Selasa, 21 Disember 2010

::HANTARAN DALAM BALANG::

TEPAK SIREH
ADAT WARISAN BUDAYA KITA
PEMBUKA BICARA MENYUSUN KATA

hye u olssss...memula lagi dah terpampang entry bertajok...
HANTARAN DALAM BALANG
hasil kreativiti dan IMAGINASI adyva yang berjaya di terjemahkan....
dalam alam reality!!~..yeahhhhh...
seronok sangat!!~....apa lagi kan.....nie la masanya!~..
bukan susah pun..JANJI memula kena ada IMAGINASI, then cari alatan yg kita mahukan!~
then..BELI la.....pastue cari KONSEP!!~..
senang jer kan~...janji APA yang kita nak buat kita dapat tunaikan~..

ok...Untuk TEPAK SIREH nie adyva x gunakan BALANG bulat mcm dalam gambar2 di bawah ini....
adyva guna BALANG KACA segi empat sama....
sebab...TEPAK SIREH tembaga kuning nie bentuknya memanjang u ols..
so...kita mainkan mcm biasa dengan gubahan bunga2 segar,,
jadilah konsep ENGLISH GARDEN!!!~...
untuk cukupkan SYARAT....daun sireh tue Adyva gulungkan dan lekatkan pada LIDI
then selitkan diantara bunga dalam tepak itu
silalah lihat gambar di atas itew...

yang nie plak BALANG berisi CINCIN
merisik dan cincin BERTUNANG..
cincin di letak dalam KELOPAK ROSE....
2 bentuk cincin~....
adyva memilih Rose KUNING dan PINK...
di serikan lagi dengan bunga2 CAMPUR yang kecil2 itu
dan warna2 PURPLE...penaik seri!~
coz ada yang menasihatkan adyva supaya ada warna purple sebab dalam konsep English
warna purple memainkan peranan tersendiri..
so inilah hasilknya..menjadi!!~
malatop u ols....kan~..

SEBALANG KAIN PASANG + BUKU ILMIAH
hah...mesti U OLS pelik kan...
xpernah di buat dlm majlis pertunangan akan dapat SENASKAH BUKU~...
INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT,...
(hamek ko MIRA....baca sampai habis tau....)

ok...adyva ada melazer seorang TEMAN....(waz namanya)
jom kita baca dialog!!!

Waz:: aku ingatkan al-Quran tadi..
Adyva::eh xde la...al-Quran tu nanti masa Nikah baru bagi...nape??
Waz::eh xde la...xpernah org bg buku taw...
Adyva::eh waz...ko kena paham..si MIRA nie dapat mak mertua CIKGU taw..
wajibbb la die dpt BUKU2 ilmiah mcm nie...hahahaha
utk pembacaan~..kannnn

TEMANYA::sapa sokong jawapan spontan adyva???hahahaha
actually adyva pon x tahu apa motif MAK ADYVA nak bagi buku dan letak dlm dulang hantaran..
mak kata sebagai hadiah....tapi hanya mak jer yang ada jawapan itew...
adyva hanya menurut perintah~....hahaha
tapi SEDAP gak kan jawpana SPONTAN adyva tue???
hahahah~
kau MAMPOOOOOOoooooooo u ols??

SEBALANG BUAH APPLE....
apple hijau plak tue..
bukan MERAH tau
sebab apa???hahaha...nak matching dengan kain PASANG di atas~...
satu lagi sebab adyva SUKA sangat apple hijau nie
xtahu kenapa....di hiasi dengan taburan BUNGA ORKID
kegemaran BONDA adyva~...
wajib la letak~
ala2 anggerik desa gitoo kan~..hahaha...

SEBALANG CUPCAKE 25 Pcs
hah......25 pcs tau!!!
makin gemuk la Mira dpt sebalang nie
hahaha..xper2....sempat lagi nak DIET
setahun kan masa ikat???hahahahaa
hurmm...CUPCAKE nie adyva tempah khas dr JB
ex-HOUSEMATE adyva yang buat
die baru jer kawin sebulan lalu...
so adyva gunba khidmat die u ols..
adyva order lebey utk sambutan hari jadi KAZEN2 adyva sekali...
semua kata SEDAP terangkat!!~
apa kata MIRA>>?
sedap x???
sila bagi feedback ya~hehehehe

so JIKA ada sapa2 yang berminat nak buat KONSEP HANTARAN mcm nie
sila lah hubungi adyva di talian 013-7382737 ya..
bila2 masa saja
kita bley discuss pasal KONSEP, TEMA, PRICE...
100% idea adyva~
waaaaaa.......masyukkkkkkkkkkkk~