Sabtu, 30 April 2011

::WEEDING INA NORINA & HAFIZ AZHAR::

SELAMAT PENGANTIN BARU
INA NORINA & HAFEEZ AZHAR

Semoga berkekalah ke anak cucu!...

hye salam u ols....
salam SABTU~....30 April 2011
waaaaaaa....balik2 keja je terus lincah g weeding ex-opismate adyva nie!...
TEMA:Red& black
nice theme!.
.
p/s: adyva pakai PINK~...ok la kan?? tema pertengahan!..hahahahaXD

one more thing yg u ols kena tahu!!!!
MYSARAH MARIAM jadi pengapit dan tukang kipas pengantin!
OMG~..sumpah xpernah tgk okey!
hahahahahXD
xtahu la nie FIRST TIME si My jd tukang kipas or mmg dh ada experience u ols!..
tanya la die sendiri k...xsempat td nak tanya!.hahaha
ye la...dah die sebok mengipas kat atas tue!..hahahaXD

nie la diantara kawan2 yg bergambar dengan pasangan mempelai~...
lepas nie dengar2 Ina akan menetap di KL ikot suami tercinta!..
wah!......selamat menjadi warga KL ye~...

mcm mana dengan PIC nie???
editing ala2 60an ckit~>.
ok x???hahaha..sila2 komen ye~>..kat FB pon dh upload!!!

di meja SANTAPAN!...
cantik ina hari nie!....

nie pic si My ngan si MUAZ~....
kekenyangan dah kan~..bergambar la ...apa lagi~>.hahahaha

dan ini antara ex-opismate adyva yg dtg memeriahkan majlis!
best2....jumpa lagi nnt>..
sesapa yg kawin tue sila2 jempot ya~>.hehehe

FIRST TIME Nyanyi guna MINUS ONE!!!!

wah u ols....
puas dh tgk gambar2 kahwin Ina Norina & Hafeez Azhar??/
nie pula PIC adya masa nak nyanyi ok.....
lama x menyanyi kat majlis org kawin~...

ok nak di jadikan cite si mysara nie ajak nyanyi u ols....
TETAPI brother yang jaga PA Sysytem tue kata tuan umh x nak karaoke
so MAKA tiadalah TV/skrin TV tue utk karaoke~
tapi adyva plak kata xper la...nak jugakkkkkkkkkkkkkk!
hahhahahaXD

so mcm biasa lah..lagu wajib adyva

PANTUN BUDI by Tan Sri S M Salim~

guna minus one jerks!
omg~...pertama kali ye~......
tapi Adyva hafal liriknya~...hahhaahXD

Kalau menebang
Kalau menebang si pohon jati
Papan di Jawa, aduhai sayang
Papan di Jawa dibelah-belah
Kalaulah hidup
Kalaulah hidup tidak berbudi
Umpama pokok, aduhai sayang
Umpama pokok tidak berbuah

Bunga selasih
Bunga selasih si bunga padi
Buat hiasan, aduhai sayang
Buat hiasan di dalam taman
Pertama kasih
Pertama kasih kedua budi
Yang mana satu, aduhai sayang
Yang mana satu nak diturutkan

Datuk laksamana
Datuk laksamana ke Bangkahulu
Belayar kapal, aduhai sayang
Belayar kapal membawa garam
Bagailah mana
Bagailah mana kapal nak lalu
Kuala sudah, aduhai sayang
Kuala sudah dilimbung karam

Bungalah padi
Bunga padi bunga kiambang
Buat hiasan, aduhai sayang
Buat hiasan di taman bunga
Buahlah hati buahlah hati
Kekasih orang
Hamba menumpang, aduhai sayang
Hamba menumpang gembira saja

p/s: nak dijadikan cerita u ols...
adyva pon nyanyi lah~.....dengan konfiden nie.,....
tup2 BLANK~....omg~..apa nak buat!
hahahahhahahaXD..sebat je la liriknya~..
kang nmpak sgt x hafal lirik kan~
so utk verse kedua tue adyva ulang jer la rangkap tue ........pas tue ingat blk lalu sambung je la
janji KONFIDENT dan org lain bukan tahu pon kan
lainlah kalau die hafal gak!
hahahahhhahahaXD

apapun inilah pengalam pertama adyva menyanyi guna MINUS ONE u ols....
mmg gementar gak~..tapi semangat dan KONFIDENT tue penting!

sekian~

Jumaat, 29 April 2011

Awek CUN+Balak Ensem+Awek X Cun+Balak X Ensem!


Salam u ols...
kali nie adyva nak habaq sikit pasal DISKRIMINASI yg terjadi pada masyarakat sekeliling kita!
u ols pandai2 la ye terjemah untuk di APLIKASIKAN kepada golongan JANTINA KETIGA ya...
xkuasaaaaaaaaaa nak wat edisi siasat!...hahahhaa

nie dari segi COUPLE la.....and more about gurl.....


Awek cun + balak hensem
Couple ni rilek ja....org tgk pun nmpk senang n yg jeles pun ada..huhuhu...
ada je mata yg melirik pada pasangan nie!...
mulalah couple nie pon PERASAN HOT!...kan!....
adeh....


Awek cun + balak tak hensem
Kebanyakan awek yg cun mesti mendapat balak yang tidak hensem.
balak ni selalunya msti akan rs bangga sbb dpt awek cun.kdg2 mesti pkai spek itam konon2 nk bagi balance ar.suka buat lwk nk tambat ati awek dia dan selalunya dompet balak ni mesti tebal.
sure la u olsssss......KALAU sedar diri x ensem xper..janji POKET mau tebal ya.....
pompuan2 yg RASA cantik tue mulalah terhegeh2 kan!...kalau x berduit???
jgn harap la ada yg nak pandang!......hahahahXD

p/s:one more thing bagi GURL yg dpt balak x ensem nie kan.....ada satu PERASAAN LEGA sebab balak mereka x akan di ganggu gugat oleh WANITA mahupun LELAKI!...hahahahhaXD



Awek tak cun + balak hensem
Awek ni kalau kuar ngn balak dia mesti pegang tgn kuat2 punya taknak lepas.selalunya awek jns ni sgt2 cemburu n kalau tgk pmpn cun lalu ja sebelah balak dia,mesti buat jelingan maut punya.....ini x dpt di nafikan!...dah berlaku pon!.
ye la BALAK kau ensem kot!...menjadi perhatian manusia2 sekeliling!...
mencemuh pon ramai!..."eiiiiiii x sesuai la pompuan tue ngan jantan ensem tu"
ada lagi keji kalau LELAKI u olssssssss...matiler...
adyva no komen!...apa kes??
songsang ka???haiyoooooooooooo!...

p/s: PERHATIAN kepada awek2 x CUN yg ada BF/balak ensem ya..JAGA elok2...nnt dikebas orang!...dah la susah nak jaga~..ada plak yg BERMINATR x kira lelaki atau perempuan!....siap sedia dgn SKILL anda la ye.....adyva x mahu amek tahU!
hahahahahahXD



Awek tak cun + balak tak hensem
tak da sapa pun peduli couple ni..no komen...
yang nie MEMANG xde sapa nak pandang sgt kecuali atas sebab2 tertentu!..ye la...x HOT mana pon u ols.......janji mereka gembira!

p/s:senang kan jadi pasangan nie...xperlu gentar dgn org2 sekeliling sbb mereka tahu mereka di aras mana!..hahahahaxD (abaik tau adyva ckp gitoooooooooooo)
terlepas la u olssssss


Group of girls + 1 guy
Selalunya berlaku di kedai makan.. Seorang lelaki msti bangga bila dpt dikelilingi dgn sekumpulan pmpn. Selalunya lelaki ni akan buat lawak yag tak seberapa lwk tapi dpt tgk pmpn2 tu punya gelak mcm tgk prsembhn Raja Lawak!

mesti lelaki nie perasan u olssssss...KEMBANG jer!... betapa hebatnya die mendampingi 1 group of gurls kan!...hahahaha

tapi mcm mana dengan GROUP of Gurls + 1 Soft guys........[penoh cacian u ols]
keji kan??? ada la suara2 sumbang yg mengata menghina nnt!..
euwwwww...PLEASE la berfikiran terbuka!
xsemestinya LELAKI LEMBUT berada dlm kumpulan wanita die akan terikot2 menjadi wanita...
sedangkan xde LELAKI nak kawan ngan die dan WANITA lebeh dekat menjiwai hati lelaki lembot tue!
kannnnnnnnnnnnn`.....

p/s:SENTAP jap~..lalalalallalalXD


Awek cun berpakaian seksi
Mesti akan dapat tumpuan org ramai,tapi dia tak kisah pun.Mmg dia buat utk tayangan umum.

p/s:dah tahu ramai yg memandang smpai terkeluar ayaq liur makin tue la die lenggang lenggokkan bdnnya dan punggongnya!...kalau adyva la dah lama SOUND!
ko hengat ko HOT?>?? ko cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ke???hahahaha

Awek tak cun berpakaian seksi
Waaaahhh!!! tobat cepat sblm dgr kata2 pedas org ramai."dh la tak lawa, pakai seksi plak!". Selalunya awek jns ni merasakan dgn berpakaian seksi membuatkan mereka rs cantik.Yela,dpt tumpuan. Bukan tgk dia pun,tgk barang dia.

kalau yg nie plak...mmg x sedar diri!..hahahahhaXd bajet HOT la..
padahal saja nak take attention org sekeliling!..
kannnnnnnnnnn..SAPA sokong!

tu la u ols......antara pendapat2 Adyva dlm keadaan masa kini....
btw....bersederhana lebey baik kan....

ok u ols..JAGA diri~

Selasa, 26 April 2011

::Adyva @ Secretary Week::

hye2 u ols.....
entry kali nie ada org kata adyva SUKA SHOW OFF~
so??? ko senak ker bila aku show off??
kannnnnnnnnnnn~..sukati la..BLOG aku, wall aku...
nak show off ke apa kan~.....(nnt nak kena wat 1 entri pasal SHOW OFF nie)
ko ada???? *adyva ckp secara general dan x tuju pada sesapa pon.....sekian~

ok berbalik pada TAJOK atas tue~..
sila refer gambar~...tu la die FESYEN Adyva ye!..
neck tie colour cream MATCH kan dgn baju hitam belang2 ngan suar hitam...
ala ILUSI KURUS la u olsssssss...walaupon!
kan~....hahahaha

lepas siap je wat SALES CALL terus ke Tropical Inn nie~...

inilah die Brochure Luncheon tue you ols
konsep International buffet jerks....
makanan semua sedap2!...
wow~...adyva makan western je..hahah~

meriah semua Secretary2 kan!...
siap ada hari2 tertentu!......utk SALES xde ke hari2 tertentu??
hehehXD
para setiausaha mmg best!...dulu adyva berangan gak la nak jd secreatry nie
xpon PA~.....tapi xde rezeki kot~
xper la...rezeki telah ditentukan kannnnnnnn~...

inilah dia LOKASInya~...
Tropical In @ Jalan Wong Ah Fook JB

meja adyva nie terletak dekat je ngan Bufeet kaunter....kekdahnya mls nak jalan jauh2 amek makanan kan!
hahaha...yg Sebelah tue
Puan Faezah Fadzil
Assistant Sales Manager
die la yg pelawa adyva kesana bersama BF dan kawan die~
hehehe..THANKS kak~...

yang nie plak Puan Nor ( kak nor )
Sales Manager Tropical Inn
die yg menjemput kami ke sana!
waaaa...best2...next time jempot lagi ye~..

betapa awalnya Adyva sampai
12.30pm.....org x ramai lagi yg hadir!..
so snap2 la u ols.....

dah penuh dah dewan nie!
cube lihat atas stage tue
acara sudah bermula.......
GAME nie utk para secretary sahaja~..
yg LELAKI tgk je la ye sbb kebanyakkan secretary adalah gegurl u ols...
so apa kaitan adyva ke SECRETARY WEEK???

jawapannya: memenuhi tuntutan jemputan u olsssss...makan la~...

kat sini xde la persembahan dr artis2 glamor u olssssss...
hanya persembahan dr pihak hotel
waaaa..meriah gak~..lagu2 hindustan ada, lagi PERHAPS ada!
hahahahXd
yang best pengacaranya mmg sporting!
cabutan bertuah xdpt u ols
nombor x naik2.....xpe la...
dtg pon free jer kan!..
apa la sangat~..hahahahhaa

btw KENANGAN kali nie mmg best~
akan di kenang!......kannnnnnnnnnnnnn~
salam sayang buat semua!
daaaaaaaaa...

Isnin, 25 April 2011

::HAPPY BIRTHDAY NUR AINA NABILAH::

HAPPY BIRTHDAY NUR AINA NABILAN BT IDRIS

inilah die adek Adyva yang bongsu!
ada x iras2 adyva yg CANTIK nie!
wah~....(simplysiti jerks okey)
hahahahXd

kat umh kitaorg just panggil die nie ngan nama
Ina, Nabila, BELLA??(eh ada ke ker??)

and kat sekolah die di sapa Nyna~...
matyiler nak glam jugak mengalahkan Adyva kannnnnnnnnnnn!...
apa2 la dik...janji study k~

usianya telah pon menginjak ke angka 15 tahun...
1996 -2011

berada di tingkatan 3 (eh apesal bahasa aku very the skema kan!)
mcm nak wat Karangan biodata plak!
hahahaha

ok....skang nie Adek Adyva nie berada di Form 3
Sek Menengah Engku Tun Aminah ( SETA ) Johor Bahru
dan tinggal di Asrama Semai Bakti Felda
selalu gak la jengah2 die~...kang sedey plak!
hahahahXD

erk....suka bergambo gak ke dia??
wah~..no komen~
tapi kemana tumpahnya KUAH kalau x kenasi kan!
adyva nasi beriani jer u olsssssssss...
korang nasik apa!..hahahaha
nasi hujan panas?>??? mmg sendu jer la!

gambo kat TOILET pon jadi~..apa kes!
(ko ingat aku x tahu nie pic kat mana???)
hahahahaXD
sah2 aku kaki stalker!...matiler kena HIDE nnt~
hahahahahXD

nie kalau x silap kat KL...
amboi posing!...
awak tu sekolah lagi ye~..hahahahaha

ok u ols...
inilah PIC masa raya last year~
LIHATLAH....
ada sesapa berani nak dekati~
ada 4 PAHLAWAN di belakang tue yg sedia apa saja!
kalau x cukup 5 HANG~...
of coz Adyva jadi HANG TUAH~
hahahahahXD

skang ada 4 je~....so sesapa yg ingin mendekati sila kenali dulu yg 4 tue ye~
lagi2 yg SULUNG tue
ala...yg paling VOGUE tue!
nahas la ye ~..hahahaha

nie saja nak bg amaran u ols...peringatan!

ok la.....asek mengomel je....
penat~...

akhir kata~...
SELAMAT HARI JADI Ina~..
tggu ye hadiah nnt~..
daaaaaaaaaaaaa

Sabtu, 23 April 2011

Seharian di Kuala Lumpur !!!

Salam mesraaaaaaaa u ols~..
sorry u ols....lama x update dah bersawang dah nie!...
ok..KALI nie maseh dlm MOOD utk bercerita pasal adyva g KL last 2 weeks...
hehehXD..
si KZ nie baru upload pic...so copy paste jer la~...
tQ kz~...

hah....SENTAP x tgk pic atas tue...
mampooooooooooo korang nak letak KAKI mcm tue dlm PANGGUNG WAYANG????
i ngan kZ jer mampoo buat!..hahahah~..
masa nie FIRST DAY TANYANGAN SENJAKALA arahan AHMAD IDHAM~
tgk kat TGV KLCC jerks u ols...
lepas adyva hbs interview...
trus la ke HUKM dan ke KLCC...
mcm dh lama x melepak di sana kan~

bg we ols OK LA jalan cite tue~...yg penting SOUND SYSTEM die masyukkkkkk...
audio sedap!...cerita BIASA tapi teknik seram tue menjadi la~..
yg penting nak tgk ZAHIRIL AZIM and LIYANA JASMAY u ols!>.
mantap~....


dah hbs tgk wayang...we ols dahaga plak!...
pekata g MCD~...beli ice cream jerks!...
yg perasa manggo tue!..sedap!
duduk plak kat cafe kat KLCC tue kan~...ala yg bwah wayang tue!..
bergambo la we ols..hahaha..tu la gambonya!

lepas tue we ols plzn nak jumpa beberapa TEMAN yg di KL nie after mereka hbs kerja!...
so adyva ngan KZ g la ke Cold Storage!...teringin nak makan salad~...
menu diet kekdahnya!..hahaha....so jumpa Syafiq Sayang kamu Dan HAFIZ di situ je...
hehehhe......dah hbs bual2 bergelak ketawa....
plann terus ke SECRET RECEPI KLCC~

si baju belang tue la SYAFIQ SAYANG KAMU nama dalam FB
atai short formnya SSK~....
nice to meet u SSK...hehehehe

yang sebelah Adyva tu la HAFIZ...
regular guest Adyva masa kat JB ( masa dgn company lama)
so we ols still keep in touch~..
beberapa hri lepas birthday die!..wah~...

p/s: adyva mmg suka BANANA MILK SHAKE tue!..
kalau ke SR mmg WAJIB Order ya~...

gelak ketawa mmg SAKAN!...
xtahu la sapa mak hayam nya tue!...kz kot~...
xpon SSK...
adyva??? OMG....i behave jer sepanjang masa okey!
hahahahahhaXD
walauponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!...
xingat dunia nie,...xsedar yg ada indian kapel kat sebelah!
hahahahXD
ADA AKU KESAH
maaf ye.....saya mmg mcm nie~...lalalalalla

BTW thanks HAFIZ.....
next time dtg JB calling2 ye..ley saya membalas pula...hehhee
maybe kena tukar lokasi nnt..hehehe
ke tempat baru saya berkhidmat!
wah~...

p/s: duduk2 bersembang + makan2 sambil tunggu Que Hariz Khan smpai...
sian die blk keja lmbt.....ada poco-poco katanyaaaaaaaaaaaaa!..hahahhaa

nie plak di SETAPAK
bawah LCA Arezo.....teman2 die makan..
melepaskan rindu kekdahnya!...
kan arez kan!
doa2kan ady ye~...

ok u ols.....nnt kalau ada pic2 HOT adyva masukkan lagi ye!..hehehehe
sekian kali nie...

daaaaaaaaaaa...

Jumaat, 22 April 2011

HAPPY BIRTHDAY KZ.....!

HAPPY BIRTHDAY KHAIRULNIZAM KHALEED
semoga panjang umur dan di murahkan rezeki
semoga di limpahi rahmat dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat.
semoga u semakin tabah dalam mengharungi liku2 kehidupan
dan semoga u semakin KERING dalam gelodak jiwa yg x stabil skang nie!
cewah~...sempat lagi tu PERLI kan~..walauponnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~
HAKIKATnya~....kering KZ kering!

hye2 Salam Malam Jumaat u ols~...
waaaaaa...kali nie Nur Adyva buat 1 entry KHAS...
khas sbb Birthday KZ hari nie
22 April 1988~...waaaaa...

tepat 12 mlm adyva call kz..
masa tue adyva kat rumah kawan dgn Waz dan Icam Bandi~
then yg mengharukan Nur Adyva
bila KZ kata Nur Adyva adalah ORANG PERTAMA yg call die & wish birthday!
OMG terharu plak td~..wah!

dengar cite sambut kat ZOUK!...kelassssssss u ols
ada yg sponsor ker??
ke spedo jerk>>> ops~..amponnnnnnnnnnnn KZ ampon!.
wah~...
siap msg2 Nur Adyva lagi
(ye la mlm nie malam jumaat, esok Jumaat, so lebey afdal guna nama Nur Adyva kan!)

hah mai la dekat sikit nak habaq nie....
Kz siap msg adyva lagi ckp "ok la i nak sambung pelok2 nie"
haiyooooooooooooooooooooo~...matiler kz oiiiii~
kelas statment hang kan!....

ok u ols...sempenan Birthday kz nie..JOM ler Nur Adyva bawak tgk gambo2 Kenangan Adyva bersama KZ~...

LOKASI : PUTERI HARBOUR, Nusajaya, Johor
tgk la AKSI KZ tue...kalah artis POPULAR kan!...
hahahah~....si Zaki bertindak sbgai Photografer!..kelas kau kan~....
ada potensi KZ nie masuk HERO REMAJA ke, HERO MASKULIN ke
x pon Pencarian Wajah Lelaki yg kat Metro tu kan!
hahahahahXD

LOKASI : Sepang Gold Coast
nie masa WE OLS jalan2 makan angin kat sini on December last year!....
mmg sgt2 KENANGAN TERINDAH!
masa nie tgh2 hangat u olsssssssssssssssssssssssssssss (pjg ckit "S" adyva kali nie)
ye la kan~.....kemaruk bagai~...heheheh (maaf kz..lalalala)

Lokasi : Dewan Serbaguna taman Cempaka JB
masa nie KZ bersama Zaki dan waz serta Nur Adyva menghadiri
majlis perkahwinan Zack & Noly!
tetap IKOT Tema kan~..Biru Puteh!
waz tetap OVER...ye la,...TUKANG KIPAS PENGANTIN kekdahnya!
hahahahXD

LOKASI : Stadium Tertutup JOHOR BAHRU
waaa....u ols jgn ingat WE OLS g tgk Perlawan Bola sepak ke,
Ragbi ke, HOKI ke, DLL acara padang ye!..choyyyyyyyy
nie acara PENTAS okey
pertandingan ZAPIN peringkat Negeri Johor ok...
kalau u ols nak tahu KZ nie berJIWA kental lagu asli okey!
tahap tangkap LELEH u ols....gambus ghazal bagai kan!..hahah..ewahhhhhhhhhhhhhh~

LOKASI : Teratak Bonda Nur Adyva
waaaaaa....Time nie KZ and the geng dtg BERAYA ke rumah Nur Adyva!
waaaaaa....best sgt!..pas tue g laut TANJUNG LEMAN~
kannnnn~...

Lokasi : UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE
memori terindah nie last year u ols
16 September 2010 kami ke USS nie!
sakan la bergambar!....nie la gambar Adyva dan zaki bersama KZ!...
yeah~

LOKASI : THISTLE HOTEL JB
waaaa...tgk tue~..WE OLS kalau ada apa2 program mmg IKOT TEMA!
masa nie Sambutan Birthday ADYVA la u ols
tema PUTEH SUCEYYYYYYYYYYY walaupon kan!
hahahahXD...kz THANK YOU SO MUCH dgn gambar2 nie semua k~..hehehe

Lokasi : Puteri Harbour Nusajaya JOHOR
nie la pic kami bertiga di sana!
KZ gegeh berjemur bawah matahari u ols!
sama ngan zaki...katanya LAGI gelap lagi CANTIK!
adyva?? gegeh la wat PROSES PEMUTIHAN KULIT
tapi nan hadoooooooooooooo~..g2 jugak ler....!
hahahahah....
Lokasi : LOTUN VAN Dataran Johor Bahru
makan cucuk2 kat sini la best~
cucuk2 tu STEM BOAT u ols...jgn pk lain!
plzzzzzzzzzzz okey!..hahaha
rasanya adyva xde gambar berdua ngan KZ...nie jer la yg ada!
hahahahXD..

LOKASI : THISTLE HOTEL JB
waaaaa.....you ols jgn ingat WE OLS 4 some ye!
mmg KEJI kalau pk mcm tue!
nie la namanya SESI PILLOW TALK paling kelassssssssssssss kat JB yg we ols pernah buat!
gegeh x g TDO kat Thistle hotel JERKS
di ULANGI sekali lagi....PILLOW TALK @ Thistle Hotel Jerks!...
waaaaaaa...
zaki je xde time nie!..heheehhe

Lokasi : Dewan Serbaguna TABUNG HAJI, Johor
masa nie bersama2 mengangkat KEK Perkahwinan 5 tingkat
hasil kerja tangan WAZ~...
(tapi adyva gak GEGEH letak manik2 segala bagai n cucuk bunga tue)
hahahahXd
janji HAPPY kannnnnnnnnnn~..

Lokasi : LCA, Taman tampoi Utama JB
kepada sesapa x tahu LCA tue menatang apa...
nie la die LCA Nur Adyva~
LCA tu short form kepada
LOW COAST APARTMENT okeyyyyyyyyy~....
cantik x??/
hahaha
kz nie kalau BLK JB mmg x sah kalau x tdo semalam 2 kat LCA Adyva nie
x cukup syarat g2 kan!
tapi skang lama dah die x tdo kat LCA Nur Adyva nie
tapi akan dtg HOPE bley luangkan masa ya~...

hah mcm mana u ols....cukup x bebelan adyva kali nie???
next time ley update lagi nnt~
entry KHAS nie pasal Birthday KZ..
kalau xde jgn harap la GEGEH adyva nak menaip!
BTW kalau u ols nak tahu....
KZ sedang membuka ruang ..... tapi nak TEST market org2 berbintang VIRGO!
wah~..adyva pon VIRGO kz oiiii~...hahahahhaha
matiler~...

ok la....rasanya dh banyak menaip dah nie!
To kz ; semoga lebey tabah ye!
doakan nur adyva dpt ke KL dan bersama u kelak!
heheh......ok la
HAPPY BIRTHDAY!
SELAMAT ULANG TAHUN
SELAMAT HARI JADI
ALLAH SELAMATKAN KAMU,
ALLAH SELAMAT KAN KAMU,
ALLAH SELAMAT KAN ISMITH ULAM RAJA...................eh silap la
ALLAH SELAMAT KAT KHAIRULNIZAM KHALEED..
ALLAH SELAMAT KAN KAMUUUUUUUUUUU.......

sekian~

Khamis, 21 April 2011

EXAM TIME!!!!

hye u ols....
ENTRY kali nie di posted secara AUTOMATIK~....
nak habaq yg adyva sedang OFF FACEBOOK dan BLOG dalam masa hampir 24 jam ye~...
fokus on EXAM!...
waaaaa....wish me LUCK~

esok Adyva akan menduduki exam
HOTEL MANAGEMENT
jam 2 ptg - 5 ptg at OPEN UNIVERSITY MALAYSIA JB
semua essei u ols...gegehlah esok menulis tanpa henti!.

ketika ENTRI nie u ols baca..
adyva sedang bertungkus lumus menghadap BUKU ye...
berdiscussion ngan cik WAZ...
TV pon tutup!
radio pon tutup
INTERNET??? wajib tutup
(turn OFF switch Streamyx sekali)
mampoooooooo???
nie la cara-cara nak beri tumpuan 100% okey!
cara dan gaya Adyva!..
wah!

ok u ols...
wish me LUCK ye~..
see u on Evening or midnite tommorrow~

Rabu, 20 April 2011

::Suara Puitis Nur Adyva::


Dada Langit dah gelap~...awan hitam berarak menutup sang mentari yg td TERIK BERSINAR!...bayu berhembus ganas menerjah batas gelora , suara dr LANGIT sudah bergema....maka petanda air mata BUMI akan mengalir sederas mungkin!.. Subahannallah


tu die STATUS FACEBOOK Adyva u ols!....

kali nie saja adyva berkata SPONTAN u ols...
ye la.....jam baru 11.40 pagi
tapi dh gelapo semula~...td pagi kemain sang mentari terik bersinar di atas arash sana!
skang sang mentari di litupi awah hitam!...
maka gelap la semesta~...

smpai saat ini ( jam 12.15pm)
suara dr langit masih bergema!....menyahut seruan dr NYA
mengalun keras lontaran vokal alam!..
wah~..(makin rancak adyva menaip)

air mata bumi yg adyva tunggu masih belum muncul!
hanya lelehan air mata saja yg wujud kala ini~..
semoga makin lebat lagi nnt
menyejukkan muka bumi yg gersang ini
subahannallah~...indanya ciptaamMU ya ALLAH~...

aku bersyukur di atas rahmatmu ini~...

sekian
Nur Adyva~

Undian Adyva di MUZIK-MUZIK 26~

hye u ols....sebelum melelapkan mata nie kan~...
adyva sempatlah menjengah ke laman web rasmi TV3 (adyva dh jadi ahli ye 2 weeks before)
semata nak undi lagu ANDAI ITU TAKDIRMU nyanyian penyanyi baru
Syah Basree~...
waaaaa...sedap lagu tue!....(nak lirik sila reffer entry sebelum ini ya)
so just KLIK jer...klik la byk2 kali jer mana yg adyva suka!...
lagi2 lagu yg liriknya di tulis oleh SULU SARAWAK ini~....

mana la tahu kan ANDAI ITU TAKDIRMU ley jadi TOP 10 or TOP 5 kan next week!
sama2 kita nantikan!....atau pon ley masuk semi Final Muzik2 kan!
amin~,....

ok Syah Basree, i wish u gud luck~....Vote selalu!..
yeah~


Carta 20 Muzik Muzik 26
Episod 11, 16 April - 23 April 2011
Peminat Muzik Muzik boleh mengundi lagu kegemaran sebanyak 20 kali. Setiap minggu lagu-lagu yang berada dalam carta 20 akan berubah kedudukannya berdasarkan undian daripada peminat. Tiada bayaran dikenakan bagi setiap undian. Sila klik pada butang UNDI di sebelah kanan carta 20.
1
Maaf Dari Hati
Sofaz
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
2
Bagai Bidadari
Tomok
Pencipta Lagu: Aubrey Suwito
Lirik: Tomok
3
Perpisahan Ini
1st EDITION
Pencipta Lagu: Erol 1st Edition
Lirik: Jijo 1st Edition
4
Muda
Hujan
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
5
Sg. Lui
Aizat
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
6
Menyesal
6ixth Sense
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
7
Kurnia
Mizz Nina & Noh Hujan
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
8
Rindu Bukan Teman
Ernie
Pencipta Lagu: Azlan Abu Hassan
Lirik: Dangsuria Shahadrian
9
Wanita Seluruh Dunia
Projek Pistol
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
10
Cinta Gila
Ramlah Ram
Pencipta Lagu: Ziemie RRG
Lirik: Ziemie RRG / Fai RRG
11
Aku Atau Dia
Nubhan
Pencipta Lagu: 6ixth Sense
Lirik: 6ixth Sense
12
Andai Itu Takdirmu
Syah Basree
Pencipta Lagu: -OMAR K
Lirik: -SULU SARAWAK
13
Kenapa
Daus
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
14
Sinar Perangga
Modread
Pencipta Lagu: -
Lirik: -
15
Kau Bisu
Alyah
Pencipta Lagu: -
Lirik: -SULU SARAWAK







p/s: Adyva Vote lagu Syah Basree ngan Alyah!....

Andai Itu takdirmu Kau Bisu!.....(macam kena plak!)