Ahad, 19 September 2010

::HAPPY BIRTHDAY ADYvA::

hurmm...JAM dah hampir 3 pagi...aku nak bercerita mengenai BIRTHDAY aku yg ke-25 tahun genap pada 2 SEPTEMBER 2010 aritu...
sambutan SEDERHANA...di ulangi..SEDERHANA pada bulan RAMADHAN al-MUBARAK 1431...


Hyee....salam MESRA semua....salam 1 MALAYSIA...

PIC nie saja POSE semasa aku di SUPRISEkan oleh WAZ (housemate) yang dengan SEBAIK HATINYA (walauponnnnnnnnnn...)...telah mendapakan potongan sebanyak 50% diskaun berbuka puasa di

THISTLE HOTEL JOHOR BAHRU

....thanks kepada KZ, ZAKI, Mysara, Zack, Noly dan Jessie yang sama2 meraikan UlangTAhun kelahiran saya~...
tQ so much u olssssssssssssss



hah u ols...LIHATlah..tema untuk kali ini adalah SESUCI Seputeh KASIH Adyva~..gitooooooooo kekdahnya.....semua mengikot tema KECUALI Mysara

( pic di bawah u ols tengok la ya...)

p/s: KZ pakai baju RAYA yg dibeli pada 31 Ogos..baju baru ngan KASOT baru u ols...semata2 nak pergi sambut birthday ADYVA~>.waaaaaaaaaaaaaaa



INILAH dia TEMAN2 Adyva yang sudi JOIN sekali majlis berbuka Puasa di

THISTLE HOTEL JOHOR BAHRU

....lihatlah.....
makan....makan...makan....~...



INILAH KAMI...
bila habis jer aktiviti2 yg UTAMA...apalagi..BERGAMBAR berphotoshoot SAKAN la kami~
hahahaha...baru best u ols......
PUSING 1 thistle hotel tu bergambo!!~
lagi2 si KZ x cukup2 tanah nak bergambo!!si ZAKI sakan posing2 maut!!~..
adyVA??
hahahaha.....shhh..RAHSIA~
lalalalalalallalaa



inilah SAYA...adyVa..
dan SEMPENA Ulang Tahun Kelahiran saya yang ke 25Tahun nie...
adyva berharap agar lebih VOGUE, CANTIK, success,, malatop, BERJAYA dalam Bidang yg diceburi, menjadi pekerja CEMERLANG, pelajar TERBILANG dan mengekalkan dan memperbaiki segala kelemahan yg ada....

p/s: gambar dr KZ...sangat CANTIK!!~..pose yg menarik!~..dan yg paling penting RAMAI makan hati u olsssssssssss.....

apa????u ols nak video Birthday Adyva>??
ada...ada....ada...jgn risau!~...
Adyva akan cuba mencari dan memasukan dalam Blog nie ya...~

try CLICK
http://www.facebook.com/profile.php?id=1249460662#!/video/video.php?v=157471097602189

KAU TETAP PERGI



Merupakan sebuah karya
yang aku simpan dalam
LIPATAN memori aku
kau tetap Pergi
merupakan sekilas kata-kata yang
terbit secara spontan melalui
mindaKU yg aku CORETkan pada
3 FEBRUARI 2010
jam 7.30mlm di kamar usang di LCA~...
inilah HASILNYA yg terCIPTA setelah MENDAPAT tajuk YG AKU inginkan~

MOTIF aku guna PIC kumpulan
IndieBAND HUJAN
ini adalah kerna PIC nie sgt2 berkesan!~
...aku suka!!~....
xkesahlah apa org nak kata...
betol x??




KAU TETAP PERGI...

Waktu itu...
Datang dan pergi tanpa menoleh lagi...
Kau hadir tika kau memerlukan....
Tika masa itu hadir tanpa berundur lagi...
Ada kau ingat lagi....waktu itu..disuatu masa?

Hanya satu memori indah tercoret..
Lembaran itu penuh nukilanku..
Yang kau coretkan buat aku simpan dan ianya kekal
Menusuk sanubari kala dikenang
Menjengkit ke ingatan kala bersendiri..

Kau tetap pergi
Walau tanpa izinku....walau tanpa diseru..
Namamu hadir tika sendirian...
Memori ini kuat menjalar
Memenuhi ruang azali...
Menerjah kewarasan fikiran....

Kau tetap pergi..
Walau masa terhenti seketika
Kau tetap melangkah...
Menuruti seribu lembah tanpa rasa bersalah
Tanpa menoleh kembali
Ke lembah yg suatu ketika dulu kau pernah datangi..
Dengan motif dan lakaran demi lakaran
Yang dicoretkan penuh warna..
Penuh melodi...penuh dramatik...

Kau tetap pergi...
Kala terik mentari menyinar..
Kala hujan menitis membasahi bumi
Kala membelah jalanan berliku
Kau tetap pergi....kau tetap pergi..
Berlalu meninggalkan seribu memori..
Coretan nan kekal abadi..
Tersemat indah mekar mewangi...
Kadangkala mengamit suatu rasa duka
Lalu ku izinkan ianya pergi...kerna kau tetap pegi!!!~

Kau tetap pergi
Kau tetap pergi....pergi....dan pergi..........
Ady Idris [ 3 February 2010 ] 7.30pm...dikamar Usang

SETAHUN kemudian.....


Hello....bertemu lagi~..hehehe


Hurmm..tetiba malam nie aku tercari-cari semula APAKAH BLOG aku yg pernah aku SIGN IN dulu....hahahaha

nie semua gara2 si WAZ yg beria2 sakan nak buat Blog....apa lagi..

dengan GIGIHnya aku nak mengUPDATE la Blog nie...


KRONOLOGInya..hahahaa...first CATATAN Blog aku adalah pada JULAI 2009..

so..setahun selepas itu pada 18 September 2010 aku baru mngupdate buat akli keDUA~..hahahaa

adakah update kali keTIGA akan ada pada tahun HADAPAN 2011???

kita sama2 nantikan ok~...


so...sepanjang PENINGGALAN aku terhadap dunia BLOG nie..mcm2 hal la yg Terjadi u ols...

ada Suka, Duka, Suka Suki ( eh motiff)..lalala...

mcm2 la..hehehe


so aku tengah PLAN mcm mana nak CREATE blog aki supaya nampak TERSENDIRI dan bergaya ADYVA~.....

hurmm...ok la....

anything aku akan cuba update di BLOG pula...

ala2 DIARI on9 kan~..hehehehe