Sabtu, 16 April 2011

TERPESONA/ KAGUM dengan TBS~

waaa....dah weekend!
u ols buat apa??
kalau xde keja jom jelajah BLOG Adyva nie~
kali nie nak cite pasal TBS~...apa tu TBS??
inilah die Terminal Bersatu Selatan ( TBS )
yang menggantikan Terminal Bus Pudu Raya ataupon yg terletak di Bukit Jalil tue!
waaaaa...sagt2 KAGUM ya~sgt2 terpesona~
lalu terus terkesima!..waaaaaa

ok2 nak cite la nie~..
memula adyva mmg nak blk JB malam sabtu tu jugak~...
sebab esok (sabtu) adyva ada appoitment kat Pasir gudang~
so adyva pon plan naik bus la u ols!...
so aunty adyva send adyva ke ERL dan adyva trn di Bandar Tasik Selatan!
nak ke TBS~...gegeh nie first time~>.xtahu di mana kedudukan TBS~
apa lagi kita x tahu kenalah tanya kan~
gegeh nie CALL Waz bila dh kuar dr Train!...

so waz pon tunjuk la arah2 secara ringkas!
apa lagi gegeh la adyva berjalan pantas menaiki eskalator!...
dup...dup....dup.......
sampai2 je kat situ terus terbuntang mata nie!...
WOW....aku di KLIA ke??
hahahahXD

mata adyva terus tertancap pada sekeliling TBS~
lihatlah gambar di atas!.....mcm kat KLIA pon ada~..
dengan papan2 kenyataan MASA dan WAKTU BERLEPAS DAN KETIBAAN!
no bus DLL la u ols~...
kdg2 rasa mcm kat BURSA SAHAM pon ada!..
tapi lihatlah betapa KELASSSSSSSSSSSSSSSsssssssssssssnya TBS nie!..
rugi sapa x pernah ke sini!...
yg penting air cond die sejuk ya!...best giler!

nie la SKRIN yg memaparkan jadual waktu perjalan BUS dan no bus!
bley rujuk kat sini
kalau agak2 blur pegi la kaunter pertanyaan ya~...hehehe

setiba je adyva di kaunter pembelian tiket
adyva terus la tanya bus ke JB malam nie jugak!
so adyva di minta utk memberikan KAD PENGENALAN u ols
then adyva di suroh TEKAN button kat skrin tue (sila lihat picture)
so pilih la seat mana yg adyva suka!..
waaaaaaa...segalanya di hujung jari jerks!.....

then adyva bayar la harga tiket dan adyva di beri tiket tersebut!
kelassss..siap bertulis NAMA lagi!...
mcm tiket FLIGHT pon ada!
terus feeling nak terbang ke MILAN, LA, Scoatland!
waaaah!

kaunter die sama je ok...
mcm kaunter tiket wayang~
BUKAN KAUNTER COMPANY BUS tersebut!
so kat situ u ols akan di berikan PILIHAN mengikot citarasa dan taste u ols
bus mana yg u ols nak naik!
mcm2 jenis ada, jenama dan company!
waaaaaaa....rambang mata nak pilih
nak naik Konsortium ke, meridien Holiday ke, Kesatria ke, Mayang Sari ke DLL~
waaaa...byk pilihan!
yg keja kaunter pon ELOK2 ok~..xde la muka sendu2 alam berzakh kan!
hahahaha

tetibe terpandangkan BENDA ala nie
TROLI!...wow mcm kat KLIA atau mana2 lapangan terbang yg lain!
seyes!...naseb la brg adyva sikit kalau x sure la adyva nak GUNA Troli nie!
ahaksz~

then tgk jam dah 10.40 malam~..
adyva pon nak trn la ke tempat ruangan menunggu!
so sesapa yg ADA TIKET sahaja di benarkan trn!
yg mengada2 GEDIK nak berteman bagai tu harap maaf la ye!
tggu kat atas je boley!
kat bawah hanya utk yg LAYAK dan ada TIKET jer~>.
so adyva di IRINGI......waaa..ayat aku!
di iringi oleh ABANG-ABANG POLIS u olssssss...jgn jealos!
die mengiringi adyva trn ke bawah!
feeling mcm artis jap!...seyes!....

trn2 kat bawah adyva terus ke kaunter nak tanya di mana satu tmpat bus adyva nie
tetibe BLUR atau sengaja nak buat2 tanya la kannnnnnn~
ada aku kesah!
hahahaha

yg penting trn dengan penug gaya ke balai berlepas!
departure time at 11 am~
siap ada announcemen bagai!
kelas u ols~......


sempat jengah jap!...inilah die tempat bus menunggu penumpang u ols!

di hadapan pintu 5 adyva menunggu BUS ok~
sempat la snap2 sebagai BUKTI!
bukan propa okey~

ini lah pintu berlepas ya~..
GATE 5....
yg u ols nampak lambang 1 MALAYSIA tue adalah kaunter ya
u ols kena SCAN Tiket u ols b4 naik bus!
kelas x???
semua jadual adalah ON TIME
xde lambat2 mcm kat larkin tue
kata 3 ptg tp gerak 3.30 ptg atau 4 ptg!
keji sgt!!!!!!!!
hahahhaXD