Selasa, 19 April 2011

::NUR KASIH vs NUR ADYVA::

Salam Sayang u ols....
wah TAJOK Entry kali nie mcm GEMPAK kan~...
ye la..INGATY senang adyva nak buat review mcm nie??
mampooooooooo korang nak BUAT mcm adyva BUAT>??
wah!....gempak sey~..hahahahaha...
ok KALI nie adyva nak tunjuk
PERSAMAAN ANTARA NUR KASIH & NUR ADYVA ok~

mesti ada yg dah siap maki hamun kan..relax la Bro~...
kau mampoooooooo nak buat mcm nie>??
ada??
masalahnya skang Nur Kasih wat VIDEO KLIP sama macam Adyva buat!
adyva dah buat dulu...lalallalala (sambil tutup telingan coz x kuasa nak dengar bebelan u ols)

meh2 la tengok~...
contoh pertama~..GAMBAR Adyva kat ats tue sebagai pembukaan~...
wah~.....sama x dengan yang kat bawah nue~...
means KONSEP Gambar~..


klik la link tu utk tahu lebey lanjut tentang video klip Nur Kasih

TIZ ZAQIYAH Serba puteh suceyyyyyyyyyyy sangat anggun dengan Busana itew!..
waa..beraksi dalam video KLIP bukan saja sebagai pelakon ya
tapi sebagai PENYANYI Lagu tema OST Nur KAsih The Movie!
waaaa......

sama x dengan GAYA Nur Adyva di atas tu??
baju puteh..suar je hitam!
kalau suar Adyva PUTEH gak sure meyerupai SEBIJIK mcm Nur Kasih nie kan!..hehehe

nie lagi satu SHOOT yang cantik!
sawah padi nie di KUALA SELANGOR okey~....
KONSEP tetap sama ngan KONSEP NUR ADYVA ok
bergambar di tengah sawah padi yang terbentang luas~..
bezanya Adyva menggunakan Jelapang Padi Negeri PErlis Indera Kayangan okey!...
lagi jauh nun di utara sana!...
hah~.....TEAM Produksi nape x naik utara??
lagi cantik hijau2 sawah padinya!..hehehe

nie plak Abg Yassin kita~..wah!
hijau BIRU..paduan yg menarik!....
masa adyva shoot gambar2 adyva nie kebetolan baru lepas hujan!
so xde la awn yg biru nie!..hahhaa
tapi KONSEP tetap sama okey!
heheheh~

lihatlah~..kalau x kerna LECAk sure adyva dah ketengah sawah utk bergambar!...
kan~....yang penting tema PUTEH dan sawah hijau tetap naik seri!
kelasssssssssss sgt!..
lagi2 masa menonton KLIP VIDEO Lagu OST Nur Kasih The Movie nie
terimbau kenangan di perlis setahun lalu!
waaaaa...nie yg rasa nak g lagi kat sana!

nie yg plan nak buat Nur Adyva The Movie~..
erk......
sapa la nak amek saya berlakon kan!>..hahahhaa

apapon Konsep SAWAH PADI nie mmg adyva suka
xsangka plak TEAM PRODUKSI Nur KAsih The Movie menggunakan KONSEP yg sama!
waaaaaaa.....(perasan jap)

nie Adyva dengan Waz.....
ala2 feeling wat Video Klip Kumpulan nasyid!...
hahaha...bley???

View Sawah padi dan TITI Kecil itu menarikkan??
nie la keistimewaan adyva!
wah...
kalau team produksi Nur KAsih Menggunakan pohon kering dan jalan
adyva guna hUtan belakang tue dan saliran tali air je u ols!
hahaha

yang nie ala2 nak wat kad raya !
kepulangan yg di nanti~
mampo???hahahha

ok la u ols~...
nnt next entry adyva nak wat entry pasal Nur Kasih The Movie plak!
sesapa yg x puas hati tue pasal review adyva nie
sila lah komen ye...
xpon TONTON dulu Video Klip Nur Kasih tue!
seyes best!...

salam tak'zim
salam ampon maaf ye kepada all Team Nur KAsih The Movie!
heheh~>.
daaaaaaa

CONTEST Header Mr Mujahid Dy.R~

Salam 1 Malaya & salam 1 Bloggers u olsss....
kali nie adyva berminat nak JOIN 1 Contest Yg di anjurkan oleh
Encik Mujahid Dy Rahman from Kota Kinabalu Sabah!
waaaaaa....negeri Di Bawah Bayu u ols!...
kepingin sangat nak g sana!..
bayangkanlah KALAU Hadiah utama adalah TIKET PENERBANGAN Pergi Balik kek Kota Kinabalu!
kan bestttttttttttt!!!.wah~..Verangan jerks adyva nie kan!...
ok lets kita lihat Blog Tuan Tanah...sila KLIK ye...


SYARAT CONTEST :

  1. Terbuka pada siapa-siapa saja yang nak join : Follow ke tak , tak kisah lah..
  2. Letak header dy...
  3. Buat entry Contest Header dan Entry terbaik..
  4. Contest pertama , Dy nak mintak tolong korang editkan Header untuk dy.Boleh tak??? Kiranya mendesignkan header untuk dy.. HEHE.. Header terbaik akan diguna dalam blog dy.. Sekaligus menjadi pemenang untuk contest ini.. Kalau boleh islamik sikit ek.. hehe
  5. Contest Kedua , Dalam banyak-banyak entry yang dy buat.. Entry mana jadi pilihan dan kenapa.. Dan , apa yang perlu dy perbaiki untuk memperbaiki penulisan entry dy..sila linkan satu entry terbaik anda sendiri sebagai perkongsian yang rasa nya perlu untuk dikongsi.. sama-sama kita tahu apa yang kita tidak tahu..
  6. Nak tag kawan boleh , tak tag pun boleh..
  7. Terakhirnya , Jangan lupa paste url korang semua kat sini..

ok u ols.......
adyva dengan SEMANGATnya telah menDESIGN 4 jenis HEADER seperti yg di minta!
dan dengan GEGEHnya adyva juga telah menSTALKER FACEBOOK Tuan tanah
untuk mendapatkan GAMBAR2 lain yang adyva rasa bersesuaian!..
jom kita lihat satu PER satu!....

OK untuk Header yg pertama nie...adyva telah menggunakan GAMBAR yang terdapat di BLOG/Entry Contest tersebut~....
walauponnnnnnnnn gambar nie nampak pecah nak buat mcm mana kan!
dah tuan tanah nak PIC yang nie jugak!...
so inilah hasil terbaik yg boley adyva buatkan!....
mcm mana Encik Mujahid....SUKA dengan yg pertama????

kalau x berkenan JOM Lihat yg seterusnya!....

org kATA HITAM ITU MENAWAN!...
pic nie terdapat di PHOTO ALBUM FACEBOOK En Mujahid!...
wow...adyva suka pic nie~..
so adyva Edit sikit tahap kehitaman GAMBAR itew...
dan buatkan header yg bersesuaian!....
WOW.......HASILNYA Adyva suka sangat!...
serius~.....adyva suka!...

TUAN TANAH Suka ke tidak ek???
kalau berkenan apa kata PILIH yang ini!....
heheh~....mix and matchkan dengan pemilihan wallpaper yg bersesuaian yg cik Mujahid!..

kalau TUAN TANAH x suka yg hitam Adyva ada buat yg agak HOT's...
panas jer.....tapi more to ceria!....
adyva amek dr PHOTO ALBUM FACEBOOK En Mujahid~..

jom Lihat hasilny~...

ini die.......dengan TULISAN JAWI
more to ciri2 islamic di terapkan!..
wah~....kaler yg NICE
paduan kaler SENJA MENTARI MERAH DI UFUK TIMUR!
kan~....mcm mana???
Tulisan warna hijau pon ala2 ciri islamic kan~...
so gabungan yg adyva cube wujudkan ini nampak serasi~...
katanyaaaaaaa~>..hehehe

kalau TUAN TANAH nak yg lagi simple but NICE...meh tgk yang last nie...

adyva masih menggunakan gambar yg sama..
cume TULISAN saja di tukarkan!
2 Bintang tue bercirikan BINTANG2 islamic u ols.,...
so nmpak lebey tenang, RINGKAS, menawan dan adakala mcm x perasan yg nie BLOG!!!

so apa kata EN MUJAHID DY R~...
ok x dengan 4 HEADER yg Adyva buatkan nie~>..
cik Mujahid boleh TRY TEST kat Blog tue ye~..
xde masalah pon~..
janji ada pembaharuan~..

ok la...HOPE terpilih kan~>.
ley la raya tahun nie MELARAM dengan BUTANG BAJU MUTIARA dr SABAH!
sure satu MASJID terlopong tgk keanggunan adyva nnt!
ok Tuan Tanah~..sila lah mempertimbangkan ye~>.hehehe

salam sayang dr Adyva
daaaaaa....