Isnin, 3 Januari 2011

:: KEPUTUSAN MUKTAMAD ADYVA::

SALAM mesra semua~
hye u ols.......
(terperanjat x bila tgk Adyva kuar paper????)
hahahahahhaXD

saja jer GIMIK u ols...sekarang nie kan mcm2 teknologi dah ada
lagi2 dengan FACEBOOK mcm2 kita boley buat~
hehehehe.......

ENTRY kali nie adyva nak bercerita tentang KEPUTUSAN MUKTAMAD adyva~
actually KEPUTUSAN Adyva nie BUKAN / TIDAK di pengaruhi oleh sesiapa pon..
ini adalah keputusan dr LUBUK HATI Adyva sendiri
kerana inginkan sesuatu yang lebih buat masa sekaranG!

satu keputusan yang amat sukar dan BERAT yang hendak dibuat pada masa ini
memerlukan satu perjalanan masa yang panjang!
berulang kali adyva fikirkan mengenai perkara ini...
entah mengapa~..2011 ini menyuntik seribu kata ..
seribu rasa yang membuatkan adyva AKUR dengan keadaan ini~..

apa dia????
.
.
.
.
.
.
.
;

SURAT PERLETAKAN JAWATAN

ini merupakan kali keDUA adyva melayangkan SURAT PERLETAKAN JAWATAN
sepanjang berkhidmat di
J.A RESIDENCE HOTEL Johor Bahru Known As Compact Hotel Johor Bahru~

dengan rasa hati yang sangat BERAT ini..
adyva GAGAHkan juga untuk membuat satu keputusan yang BETUL bagi adyva!~
setelah puas berfikir....
mengenangkan keadaan sekeliling...
memikirkan tentang PENDAPAT2 ramai
suara majoriti kawan2..
kenalan rapat...
dan juga mengenai apa yang adyva PELAJARI pada semester depan mengenai TOPIC
CURRENT ISSUES AND HOSPITALITY TRENDS..
ianya sedikit sebanyak menyedarkan adyva~

bukanlah berniat untuk menunding jari terhadap majikan
TETAPI bersandarkan kepada PRINSIP adyva sendiri..
keyakinan yang tinggi ini memberikan satu inspirasi dalam membuat KEPUTUSAN MUKTAMAD~

ia..adyva sedar....keadaam ekonomi dan semasa sekarang ini menyukarkan lagi keadaan
utk bertukar kerja~..
tapi adyva YAKIN akan cahaya SIRNA 2011 yang mula menerangi alam fana ini~

kita kena yakin dan memberi PELUANG DAN RUANG kepada diri kita sendiri
SELANGKAH TAPAK KE HADAPAN atau omputeh sebot ONE STEP AHEAD akan membuka
seribu peluang dan ruang buat kita~..
tidak semestinya bila kita melangkah...kita akan MALAP~..
PERCAYALAH..pasti ada HIKMAH di sebalik setiap keputusan dan kejadian yang kita buat!

setelah puas berfikir..
akhirnya malam 2 JANUARY 2011 adyva telah pon mencetak sekeping SURAT PERLETAKKAN JAWATAN
dan adyva YAKIN dengan keputusan yang adyva buat ini adalah BENAR dan TEPAT~..



Surat bertarikh 3 JANUARY 2011 ini adyva telah pun serah kan kepada
BAHAGIAN SUMBER MANUSIA
pada pagi ISNIN. 3/1/11

semua ini berbekalkan SEMANGAT dan HARAPAN 2011
yang kuat dalam diri adyva~..
kita x selamanya BOLEY menikmati kesenangan dan kemudahan cara kerja sekarang ini
kita perlukan sesuatu yang lebey mencabar
setanding dengan pemikiran dan peningkatan USIA kita yang semakin meningkat~

alam tetap berpusing pada paksinya~
tapi kita x boley terus hanyut dalam arus kesedapan yang kita lalui
KITA ada azam yang kita semat bila menjelang tahun baru..
kita ada matlamat dalam setiap pekerjaan kita
dan dalam kehidupan kita sekalipun
kita memiliki satu TITIK UTAMA yang perlu kita capai~

tanyalah pada sesiapa pun..pastinya mereka juga inginkan sesuatu dalam kehidupan mereka~
bagi adyva......SATU KEPUTUSAN MUKTAMAD inilah yang membentuk adyva melakukan keputusan ini~..

AMIN....adyva telah berjaya melaksanakan SATU AZAM 2011 adyva~