Rabu, 27 Oktober 2010

::TOYOTA MARK X::



hye2....
hari nie masuk kali kedua ADYVA wat entry
hehehe..bukan apa u olsss...saja nak SHOW OFF pasal adyva dapat merasa/berpeluang MEMANDU kereta TOYOTA MARK X JJP 29 milik BOSS adyva
PUAN ZURAIDA ZAKARIA
WOW.....xley nak di gambarkan mengenai pemanduan kereta MEWAH import lagi u olssss
hahahhaa.....ada KELASSSSSSSSSS yang tersendiri la....
superb giler.....sangat VOGUE dan SEKSI masa memandu....

walaupon perjalan adyva x jauh
hanya dari JA Residence (tempat adyva mencari rezeki) ke pejabat PELANCONGAN negeri Johor...tapi perjalanan ini amat menakjubkan!!...satu pengalaman yang x boley di cari di tempat lain.....hehehe..HOPE boss adyva akan beli lagi model2 kereta yang lebey gempak dan ternama supaya peluang untuk ADYVA memandu kereta2 mewah nie lebih terbuka
waaaaaaaa...boley gitooo??
hehehehe....

yang penting masa drive semua kereta ketepi!!~...lain rasanya dengan memandu kereta malaysia...
waaaaa.....KENA PASANG ANGAN-ANGAN nak memiliki satu nie
hehehe...INSYAALLAH..mudah2an suatu hari nanti ADYVA akan dapat memilikinya
waaaaa....amin...
TOYOTA MARK X berwarna putih SUCEYYYYYYYYY nie dilengkapi dengan sistem berkomputer yang tersendiri tau....tempat duduk yg boley di laraskan mengikut kesesuaian, bunyi enjin yg senyap dan pergerakan yg meluncur laju menjadikan perjalanan kita aman damai dan TENANG~..mcm td adyva kata, pemanduan yg rasa sangat VOGUE dan YAKIN dalam kelasssssssssss yg tersendiri
hehehehehe......
ok adyva akan berkongsi sedikit FAKTA mengenai TOYOTA MARK X nie dalam bahasa inggeris ya dan gambar2 yang adyva dapat dr LAMAN SESAWANG



nie gambar yg adyva amek.....hehehe
tgk la seat nya...kulit u olssss...kelas kan...
sistem gear automatik...first time adyva memandu kereta automatik mcm nie...
selalu gear automatik yg tegak jer...hehehehe


yang gambar di atas nie ADALAH gambaran DALAM TOYOTA MARK X yang adyva pandu tadi..
waaaa...memang cantik dan ada classsssss tersendiri...sistem paparan pada skrin computer tue,...mewah sangat dan canggih!!~..

nie TRADEMARK yang ada di tepi PINTU TOYOTA MARK X u olss
berlampu tau..jgn main2....hehehhee

PETIKAN dari WIKIPEDIA::
The Mark X (Japanese: X) is a mid size automobile created by Toyota for the Japanese market. The Mark X was introduced in 2004 and is manufactured in Kanegasaki, Iwate, Japan. Also sold in China as the Reiz, it is available with either a 253 horsepower (189 kW) 3.0 L or 212 horsepower (158 kW) 2.5 L GR series V6 engine. Both engines offer dual VVT-i (variable valve timing) with gasoline direct injection(Japanese models only). The rear-wheel drive models have a 6-speed automatic transmission as standard, and the all-wheel drive models have a 5-speed automatic.

The Mark X is the successor to the Mark II which was first introduced in 1968, was known in the North American market as the Corona Mark II starting in 1972 and the Cressida from 1977 to 1992 and was the predecessor to the introduction of Lexus. The Mark X is not pronounced "Mark Ten" but "Mark Ex", though the Mark II is "Mark Two". The Mark X is an alternative to the Toyota Camry for buyers who like the size of the Camry, but prefer a front engine rear drive powertrain with the option to add all wheel drive, which the Camry doesn't offer. The Mark X is a combination of previous Mark II siblings, the sport oriented Toyota Chaser, and the luxurious Toyota Cresta in one vehicle, letting the Camry appeal to buyers who traditionally purchased the conservatively styled and equipped Mark II in the past, repeating an approach previously attempted by the short lived Toyota Verossa that used straight 6 engines, whereas the Mark X uses V6 engines.

Both the first and second generation Mark X were manufactured at the Motomachi Plant in Japan

KERETA milik BOSS adyva nie SECOND GENERATION 2009
A redesigned Mark X was released on October 19, 2009. Engine options are the 2.5L 4GR-FSE V6 and the 3.5L 2GR-FSE V6 found in the Crown, GS 350 and IS 350. Models available are Standard (350G, 250G, 250G Four), Premium and Sports (350S, 250G S). The 250G has all-wheel drive as an option (250G Four).

Changes from the X120 generation include the elimination of the exhaust outlet diffuser, 6-speed automatic for AWD models and a return to the hinge design trunk instead of lift support.

As with the last generation Mark X, Toyota's in-house tuning company Modellista installed a supercharger on the 3.5L 2GR-FSE motor to create the Mark X +M Super Charger. Power output is 360ps and 50.8 kg-m.

Modellista also produced a non-supercharged version of the Mark X called the Vertiga.[


KERATAN AKHBAR::


sekian saja entry kali nie ya..
nak sambung kerja plak
hehehe.....daaaaaaaaaaaaa
jumpa lagi~

::CINTA PERTAMA::


CINTA ITU BELUM LAGI CINTA SELAGI IA BELUM DI LAFAZKAN.......

hye semua....
KALI nie adyva nak berkongsi cerita pasal NOVEL yang baru jer ADYVA habiskan pembacaannya jam 5 pagi tadi....
di ulangi lagi jam 5 pagi tadi....hah GEGEH x GEGEH la kan
hahahhaa.......
ntah la...adyva beli novel nie pada 23 DECEMBER 2003 di PKNS SELANGOR..
kalau x silap adyva masa nie adyva g umah mak cik kat PUTRAJAYA...
so bosan2 SAUK la novel nie..hehehe
dah berulang kali baca CINTA PERTAMA nie karya NORHAYATI BERAHIM.....
JOM kita baca sikit sinopsis cerita nie...

Sinopsis :
Dia lelaki tampan yang mempunyai segala-galanya. Namun dia juga insan biasa yang punya kekurangan. Dia tidak sesekali percaya pada cinta. Bagi dia cinta suci hanya sekadar omongan yang tidak pernah menjadi kenyataan. Baginya, mana ada perempuan yang setia, mana ada perempuan yang suci cintanya. Selagi kesan luka masih terasa, masih kukuh menampar ingatan, dia lebih senang sendirian. Tidak disakiti dan menyakiti.

Secantik mana gadis yang hadir, rasa cinta tetap asing dalam hatinya. Tapi sampai bila dia mampu mengasingkan cinta dengan dirinya. Lantas, ketika hadir seorang gadis yang penuh pengertian dan kejujuran, tercuit jua tangkai hati dan perasaan. Apakah akan dibiarkan igauan lampau menguasai diri hingga rasa cinta yang mula bertunas tidak sempat dinikmati... atau memberi ruang pada cinta yang pertama kali mengetuk hati?

Dia keliru, adakah ini yang dinamakan cinta pertama... terseksa dalam keindahan?


Harga : RM 19.90
Halaman :520


Sedikit Sedutan:

Bab 11

Dr Afifah berasa bimbang melihat keadaan Sabrina. Semalam ketika mengunjungi madunya, dia sudah tidak sedarkan diri. Menurut doktor pendarahan berlaku semula menyebabkan keadaan Sabrina tidak bermaya. Tengahari itu, Hj Ahmad menelfon, memberitahu yg pernafasan Sabrina tidak menetu; sekejap bernafas, sekejap terhenti, Dia kemudian lantas menelefon Nurul Iman hendak meluahkan keresahan kepada anaknya itu.

"Mak Uda dah tenat, Iman. Apa perlu kita buat...:

Ketika itu Nurul Iman berada di pejabat. Sedang meneliti beberapa dokumen yg difakskan oleh pelanggan ke pejabatnya.

"Berdoa ajelah umi. Apalagi yang kita mampu buat" Selamba jawapan Nurul Iman.

"Kasihan dengan Eddy dan Miza, kalaulah mak mereka pergi bagaimanalah agaknya. Lagipun Mak Uda kamu terlalu muda untuk mati. Baru 42 tahun, Iman"

Komen Adyva:
puas hati ha baca buku nih. bila baca buku2 by NB saya suka cara dia describe kerja2 watak2 utama, menunjukkan NB memang buat research b4 menulis. and gaya penceritaan NB memang best. disebabkan nak baca buku ni saya sanggup tahan diri dari menonton drama tv.

B4 this memang dah baca beberapa karya NB dan saya perasan mesti ada terselit satu watak lelaki yg negatif seperti Raof (Hati yang Luka) dan Dhirran (Nota cinta buatmu). masa baca cinta pertama rasa mcm tercari cari pulak watak yg sebegitu, Dr Rahmat baik, En. Razali baik, En Ahmad baik, Carl of course la baik.. hehe.. rupa2nya muaz. character2 Raof, muaz dan Dhirran memang nyakit kan hati, tu yg best tu, membuktikan NB pandai menyerapkan rasa geram pada watak2 ni dlm penulisannya.. tapi kadang2 tu watak2 ni macam org yg sama lah pulak.


Kisah percintaan dan kegigihan seorang wanita madu. Cinta Pertama banyak berkisah dengan cinta Carl Zafran dan Nurul Iman, di selang seli dengan masalah keluarga Nurul Iman yang mempunyai ibu tiri yang sakit, dan adik beradik tiri yang tidak mengenal erti kesusahan, sentiasa dilimpahi dengan kekayaan, dan akhirnya cemburu dengan kejayaan Nurul Iman.