sukati kita la kan~...
apa pon best berjalan di aras batas menuju ketengah sawah!!~
PIC nie dah mcm ahli kUMPULAN nasyid wat COVER ALBUM
hahahaha...nama kumpulan AL-DIVADAUSI~..
kannnnn....malatop nnt~>..
pic adyva dengan CIKGU KAMISAN..
sangat naik ya warna MERAH PUTEH dan HIJAU sawah tue..
fuhh,,menggila masa nie...
cantik sangat!!!~...
adeh..bila lagi dpt kesana???
SAWAH PADI KUALA PERLIS...
waa......nie dah dekat dengan JETI nak ke LANGKAWI u ols...
tapi apa apapun pemandangan kat SAWAH padi nie mmg best~..
kalau bley nak photoshoot siap tukar2 baju!!~
hahahahahXD
ini bukan gambar PROPA ya....
nie gambar CANDID dr Cikgu Kamisan!!~..hahahaa..
janji acting kami menjadi!!~
hahahaa....best2...
DAN inilah die JHM 7413...
wira WAZ yang telah sampai ke PERLIS INDERA KAYANGAN~...
waaaaaaaaa......smpai jugak tau
walaupon byk rintangan yg melanda sebelum perjalanan~...
tQ so much u olssssssssssss~
memori indah 2010~

::ADYVA PHOTOGRAPHY Part 1::[Azrul & Ain]

hye2....
kali nie adyva nak berkongsi cerita mengenai satu
CERITA pasal majlis perkahwinan yg adyva hadiri dan terlibat~..
waaaaa......adyva teringin nak jadi
PHOTOGRAFER nie....
hahaha
adalah sikit2 amek GAMBO dan EDIT...waaaaaaa
jom lihat~...
memula sekali nak cite bab HANTARAN nie...
namanya adyva bagi SANGKAR CINTA SIRIH JUNJUNG...
dalam sangkar u ols..hasil GUBAHAN housemate adyva la..
mr Waz......weeding nie sempena adek Waz kawin la....
langkah bendul u olsssssss....hahahhaaXD...

yang nie pula paling GRAND...
laptop jerks atas DULANG HANTARAN.....
ye la...adek si Waz nie ada kedai Komputer di Utara tanah air...
kawin plak dengan org PERLIS...so..mmg akan jadi orang perlis la gamaknya~..hehehehe
pic nie Adyva amek & edit~..
ok x??/any comment & suggestion?

hehehe...tgk la tue...
BAKAT TERPENDAM u ols.....jadi PAK ANDAM...
kannnnnn..dulu2 mmg cita-cita nak belajar mengandam tapi MAK adyva x bagi u ols...
so bila di perlukan..jadilah BIDAN TERJUN!!~..YOU HAVE???
janji okey kannnn...bakat yang di miliki gunalah sebaik-baiknya~>hehehehehe
p/s:yg penting bedak MIAMI u ols....nanti ada rezeki nak beli MAC plak~
hehehehe...

pic nie plak masa acara memotong KEK....
saja adyva highlight kan bahagian pengantin~>..
then wording colour merah sebab TEMA colour merah~
kannnnnn.....nice sgt~..pic pertama adyva post pada pengantin~>...waa

SUPRISEEEeeeeeeeee......
waaa...after akad nikah jer pengantin di kejutkan dengan kehadiaran KERETA KUDA!!!~..
berarak sekeliling pekan menuju kerumah pengantin!!!
waaa...mmg ala2 CINDERELLA cuma xde GAUN KEMBANG jer u ols...
hehehehhee..apap pon PIC nie sempat adyva rakamkan.,..
tgk la colour kat badam KUDA tue
adyva suka sgt~..
tone die menarik!!~
waaaaaaaaa


nie la die pic PERNIKAHAN mereka
majlis membatalkan air sembahyang
sarung cincin kaedahnya
hehehehe....
apapun SELAMAT PENGANTIN BARU....
SEMOGA BERKEKALAN KE ANAK CUCU~..
Yeahhh.,............

Sabtu, 27 November 2010

::JIKA::


Jika ia sebuah cinta…
ia tidak mendengar…
namun sentiasa bergetar….

jika ia sebuah cinta…... Read more
ia tidak buta
namun sentiasa melihat dan merasa..

jika ia sebuah cinta…
ia tidak menyeksa
namun sentiasa menguji

jika ia sebuah cinta…
ia tidak memaksa
namun sentiasa berusaha…

jika ia sebuah cinta…
ia tidak cantik
namun sentiasa menarik…

jika ia sebuah cinta…
ia tidak datang dengan kata-kata
namun sentiasa menghampiri dengan hati…

jika ia sebuah cinta…
ia tidak terucap dengan kata
namun sentiasa hadir dengan sinar mata..

jika ia sebuah cinta…
ia tidak hanya berjanji..
namun sentiasa cuba memenangi..

jika ia sebuah cinta…
ia mungkin tidak suci..
namun sentiasa harmoni…

jika ia sebuah cinta…
ia tidak hadir kerana permintaan
namun hadir kerana ketentuan…

jika ia sebuah cinta…
ia tidak hadir dengan kekayaan dan kebendaan…
namun hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan…

semuanya.. jika ianya sebuah cinta………

NOTA KAKI::adyva pernah menghantar NUKILAN Ini pada seorang teman suatu ketika dahulu~

::JANGAN::


Jangan cinta kerana dia lelaki..
kelak kita akan membenci..
jika dia bukan lelaki yang dicari..
hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa..
kelak kita akan terseksa..
jika dia tidak sebaik rupanya..
senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta..
kelak kita hidup menderita..
jika hartanya habis dibelanja..
sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji..
kelak kita menagih janji..
jika rupa berkedut dimamah hari..
hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih..
kelak kita akan disisih..
jika kasih luntur bersih..
menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu..
kelak kita menahan sendu..
jika rindu tak dapat disatu..
dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman..
kelak hidup menjadi ancaman..
jika teman tidak beriman..
dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman..
carilah dia kerana Tuhan..
untuk menambah ceteknya iman..
bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman..
cintailah dia kerana beriman..
dijadikan Tuhan sebagai pasangan..
baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
terimalah dia penuh keikhlasan..
andai buruk anggaplah dugaan..
andai baik pujilah Tuhan..
wahai sahabat wahai teman..
ingatlah akan janji Tuhan.
isteri yang baik besar balasan..
suami penyabar itulah kemenangan

NOTA KAKI::urmm...adyva rasa nukilan secara spontan kala bersendirian nie kadang2 lebey mendalam....ringkas tapi str8 4ward...
hehehe.....let's kita berkarya lagi~

Jumaat, 26 November 2010

::TENTATIVE PROGRAM on JANUARY::


HYE semua...
salam MESRAAAAAAAAAAAAAAA.......kan~...
kali nie ADVA nak update new ENTRY pasal TENTATIVE PROGRAM DIVA ke KUALA LUMPUR~...
GEGEH dek non......adyva GODEH2 INBOX kat FACEbook nie....
gahahaha..YOU HAVE??? semata2 nak cari balik TENTATIVE program BULAN JANUARY...
atau namanya sebagai PEMBUKAAN...cewahhhhhh....
nie die adyva COPY PASTE dr INBOX kat FACEBOOK~...

yang BAWAH nie adalah TENTATIVE pertama sebelom di rombak....
hehehehe


Ady AdyVa Didie 07 January at 07:04

8Jan2010:
gerak dr JB seawal pagi...singgah BP amek my friends...*(erma)
terus direct ke SERI KEMBANGAN....n lepak2 umh kwn i kat sana...
then mlm nk ke putrajaya presint 18....bermalam di sana atas permintaan my auntie...coz bwk brg2 die dr JB/..

9Jan2010:
arround tengahari...c/in di PALACE OF THE GOLDEN HORSES atas tajaan my friend.....hehehe..jom ler join...
-then xtvt bebas....ingat nk mintak bantuan u bwk kami ke ampang point(coz x tahu jln)....nk jumpa member disana.....n ada sedikit xtvt....hehehe....
mlm plak zaki nk g LQ....(haiyoo mati ler ....)....ley ke u bwk n join sekali???hehehe

10Jan2010:
after c/out...nk g c/in plak kat BB di Ritz Charlton Hotel KL....
mlm around 9pm...AJL...xley missing!!!huhu
mlm tu baru jln2.....after AJL...

11Jan2010:
-plan nk naik genting..just look arround n bergambo!!!
hehehe.......then g KLCC ker...apa ker...

12 Jan2010: after c/out......wat lagi xtvt bebas...
then i pulang ke Putrajaya bermalam di presint 18...

13Jan2010:
bertolak pulang ke JB...so if u nk TUMPANG...i dh kosongkan seat DRIVER ye..hehehehe...(gurau jer)....
so kita enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!~....

inilah serba ringkas tentative program kami yg bertajuk...PERCUTIAN DIVA!"
HAHAHA..

SO SEBARANG PERUBAHAN TERTAKLUK PADA TERMA DAN SYARAT...
SO LAU U ADA lg best aktiviti utk kami...
sila la bgtau hehehe.....

sekian....daaaaaaaaaaaa

[after perbincangan ada sedikit perubahan tempat penginapan masa nie...
kita decide STAY di THE RITZ CARLTON dulu sebelom c/in di PALACE OF THE GOLDEN HOUSES]



pic di atas nie masa stay di PALACE OF THE GOLDEN HORSES...thanks erma~

yang nie plak adalah TENTATIVE PROGRAM KHAS buat encik AREZ....
hahahahahXD
gegeh nie copy paste dr FACEBOOK~

Ady AdyVa Didie 07 January at 06:54

UNTUK JADUAL PERCUTIAN EN AREZ...saya selaku KETUA program telah menyediakan senarai lengkap tentative program ke KL...
en arez bermula pada hari AHAD 10JANuary 2010[tertakluk pada kedatangan en arez ke KL....terus saja ke BB di Ritz Charlton Hotel ye....hehehehe

10Jan 2010(ahad);-
-around tengahari kita gerak g Bukit Bintang untuk c/in 3 hr 2 mlm di RITZ CHARLTON HOTEL Kuala Lumpur, atas TAJAAN harga penginapan yg cukup bersesuaian dgn bajet WALAUPON hotel 5 STAR u ols...RM 115 jerks.....bahagi pada 3.....termasuk arez!!!...
-9.00mlm:aktiviti ANUGERAH JUARA LAGU...rncgan wajib i nie..
-after 12 midnite;-merambu sekita BB la apa lgi u ols...
hehehe...survey market!!!

11Jan 2010(isnin);-
-arez g CHECK UP kat HUKM....then after hbs check up MAYBE kita akan ke genting highlands..JUST walk arround, sesi fotografi, autografi bersama peminat dan jugak embun2 SEJUK di sana!!!..
hehehehe,..kelassssssssz....
-turun semula n lakukan aktiviti bebas....(jgn lupa UPDATE status Facebook u ols....)
-kemana lagi ek???
-haha....g melawat PAVILLION, n then i ada temujanji ngan member i kat PRINCE HOTEL KL...area BB gak dekat2 ngan JW MARRIOT...
ada 2 org....seyes u ols terpaut nnt....
-MAYBE nk g KLCC sekali..rindu tempat tu la....
ley cuci mata...heheh..agak2 u ols...AQUARIA KLCC tu ada lg x???
hehehe..ley masuk sekali..dh alang2 kan...
-then merambu ramba lagi...blk hotel tido!!~

12Jan 2010(selasa):
-siap2 utk c/out n aktiviti bebas.....
maybe akan berpecah kot dgn arez....sbb lau x silap die nk blk pahang or bersama teman2...
kita plak akan stay umh auntie i utk semalam lagi before blk JB!!!

13Jan(2010)RABU;-
-pulang ke tanah air.........melalui LEBUH RAYA UTARA SELATAN...
hehehe........

14Jan 2010(khamis):-
-zaki dh naik keja....
ady still bercuti....b4 naik keja on Friday!!!

15Jan 2010:-
arez gerak blk JB kan.....coz sabtu keja mlm 7pm...
hehehe......

sekian....TENTATIVE program kita yg dinamakan...

TRIP DIVA ke KUALA LUMPUR with
TAJAAN penginapan mewah!!!..
hehehehe,,...
any idea or planning SILA msg or direct line to me!!!
sekian...
wasalam...
semoga segala perancangan akan menjadi lancar tanpa SEMAK SAMUN yg menjalar!!!~
ops..tet

Khamis, 25 November 2010

::AKU DIAM::


Aku Diam

Di satu sudut
Manusia gelak ketawa
Manusia senyum melebar
Aku tetap diam

Di satu sudut
Manusia bermegah-megah
Manusia menunjuk-nunjuk
Aku tetap diam

Di satu sudut
Manusia menangis
Manusia kesedihan
Aku masih mendiam

Di satu sudut
Manusia ditindas
Manusia diperlaku ganas
Aku masih mendiam...
terpacak difikiranku dimana suara-suara manusia...

Rabu, 24 November 2010

::RASA DIRIKU::


Rasa Diriku
hadirnya tiada diduga
memberi 'sinar' yang hampir pudar warnanya
memberi santapan kpd belahan jiwa
memberi makna kepada diri
ada tembok pemisah antaranya
panjang lagi kukuh
tegap lagi utuh
mengasingkan dua dunia
menjadi sempadan jiwa
penghalang sempadan rasa
mainan perasaan hanya di kejauhan
ungkapan rasa
sekadar sebutan, sekadar perkataan
merawan rindu diangin lalu
menyulam kasih dalam rintihan
tiada jalan penyelesaian
hanya harapan dapat dimohonkan
hanya doa dapat dipanjatkan
pengunduran diri
pencetus kecelaruan emosi
menyingkap rahsia peribadi
mengundang rasa simpati
bagai CAHAYA merentasi jasad
mengemis kasih pada sempadan
mencipta tragedi pencetus memori
sampai bila-bila tetap begini
sampai masa
aku akan pergi
membawa hati
menerbangkan jiwa yg seakan mati
mencari cahaya
meniti hari demi hari
kerana ku tahu ketentuan hidupku ini
telah ditinta oleh NYA sejak AZALI.....rasa diriku..

NOTA KAKI::hye2.....kali nie RASA DIRIKU....adyva...
hehhhee...xde la u ols....saja nak menyemadikan apa yg rasa dlm diri ini.....so..KITA nukilkan di sini sebagai coretan buat kenangan masa depan.....
SO.....10 thn akan dtg IF adyva bukak blog nie..
tgk entry yg nie...OWH.....24 November 2010 aku mcm nie kesahnya
hehehehehehXD