Sabtu, 22 Oktober 2016

This is my WALL!!!

"May your walls know joy, may every room hold laughter and every window open to great possibility"

Jumaat, 21 Oktober 2016

please DON'T!!!

Don't be too confident when someone tells you they like you. The real question is, 'until when'? because frankly, just like seasons, people and feelings change.

Khamis, 20 Oktober 2016

Don't Push!!

When the person you want to be with pushes you away, thank them for pointing you in the right direction of the person you need. Open your eyes and love with your heart.

Rabu, 19 Oktober 2016

Quote about Fashion!

Dressing up doesn’t require you to have a closet full of expensive clothes. Just start by skipping the sweats and aiming for the good stuff. Strive to purchase pieces that will boost your look and create a vision of success through your ensembles. Be creative to mix and match 😚

Selasa, 18 Oktober 2016

Dont expect anything from LIFE!!!!

Dont Expect Anything From Life, Expectation "HURTS".. When You Dont Expect, Every Moment Is A "Surprise".. And Surprise Brings Happiness Wif It!!

Isnin, 17 Oktober 2016

Enjor your Work!!

"We are at our very best, and we are happiest, when we are fully engaged in work we enjoy on the journey toward the goal we've established for ourselves. It gives meaning to our time off and comfort to our sleep. It makes everything else in life so wonderful, so worthwhile."
Happy Working 😍🎊🎉😄

Jumaat, 14 Oktober 2016

QUOTE

The only way to avoid being miserable is not to have enough leisure to wonder whether you are happy or not. 

Khamis, 13 Oktober 2016

QUOTE : Don't Judge a Book By Its Cover

People say "Don't judge a book by its cover." True, but it goes beyond that. Don't judge a book by its first words, first paragraphs, even its first pages. In fact, don't judge a book until you have fully read and comprehended it.

Rabu, 12 Oktober 2016

Gets Your EVENTS Here!!!


Salam u ols!!!
ada planning nak buat apa2 EVENT x dalam masa terdekat ni????
nak buat Jamuan Akhir Tahun ke...
Sambut Birthday ke
majlis berendoi ke
Potong Jambul ke
Farewell or Gathering ker....
atau Annual Dinner or Hi-Tea company u ols kan!
meh la try SURIA CITY HOTEL JOHOR BAHRU!

apa2 pertanyaan boleh terus berhubung dengan saya Adi 013-7382737
24/7 saya melayan anda tau!


Selasa, 11 Oktober 2016

Malaysia Tempat ke-2 : Pekerja Paling Tidak Bahagia di ASIA!!!

Malaysia Menduduki Tempat Ke 2 Dalam Senarai Pekerja ‘Paling Tidak Bahagia’ Di Asia

Ternyata duit bukanlah segala-galanya. Tawaran gaji yang tinggi belum pasti menjamin kebahagian pekerja. Sebab itulah selain dari menawarkan gaji yang tinggi, banyak majikan yang turut menawarkan pelbagai kelebihan lain kepada pekerjanya.
Sudah pastinya demi kepentinggan perusahaan itu sendiri. Berada di dalam kelompok negara Asia, negara Asia yang manakah mempunyai pekerja yang paling bahagia?
Berdasarkan kaji selidik yang telah dibuat oleh JobStreet, nampaknya pekerja dari Malaysia dan Singapura lah yang paling tidak bahagia di Asia. Kajian ini dilakukan meliputi 7 negara Asia dengan penerimaan respon seramai 67,000 orang.
Singapura berada di tangga yang pertama dengan jumlah point 5.09 diikuti Malaysia dengan kutipan mata sebanyak 5.22. Ini menjadikan Malaysia menduduki tangga ke 2 dalam carta pekerja paling tidak bahagia di Asia.
Filipina menduduki tempat yang baik sekaligus merupakan negara Asia yang mencatatkan rekod pekerja paling bahagia di Asia. Di bawah ini senarai kedudukan hasil dari kaji selidik yang telah dilakukan.
1. Filipina: 6,25
2. Indonesia: 6,16
3. Thailand: 5,74
4. Hong Kong: 5,56
5. Vietnam: 5,48
6. Malaysia: 5,22
7. Singapura: 5,09
Hal ini meliputi kajian atas ketidakpuashatian berdasarkan faktor seperti kepimpinan yang teruk, reputasi sesebuah syarikat, latihan tidak profesional, keselesaan di tempat kerja dan juga hubungan di antara rakan sekerja. Hal ini biasanya terjadi di Malaysia, Singapura dan Hong Kong.
Tepuk dada tanya selera, adakah anda ketika ini sudah cukup bahagia dengan pekerjaan anda sekarang? Hanya anda yang tahu jawapannya.
Duit tidak mampu membeli kebahagian, setuju?

Sabtu, 17 September 2016

Jalan2 Window Shopping!!

Salam u olsss...
Lamanya x bersiaran !!!
Naik bersawang dah ni...
Setahun x update!!

Ok nak habaq ckit...
Arini Adyva g window shopping jalan2 sorang2 
Dari umah 10.30am...
Memula g Parkson Holiday Plaza...
Nampaknya xde apa yg menarik!

Next....Plaza Pelangi...
ADYVA serbu Metrojaya!
O.M.G
Sale sana sini!!!
Jom tengok!
70% U olsssss
Gegel Mak!

Adyva SAUK 1 baju pink ni...
After less RM29.90 jerks!!!
Ok la kannn?

Nak beli kasut ni x de yg berkenaan!

Nak yg ni 2 pasang RM120 u olsss!!
Sayangnyaaaa xde saiz!

Rambang mata!!

Uiii....
Meriah!!
Tapi kita tahan nafsu kita!
Hehehe

Lepas habis pusing Plaza Pelangi 
Kita pegi jelajah Komtar JBCC plak!

Sambil2 lunch dengan my friend!
Die hadiah kan CAP ni...
Trusses selfie!!!

Thanks You 😊😉😄😁

Jumaat, 16 September 2016

::Quote Of The Day::


Salam Jumaat
Salam 16 September 2016
Salam Hari Malaysia
.............. 

Dressing up doesn’t require you to have a closet full of expensive clothes. Just start by skipping the sweats and aiming for the good stuff. Strive to purchase pieces that will boost your look and create a vision of success through your ensembles. Be creative to mix and match 😚

#quote #fashion #fashionstyle #style #quotes #quoteoftheday #quoteaboutstyle #quoteaboutfashion #like4like #likeforlike #like #word #words #squaready #tagsforlikes #monochrome #blackandwhite #bnw #bnwquotes #blackandwhitequotes #blacknwhite #black #white #follow4follow  #styles #igers #love

Khamis, 15 September 2016

::Quote::

And it's unfair 
that you want me to stay 
not because of love but of loneliness,
and that I'm staying because of love and not of loneliness. 
Pic at Imadi Pet Shop Bandar Baru Ida

😍😍😍

Rabu, 14 September 2016

:: WALL ~ Quote Of The Day ::

"May your walls know joy, may every room hold laughter and every window open to great possibility" 

#quoteoftheday #quote #wallpicture #love #igers #blackandwhite #photography

Selasa, 13 September 2016

Ahad, 11 September 2016

::Majlis Pernikahan & Perkahwinan Aizat & Azlina::

Salam semuaaa...
Busy of the day u olsss...
Ok Kali ni just nak share semua pasal wedding adek Adyva no 3....

Tahniah Aizat & Azlina...

Kami sekeluarga teka Biru gittewww...

Majlis pernikahan dah nak mula 

Haishhh
Si Ahmad Ammar ni....
Sebokkk jugak die ngan Cik Jat die!

Alhamdulilah 
3 kali lafaz 

Sign2....

Pencerahan mas kawin
Jom tengok pic2 mereka!!
Photo shoot time!!!




Congratulations both of you!
Semoga kenal sampai ke Jannah!! 

Adyva jerks masih single!!
😂😂😂😂😂


Sabtu, 10 September 2016

::Hantaran Aizat::

Salam U olsss...
Hari ni merupakan hari bersejarah buat kami sekeluarga...
Adik Adyva no 3 akan berkahwin dan menamatkan Zaman bujangnya ...
Oleh itu Adyva bertindak sebagai wedding planner telah pon membuat hantaran khas dengan tema klasik!!
Pahar Tembaga Kuning + Rose Merah + Dahlia Putih menjadi pilihan....
Jom kita tengok!

3 Tingkat Gula-Gula

Sejadah

Telekung

Sirih Junjung

Mas Kawin

Kepada yg berminat boleh call/whatsapp Adyva ya.. 
013-7382737
😉😄😁😊

Jumaat, 2 September 2016

Happy Birthday to me 😍

Alhamdulillah 
Syukur...masih diberikan nafas untuk menghirup udara dihari lahir saya yg ke 31 tahun....
Thanks Puan Rose Mahmud
HR Le Grendeur Hotel & Resort 
Belanja hi-tea sambil2 discuss gituh!
P/S: ada keja kosong x???
Hehehe...

Carrot cake @ Secret Recepi
Tq kpd yg sudi memberi 
Kita sama2 merasa 😉

Vegetarian Lasagne for dinner
Tq2....

2nd cake 
Healthy Cake katanya 
Hehehe

Aku berdoa agar aku diberikan kesihatan yg terbaik,  diberikan Rezeki yg berpanjangan, sentiasa berada dalam rahmatnya, dikelilingi oleh org2 yg menyayangi ku.... dan diredhai olehNYA!
Amin