Selasa, 31 Januari 2012

HATIKU MILIKMU =)



Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

p/s: mode HUJUNG Bulan January~ urmmmmmmmmmmmm

Isnin, 30 Januari 2012

Blacky FLX di SERVICE~ yawwwwwwwwwwww =)

SALAM u ols~
Hari isnin~
Adyva masih bercuti~
korang kerja ke??? hahahah~ jangan jealos ya!

so Adyva dah planning nak wat xtvt menservice kereta!
ye la~ penant tggu 1 week RAYA CINA
kedai x bukak!
so this week kedai pon buka~

tapi u olsssssss....ramainya manuasia yg service kereta pada hari nie!
adeh~..
sabo jer la~
ok la u ols....jom tgk pic2 dan bebelan adyva!

heyyyyy....nampak x KAKI & kasot BARU Adyva tue!
saja nak SHOW OFF~
hehehehehXD

duduk melunjur menunggu Mr Blacky FLX Adyva siap di service!
adyva x pergi jauh2 pon~
hanya di PROTON SERVICE yang berdekatan sahaja dengan LCA Adyva!
di TAMAN TAMPOI UTAMA~

PROTON SERVICE Silver Champ Auto Service Sdn Bhd No. 58, Jalan Seri Perkasa 1/3, Taman Tampoi Utama, Johor Bahru 81200, Johor Tel: 07-241 2448 Fax: 07-241 4578

yeahhhhhhhhh~....

MY car dah ke atas pulakkkkkkkkk!!!
adeh~....
nie namanya proses mengeluarkan minyak hitam!
tgk abag mekanik tue!
gegeh u olssssssssss!

Akhir sekali~
kereta di turunkan dan proses akhir pula
seperti menukar oil filter DLL~.....
cek tayar, lampu, enjin dll~

Ahad, 29 Januari 2012

HAFIZ - AWAN NANO live from AJL26~

PERSEMBAHAN Hafiz masa AJL26 td~
dengan T-shirt dan seluar track suit sahaja!
x perlu baju mahal2~
sewa~
pakai koleksi sendiri saja!

apapon mmg MANTAP vokal 2 persembahan die!
kehadiran HERMAN TINO menambahkan lagi kecantikkan dan ke"touching"an persembahan HAFIZ!

AWAN NANO mmg terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

JUARA keseluruhan~
M.Nasir & Budi Hikayat!



u olsssssssssss......
yeayyyyyyyyyyyyy~
lagu ciptaan M. NASIR &
LIRIK oleh BUDI HIKAYAT
menang ANUGERAH JUARA LAGU 26 malam nie~...
TAHNIAH kepada HAFIZ~

ANUGERAH VOKAL TERBAIK AJL 26 pon menjadi milik HAFIZ~
dan dua tahun berturut2 Hafiz menang!!!!!!!!!!!~

Tahniah lagi sekali dari Adyva

masa Hafiz perform mmg touching sangat2!
Adyva dok depan TV ngadap TEPAT kearah muka hafiz yg penghayatannya tinggi!
cayalah~
bergenang kelopak mata Adyva tadi~ fuhhhh....
gerek seyhhhh.....

dengan baju tshit dan suar track suit jer perform utk majlis gilang gemilang~
mmg MALATOP!

apa apa pon hafiz dah bergaya sakan kat BLUE CARPET~
Hafiz di BLUE CARPET....AJL 26



Persembahan hafiz malam nie kesinambungan dari VIDEO KLIP beliau sendiri~
cube u ols tengok!

pekata akhir sekali kita selami LIRIK lagu nie~

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Sabtu, 28 Januari 2012

Harieka...Followers ke-100 blog adyvavoguelife.blogspot.com!!!!

TAHNIAH kepada Harieka.........kerana menjadi FOLLOWERS yg ke-100 blog Adyva!

jom pakat ramai2 FOLLOW blog Harieka nie~


apa2 pon TAHNIAH lagi sekali~
nice blog u~ jangan lupa tinggalkan komen2 anda di sini~
Adyva membantu mempromosikan BLOG Harieka tau~

semoga lebey success dan GIGIH mengupdate cerita2 HOT ye!
salam~

Jumaat, 27 Januari 2012

Marketing Plan 2012 prepared by Ady Idris =)

Salam U olsssssssss.......
hari nie JUMAAT~
27 January 2012~

Adyva datang ke opis seawal 8.15 pagi~
semata2 nak attend Review Meeting Brain Storming yg di jalankan on December 2011 lalu~

waaaaaaaaaaaa.....naseb Adyva dah lama menyiapkan report MARKETING PLAN 2012
seperti mana yg di arahkan oleh GM dan consultant SCHJB En Razi~

so pagi td dapatlah PUJIAN dr mereka!
mereka kata :
  1. Kemas dan tersusun
  2. Ada Page number
  3. RIngkas dan menarik
  4. kulit hadapan yg ceria
  5. semua lengkap seperti mana yg di bincangkan
  6. detail dan mudah di fahami
after perbincangan ada sedikit perubahan dr segi budget yang perlu adyva ubah suai dengan keadaan semasa!




Summary
We have considered the situation faced by Suria City Hotel JB and the objectives we would like to achieve. We have also taken a critical look at both external and internal environments, and through a “SWOT” analysis have identified strengths, weaknesses, opportunities and threats. The way forward has been determined by identifying the marketing strategies, and by tabling the implementation and control mechanisms aimed at ensuring that the desired results are achieved.

Khamis, 26 Januari 2012

ENTRY paling ramai orang VIEW!!!! waaaaaaaaaaa~

TEPAK SIRIH
Dalam balang petak 4 segi~

CINCIN~

Kain Pasang +Buku
inilah die gambar2 HANTARAN DALAM BALANG yang adyva buat!
mcm mana u ols~
jom tengok apa lagi HOT Entry sepanjang penglibatan adyva dalam dunia BLOGGERS~

PostsRefresh
Now
Day
Week
Month
All time
May 2009 – January 2012
21 Dec 2010
920 Pageviews
8 Apr 2011
588 Pageviews
19 Dec 2010
504 Pageviews
4 Feb 2011
307 Pageviews
16 May 2011, 2 comments
232 Pageviews
28 Mar 2011
195 Pageviews
24 May 2011
166 Pageviews
2 Dec 2010
157 Pageviews
21 Feb 2011
105 Pageviews
2 Dec 2010
102 Pageviews

Salam semua!
Sepanjang Adyva berjinak2 dalam dunia BLOG nie kan~
sejak dari MAY 2009 hinggalah January 2012 nie
mcm2 entry dah adyva POST ke wall BLOG Adyva!

dalam banyak2 ENTRY yang adyva buat....
ENTRY Hantara dalam BALANG KACA tue paling banyakkkkkkkkkkk di VIEW oleh pelawat2 tegar blog Adyva!

thanks u olsssssssssssss yang seramai 920 orang nie~..
sayangggggggggggggggg korang!
teruskan support adyva ye!

nampak gayany lepas nie adyva kena bekerja keras lagi utk terussssssssssssss membuat entry2 yang di sukai dan mendapai permintaan tinggi~
dalam erti kata lain
sesuatu yang baru!
lain dari kebiasaan dan menjadi perhatian semua orang!

so kepada sesapa yg di area JB nak hantaran dalam balang nie...
jangan lupa cari adyva ye!


sekian~
jumpa lagi~