Selasa, 28 Disember 2010

::ZAKI & GLADIATOR::

hye2 semua~...
SALAM 1 Malaysia u ols......
ENtry adyva kali nie nak cite pasal ZAKI & KASOT GLADIATORnya~..
waaaaa...mesti ada yg teruja kan~.....hehehehe

sepertimana yg di ketahui ramai...last week adyva pergi bercuti ke KL
dengan beberapa tujuan....
so...TUJUAN Zaki pula adalah shopping dan mendapatkan KASOT GALDIATOR die yg di idam2kan~...
tu la...aritu dh tengok xnak SAUK terus~...
then last week GEGEH la berjalan 1 KL mencari kasot GLADIATOR nie...

memula kami ke Farehight Plaza....tapi xee yg BERKENAN di hati
then call KZ tanya dimana tempat aritue ( masa zaki ke KL on November)
so kZ kata di SUNGAI WANG PLAZA~...

ada juga terjadi tragedi u ols...alahai~..
ponat den berTAWAF satu SG.Wang nie
hahaha.....pusing-pusing naik 18 kali uols..
adeh...GEGEH sangat kan!!!....xjumpa-jumpa gak KEDAI yg jual gladiator nie~...
dari ground floor smpai la tingkat atas sekali...MASEH x jumpa2 jugak
last2 TURUN ground floor semula dan naik setingkat demi setingkat sambil MENJENGAH
kedalam kedai!!!~
kedai demi kedai~
sampai adyva terdengar RUNGUTAN.."kaki i dah saket tau..penat berjalan"
ye la...adyva pon MELECET kelengkang nie u ols....
hahahahhahaXD
cari punya cari....JALAN dan terus berjalan sambil menjengah2 ke dalam kedai..
akhirnya KAMI menghelakan nafas sempot di HADAPAN sebuah kedai~
sempot2 pon sempat lagi menjeling ke dalam kedai...
tetiba....ada suara teriak berbunyi....
"hahhhh...i rasa kasot tue ada kat kedai nie"
terus meluru masuk~.....
hahahhaa...AKHIRNYA kasut tue dah ada depan mata u osl...
alahai...
rasanya dah lalu kot 2 3 kali tadi....hahahahahXD
tue la ek..kalau tuhan tue nak GELAPkan mata kita kejap jer kan~..kedai depan mata x nampak~
hahaha.....fuhhh..LEGA dek non!

P/s: gambar nie x nak MELINTANG!~
huh......

hah tue die....GEGEH nie si zaki dok TRY kasot GLADIATOR idaman hati~
ada 2 colour jer yg tinggal..LAST STOCK
fuhh..betapa panasnya kasot GLADIATOR nie....
naseb zaki cepat!!
kalau x sure kempunan!!hahahahaa...


last TRY..ok saya amek!!!
terus suro SALES MAN tue tebuk lubang lagi 2 u ols....
then test CALWALK~...hahahhaa
gegeh nie.......puas hati~...
TIBA-TIBA adyva terdengar DIALOG nie

" i dah x saket kaki, dah x saket pinggang!...
mcm dah baik jer"

hahaha
amboiiii...kannnnnnnnn....
terus x saket2 lagI~....
hahahaha...MUJARAB gak ek penangan gladiator nie
ley hilangkan saket2 kaki, saket2 badan!
hahahaha
TERSENYUM PUAS DI SITU~
hah..nie la RUPANYA kasot GLADIATOR si zaki~...
memula TEST kaler hitam...tapi besar
pastue try kaler PUTEH~..suceyyyyyyyyyyy kekdahnya!
hahahahaXD...
terus sauk!~

so...CADANGAN adyva.,..
kamoo kena pakai dengan GAYA mcm nie tau..
baru GEREK seyyyyy..hehehehe
bila nak melaram kat JB u olsssss...
nnt kita hang out u WAJIB show off kasot nie taw!~..hahahaha

kat sini adyva nak SHARE info tentang kasot GLADIATOR nie~

INFODIVA mengenai KASUT GLADIATOR~

Kasut gladiator

Sepatu Gladiator: Cuba Pada ini Seasons Hottest Alas Kaki
Gladiator tapak kaki adalah kasut model setelah orang-orang yang digunakan oleh para gladiator Rom ribuan tahun yang lalu. Walaupun kasut mungkin orginally telah digunakan beribu-ribu tahun yang lalu, mereka juga baru-baru ini menjadi kasut pilihan bagi para pakar fashion di seluruh dunia. kasut Stardust ini mudah dikenalpasti dan termasuk banyak desain unik yang terdiri daripada sejumlah mengamankan tali kasut untuk kaki.

Gladiator Alas kaki: Satu Of The Hottest Trend!
Baru-baru ini, stardust tapak kaki telah menjadi salah satu trend terpanas pada kasut wanita. Fashion perempuan sedar akan melihat bahawa kasut ini sedang direka oleh pereka high-end terbaru, serta dipaparkan dalam setiap majalah mode yang paling popular. Hal ini hampir mustahil untuk menghidupkan televisyen atau membuka majalah tanpa melihat selebriti yang paling bergaya sukan ini trend unik.

Namun, selebriti bukan hanya penggemar kasut gladiator yang terinspirasi. Wanita rata-rata adalah mendapati bahawa kasut ini adalah cara yang tepat untuk mengemas lemari pakaian dengan cara yang selesa. Sementara kasut gladiator yang terinspirasi adalah salah satu trend terpanas musim ini, mereka membuktikan diri menjadi trend dengan daya tahan.

Styles Of Stardust Alas Kaki
Ada banyak gaya stardust tapak kaki yang terdapat di pasaran. Saat ini, salah satu gaya paling popular disebut gladiator sandal. Gladiator sandal yang bertumit datar atau sandal yang dijanjikan untuk kaki oleh sebilangan tali. Bahkan, desain sandal bertali ini adalah apa yang mereka telah menerima nama "stardust sandal". Gladiator sandal berkisar dari desain sederhana untuk desain rumit yang menampilkan puluhan tali yang memanjat kaki.

Gladiator sandal datang dalam berbagai warna dan bahan. Sandal ini biasanya diperbuat daripada kulit atau kulit dan boleh ditemui di hampir semua warna dibayangkan. Selain itu, sandal ini sering merangkumi penggunaan Gesper, hardware, batu permata, dan embellishments lain. Ada begitu banyak gaya yang berbeza sandal gladiator yang sedia bahawa perempuan mungkin mempunyai masa yang sukar untuk berbelanja hanya satu pasang.

Cara Berbelanja Untuk Sandal Gladiator
Karena Gladiator tapak kaki telah menjadi begitu popular, hampir tidak mungkin untuk pergi belanja tanpa harus datang di banyak gaya gladiator yang berbeza. Namun, saat berbelanja untuk sandal gladiator, penting untuk memastikan untuk memilih pasangan yang baik juga dibuat dan akan pujian lemari pakaian anda saat ini.

Sebelum memutuskan untuk membeli sepasang sandal gladiator, penting untuk memilih kasut yang telah dibuat dengan bahan high quality. Ketika menyemak high, benar-benar memeriksa sol sepatu itu, tali, Gesper, dan jahitan. Dengan hati-hati belanja, anda boleh yakin bahawa anda menerima produk yang berkualiti yang boleh digunakan selama bertahun-tahun.

Ketika belanja untuk sandal gladiator, pembeli juga mungkin mahu melihat peruncit online. Banyak peruncit grosir fashion dan lain-lain menawarkan berbagai macam kasut gladiator terinspirasi dengan harga berkurang. Sementara belanja online tidak memungkinkan pelanggan untuk mencuba pembelian mereka, hal ini memberikan pengalaman belanja yang nyaman dan peluang untuk mencari produk yang besar dari seluruh dunia.