Selasa, 4 Januari 2011

::Suka2 Jalan Ke Singapore::


hye semua~>..
waaaaaa...masuk2 tahun baru jer Adyva dah GEGEH berjalan-jalan nie..
kali nie nak ke TEMASEK...sebarang Tambak saja
hehee
saja nak jalan2 happy2 kannnnnn~...

So....Persediaan utama adalah PASPORT ANTARABANGSA u ols..
wajib ada~....nie kali ke DUA Adyva ke LUAR NEGARA ya~
jahahahaa..bunyiknya mcm JAUH beno!!!~
sejengkal jerks~
lalalala

nie die BUKTI Adyva naik MRT~
Transit Aliran Ringan yg terpenting di Singapura!!~
ada laluan bawah tanah....ada laluan atas jalan~
hehehe
mcm LRT kat KL tu jugak u ols~
(nie kali pertama naik MRT Kat singapore tau!!)

nie la antara pemandangan yang sempat adyva CANDID u ols...
pemandangan di hadapan RAFFLES HOSPITAL~
jalan raya agak sibuk di waktu puncak~
panas terik plak tue
tapi x per...petang HUJAN~
hehehe

ini adalah LOKASI Pertama adyva singgah selepas TURUN dari BAS
yang membawa adyva ke singapore!~

untuk menuju ke STESEN MRT BUGIS
adyva melalui kawasan VICTORIA STREET nie dulu
kawasan nie ala2 PASAR KERING yang menjual peralatan2 rumah/dapur!
agak besar dan popular juga bagi warga2 VETERAN okey!
hahahahaa....

nie la kawasan HENTIAN TAXI dan BUS yang ke merata singapore atau ke JOHOR BAHRU~
semua ada di sini~..
yang penting TANYA~..

gambar gembira dpt jalan2 u ols...
walauponnnnnnnnnnnnnnnn....kan!
hahahaa....BTW kalau jln kaki kat singapore nie xde la PANAS sgt
sebab kawasan redup dan byk POKOK2 besar yang merimbum memenuhi kawasan!
so...keadaan sekitar nampak redup!!~

nak jugak PICTURE dlm MRT~
BUKTI tau~..hahahaha
MRT kat SINGAPORE nie panjang...
xmcm kat KL pendek2....hehe
lepas tue LAJU tau!!~
mcm x terasa sgt la menunggu nak smpai ke destinasi yg di tunggu~

GAMBAR nie adyva amek kat JURONG POINT~
masa nie baru smpai BOON LAY~
satu kawasan perindustrian yg terletak dalam DAERAH JURONG~
besar gak Jurong Point nie~

nampak x expresi muka tu!!~
hahahaa..masa nie nak tggu TAXI kat kawasan BOON LAY nie ke CHIN BEE ROAD~
salah satu kawasan perindustrian...yang terbesar di singapura~

hahaha..masa nie tgh pikir2 nak naik BUS ker nak naik TAXI~
adeh.....hujan dah mula turun~
tgk la AUNTY kat belakang tue dh siap payung!!~
hehehe


TAXI no SHC 3737 c
Driver Name::ENCIK AMAT KASSAN B RIJAB

nie la driver taxi yang kami naiki~..
best tau..besar luas
berbaloi la....menuju ke destinasi kami CHIN BEE ROAD
tambang $4.60 sahaja~..
murah x??
kalau naik bus??
sah2 la sesat~hahahaa
yang BEST nya..pak cik nie tgk BUKU PETA tau u ols...
jgn marah eh~
hehehehe

LAST sekali dh penat berjalan
baru terasa LAPAR u ols...
kami makan di JURONG POINT~...
nie la resitnya~
BURGER KING saja~
hehehe

waaaaaaa....adyva PERGI dengan sapa??
yang penting Adyva bukan pergi sorang diri k..membawa hati lara tau~
adyva pergi berteman~
hahahaha...BIARLAH RAHSIA~
u ols hanya b;ey tengok IBU JARI die saja~
lalalalalalalXD..
BERDUA LEBEY BAIK U OLS~


p/s:itu saja wat kali nie tau.....
xley cite lebey2 nnt pecah lobang plak
hehehehe...
janji kita HAPPY dengan apa yg kita buat dan x menyusahkan pihak2 lain~
tQ..sekian salam TEMASIK dr Adyva~