Sabtu, 30 Julai 2011

TUDM BAKAT SQN 323 @ SCHJB

salam u olssssssss....
ok hari nie adyva MOD~
dan hari gak EVENT dr TUDM BAKAT SQN 323~
Ladies Nite
dengan tema BLACK AND RED~

nak lebey info jom klik


macam2 xtvt berlangsung malam tue~
thanks tu Puan Emmi and puan Rosliza
kerana menjemput adyva sebagai JUDGES mlm tue
untuk BEST DRESS dan KARAOKE
mmg meriah!
melihat gelagat2 LADIES malam itue~

p/s: gambar2 lain tiada ye~ hanya ini sahaja~ tq

Jumaat, 29 Julai 2011

::ARABIAN NITE IHYPJ @ SCHJB::

TITLE : Annual Dinner of IHYPJ
(theme: ARABIAN NITE,MYSTERIOUS AND DREAM)
29 July 2011
SURIA CITY HOTEL JB

inilah die 2 org Lecturer yg VOGUE dan sgt2 particular bg memastikan semua event berjalan lancar!
seminggu dua gak la mereka datang dan pergi~
datang melawat, dtg discussion, dtg byr deposit~
wa.....akhirnya semua berjalan lancar!
amin~

thanks a lot to En Syahrizam & En Faizal
apapun u ols mmg VOGUE malam tue!

inilah die BACKDROP yg mereka REQUEST~
ada nmpak ala2 ACADEMY AWARD x?? hahahahaha

Salam u olsssssss.....adeh bersawang dh BLOG saya nie! lama x update!
heheheh~kali nie Adyva nak cite pasal event2 yang di anjurkan di bawah Adyva
di tempat adyva bekerja di SURIA CITY HOTEL JB~

ini la die Annual Dinner dari adek2 Junior Adyva
INSTITUT HOSPITALITY YPJ Tampi UTama~
waaaaaaa...sangat bertema!.....kelasssssss u ols menerukan DELEGASI we ols yg terlebey dahulu melangkah di IHYPJ inie~....

Ini lah di antara DECORATION bertemakan PADANG PASIR yang di lakukan oleh kumpulan pelajar terlatih dengan bimbingan En Syah dan En Cat....
semestinya VOGUE!!!
tergamam jap!,......ada unta seekor!
waaaaaaaaaaaaa...Adyva sudah tertarik dengan itu unta laaaaaaaaaaa~....


nampak x????
En Syah atau we ols call Abg Syah ( senior Adyva ye dulu2 kala) skang dh jadi Lecturer di IHYPJ
kemainnnnnnnnnnnnnnnn Perform ala2 DCT kan~
siap penari latar gitoooooooooooo kelas sgt!
hahahahahXD

persembahan pelajar~ amboi gelek sakan!

gelek2 lagi~
lagu2 ARAB berkumandang!
dari persembahan pembukaan~.penyampaian anugerah DLL
semua penuh dgn tarian!
dah macam MAJLIS ANUGERAH AWARD plak!
walauponnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~ hehhee

dari jauh jer adyva sempat candid......mmg havoc sgt majlis mereka!
meriah malam tue!
gegeh nie stayback smpai 11 mlm smpai majlis hbs!

apapun adyva sempat ye lalu di RED CARPET and bergambo di BACKDROP ala2 ACADEMY AWARD nie~..hahahahhaha.......xsemenggah u ols baju~ penat sgt!
apapon mmg BEST la~....

ini la die Sales Team malam tue yg stay bagi memastikan acara berlangsung dengan jayanya!
Thanks to My Student Trainee Cik Jamilah, My coordinator Ida...

Ahad, 24 Julai 2011

::Adyva Bridal ::Pertunangan Fareena & Salleh::

Salam mesraaaaaaaaaaaaaaaaaa u olsssssss.....
kali nie adyva nak SHARE ngan u ols about ADYVA BRIDAL yang Adyva selalu berimaginasi!
waaaaaaaaaaaaa....nie la die next event Adyva Bridal~
MAJLIS PERTUNANGAN NORA FAREENA & MOHD SALLEH
yang berlangsung di WADIHANA
pada Ahad, 24 Julai 2011

pssssst: berseri2 muka Fareena dengan sentuhan MAS CHOTEQ BRIDAL~

lihatlah adyva punya tangan!!!!....

thanks tuan punya GAMBAR nie yg IZINKAN Adyva copy Paste picture beliau!
heheheheh thanks again!

Fareena dan kesemua 9 Dulang hantarannya!
waaaaaa...PINKY PURPLE gitooooooooooo~
malatop kan!

ok u ols....inilah full body picture Fareena
sedang menulis KAD UCAPAN HARI JADI kepada Tunangnya En Salleh!
waaaaaaaaaaaa...jatuh pada hari yg sama g2 kan!

HAPPY BIRTHDAY SALLEH~
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki~

ok~ next
kita ke HANTARAN dr ADYVA BRIDAL plak~
yg pertama nie GUBAHAN dari TUALA MANDI~
hijau g2 kan~....
adyva bridal mmg berkonsepkan FRESH FLOWERS okey...
so semua jenis fresh flowers mengikut budget akan di buat!

yang nie plak SONGKOK~
dah 6 bulan beli~ baru ley wat hantaran!
kekdahnya>??? simpan bagi mesraaaaaaaaaaaaa gito kan!
hahahahXD

SEJADAH dengan gubahan FRESH FLOWERS~

1 lagi TRADEMARK Adyva Bridal adalah APPLE HIJAU~
ntah kenapa~ i suka sgt APPLE HIJAU nie~...
nampak sgt meriah and FRESH jerks~
hahahahahXd
dan yg penting mesti dalam BALANG~

sepasang baju melayu cekak musang
dengan DERETAN BUTANG MUTIARA dari Sabah~
waaaaaaa......
mcm mana u ols?? cantikkkkkkkkkkkkkkkk x?? hehhee

Cup Cake dr ZN Bakery~
thanks Noly & Zack~

GULA-GULA sebalang!
hahahahahXD

inilah die keseluruhan HANTARAN Fareena kepada Salleh dengan TEMA PINK PURPLE!
Fresh flowers gitoooooooooooo~

close up ckit~..waaaaaaaaaaaaa
ada apa2 komen x u ols~...
salam~

Selasa, 12 Julai 2011

SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA @ SCHJB

Salam u olsssss....
New Entry hari nie berkenaan dengan RAMADHAN~
waaaaaa...sekejap saja BULAN PUASA dah tiba kan~
so yg bestnya BULAN RAMADHAN nie adalah TIME BUKA PUASA!
waaaaaaaa....so kebanyakkan HOTEL berlumba2 utk mengaut keuntungan kan!
oleh itu~ peluang yg ada xkan di sia2kan begitu sahaja~
termasuklah SCHJB tempat adyva bekerja u olsssss...

so sebagai org2 SALES nie kan
tugas Adyva adalah mencari crowd utk berbuka puasa nanti~
dengan kaedah PROMOSI di BLOG & FB harap2 adalah masyukkkkkkkkkkkkk ckit kan~
at least kaedah PROMOSI after balik keja nie berhasil~
mudah-mudahan~ amin~

inilah die FLYERS yang telah siap di cetak sebanyak 5000 keping u olsssss...
kena hbskan dlm masa sebulan nie!~
waaaaaa.......

yok tgk TEMA SCHJB tahun nie...
"SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA"

apakah yg anda fikirkan?? wow~...
ok give me explain in shortly ok~....
btw IDEA ini dtg setelah sesi BRAINSTORMING di jalankan pada Bulan JUNE~
adyva mencadangkan tema ETNIK KONTEMPORARI u olssss...
kelas x?? tapi apakah MENUnya?? terus terlopong nak bg idea MENU~
TEMA nak VOGUE jer kan~
hahahahaXD

then CHEF ANUWAR dah siap sedia dengan MENU
dan TEMA : East Meets West
yg mana ianya menggabungkan masakkan TIMUR dan BARAT
maknanya di sini MENU banyak ke arah TIMUR = LOCAL MALAYSIAN FOOD
dan BARAT = more to Arabic & MEDITERRANEAN concept~

so idea itu di terima oleh suara RAMAI u ols...
tapi my HM mahukan tema dengan nama MELAYU~
so berdasarkan TAHUN LEPAS...temanya NOSTALGIA DI KAMPUNG
so BRAINSTORMING again......
dan Adyva mencadangkan tema "ANTARA DUA BENUA"
di mana tetibe terlintas idea tu dr sebuah drama di TV3 dulu2 kala~
zaman2 sekolah u olssss....CINTA ANTARA BENUA lakonan Azhar Sulaiman + Haliza Misbun
kalau x silap dan tersilap laaaaaaa~>...sapa2 tahu boley BETUL kan ye~

so satu kata sepakat di capai makan terciptalah TEMA
"SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA"
di mana menggabungkan
LOCAL FOOD of KAMPUNG in MALAYSIAN & Arabic + Mediterranean

Acara berbuka puasa ini akan berlangsung di BUNGA PADI RESTAURANT
dan Function Room TANJUNG PUTERI
bermula dr 3 Ogos - 26 ogos 2011


selain BUFFET yang di hidangkan, pihak SCHJB jugak menyediakan STALL @ WARUNG sebanyak 6 buah Stall@Warung
di kawasan letak kereta di hadapan LOBBY SCHJB~
pelbagai jenis masakan terdapat di stall@Warung tersebut
antaranya : IKAN BAKAR pelbagai jenis, AYAM PANGGANG @ GOLEK pelbagai rasa
HOT ITEMS, AIR dan sebagainya~

so kepada yg msih BLUR2 dengan LOKASI SCHJB bolehlah refer pada MAP di atas ye
so skang nie Adyva sedang mencari :

1-ANAK-ANAK YATIM seramai 50 org utk majlis amal SCHJB dan press confrence
2-Group2 utk berbukan puasa sebanyak 30 org 1 group setiap hari
3-mencapai revenue sebanyak RM23,400.00
4-720 org sebulan
5-30 org sehari

OMG~ gegeh nie menabur flyers, sales sana sini
dan salah satunya SALES ON9 by facebook and BLOG~

so kepada yang berminat boleh menghubungi ADYVA
di talian 013-7382737
untuk pertanyaan lanjut dan penempahan
setiap tempahan SEBELUM 20 JULAI akan diberi harga SPECIAL
iaitu RM 35 nett per person

normal price is RM 39 nett per person

dan sekiranya u ols dtg 10 orang akan dpt seorang percuma ya~
so boley la plan dtg 11 org~
waaaaaaaa....

lekas2 HUBUNGI saya ya!~
TEMPAHAN dengan PEMBAYARAN FULL PAYMENT
@ 50% Deposit

sekian kali nie~
salam

Isnin, 11 Julai 2011

::Faezah ♥ Rizal @ SCHJB Garden Romantic Concept by Adyva Weeding Planner::

Salam sayang u olsssssss.....
sambungan dari entry yg LEPAS.......kali nie all picture more tu pasangan PENGANTIN mlm tue...
sweets couple u ols.......

Puan Faezah Fara Fadzil & Encik Rizal

Title : Reception Weeding Dinner Faezah & Rizal
Theme : English Garden @ SCHJB
By : Adyva Weeding Planner
Date : 9 July 2011
Photo & Editing By AdyvaPHOTO

dalam Pic BLACK & WHITE
pasangan nampak ala2 OLD SCHOOL kannnnnnnn~.....
this pic yg paling adyva suka u ols~...
wow~....(any comments?)

nie acara meniup LILIN u ols....
memotong kek PERKAHWINAN mereka
from LAVENDER CAKE HOUSE yg di tempah khas~....

tetap kaler tema tau ~ purple gitooooo....
gaun pon Purple PINKY~
wah~...

Ada "simbolik" di sebalik tiupan lilin yang di KETUAI oleh Ibu Saudara Kak Faezah~
patottttttttttt la beria2 beno die nak PENGANTIN nie tiup lilin~...
lihat saja aksi Mr Rizal meniup bersungguh2 itewwwww.....
waaaa....muncung cover bang!
hahahahha~

Akhirnya berkat kegegehan MENGHEMBUS NAFAS dan UDARA dari perot itu
berjaya memadamkan LILIN KHAS yg di beli dari SINGAPORE!
rancangan dr Ibu Saudara Kak Faezah menjadi!
kecohhhhhhhhhhhh jap~ LILIN yg di tiup menyala semula!
OMG~ first time adyva menyaksikan LILIN itew~
tapi al-kisahnya lilin tue hanya di dapati di SINGAPORE shj~
gegehlah kannnnnnnn nk ke sebrang tambak!
hahahhaa

Pasangan mempelai berarak masuk dan POSE2 di TITIAN BELANTARA u olsssssss....
konsep design by En Shehebol as F&B Exec.....last minute idea dtg...
dan di selesaikan dekorasinya By Adyva & Aril...
mmg malatop LALUAN ini~
di hiasi daun2, pokok2 dan bunga2 segar~
saujana mata memandang!

Pengantin dengan aksi x menyangka
malam yg begitu MALATOP dan hapening u ols.....
gegeh Mr Rizal selok saku u ols....
sebab concept Garden ala2 omputeh nie tetap ada TOL~
adeh....kalau dh adat JOHOR tue tetap la adat JOHOR kannnnnnnnnnnn!
tol tetap tol~...
adyva x sure berapa byk JUMLAH TOL~ hahahahhaa

Kak faezah tersenyum lebar bila melepasi halangan!
waaaaaaaaa.....lihat di belakang itew~ anak2nya mengiringinya berjalan di karpet merah!
Mr Rizal tetap la control macho u ols~...
*pitemssssss

POSE maut dr Pengantin!
mcm mana dengan MAKE UP & BAJU
from MAS CHOTEQ BRIDAL....
sila KLIK link nie~


cantikkkkkkkkkkkkkkk kak!
nnt first anniversary ley buat lagi la~ hahaha

so, Kpd pasangan Faezah & Rizal
semoga panjang umur dan di murahkan rezeki~
semoga di kurniakan CAHAYA MATA (sempat lagi nie kak...boley lagi)
cume kena work out lebey ckit ya~...lalalallalaa

semoga aman damai dan smpai ke akhir hayat~
amin~

Sabtu, 9 Julai 2011

::DEKORASI Simple Romantic Garden Concept @ SCHJB by Adyva Weeding Planner::

Salam u ols~....
fuhhh..letihhhhhhhhhhh sangat tau menghandle senuah majlis perkawinan 70 Pax~
belom lagi 1000pax utk ADEK adyva on December nnt~
OMG~ semua dh pelan2 FIKIR dari skang tau~...

btw inilah die BACKDROP yg adyva letakkan di belakang VIP table~
in malay word MEJA MAKAN PENGANTIN laaaaaaaaaaa~...hahahhaa
mcm mana?? ok x??
last minute tempah so Company tu terlupa nak letak gambar2
so sebagai alternative...adyva letakkan LOVE....love.......LOVE tu Pink + Red LOVE
so sweetttttttttttttttttttt kan~ sgt2 romantic gitooooooo! hehehe

inilah JAMBANGAN GUBAHAN bunga table u ols~...
dengan bantuan HK Schjb Mr Aril~....semua gubahan dapat di siapkan last minute~
kekangan tugas u ols....fuhh~
naseb semua settle b4 majlis~

Jambangan ini di letakkan di atas sebuah BALANG yang tinggi~
adyva pinjam KHAS dr kawan Adyva u olssssssss
Mr Zack & Puan Noly~ mereka gunakan balang2 nie sebagai KAKI KEK yg dieorg buat~
menarikkkkkkkkkkkkk kan!
next time adyva PLAN nak beli sendiri la balang2 nie
pebagai saiz dan bentok!
senang nak wat JOB kan~
heheheheXD

inilah gambaran KESELURUHAN sebahagian dewan~
semua planning bertukar saat akhir~
melainkan susunan dlm dewan~..meja di sekeliling dan tengah2 KOSONG utk
meja KEK dan dancing floor~
wow~...change planning
selepas bertukar2 pendapat dengan F&B Exec~ en Shahebol~
so idea di terima dan terus bertukar~
menjadi~ yang penting KALER2 merah menjadi pembangkit MOOD malam tue~
sgt romantikkkkkkkkkkkkk u ols~...

nie plak DEKORASI meja VIP~
meja utk pasangan pengantin dan keluarga terdekat!~
waaaaaaaa...PLAN awalnya dalam balang tue ada ANAK-ANAK IKAN u olssssssssss
but last minute adyva BUNTU nak cekau mana ANAK-ANAK IKAN tue~
adeh~
last2 tukar planning kita letak KALER MERAH u ols~...
nk sama kaer ngan TEMA and konsep ROMANTIK g2 kan~
then FRESH FLOWERS memenuhi sekeliling balang itew~
waaaaaaa....malatop x???

nie plak gambaran sebahagian di luar dewan~
dekorasi POOL dengan hiasan lilin menyemarakkan lagi suasana keindahan waktu malam!
waaaaaaaaaaaa.......nice u ols~
teruja plak adyva handle majlis resepsi ini~
ok yok tengok entry yg lain plak!

Rabu, 6 Julai 2011

::REPORT CARD FB::

Salam u olssss...
lamanya x UPDATE New ENtry kan~
bersawang dh!~....
ok kali nie nak share ngan u ols pasal REPORT CARD dr University Of Facebook~
waaaaaaaaaaa.....Adyva masuk Fakulti Hospitality jerks~ u ols Fakulti apa??
hahahhahhaXD CC TO : KZ, ZAKI, GUSTI FAUZAN, MYSARA DLL~

jom tengok RESULT yg tertera pada REPORT CARD Adyva nie~
waaaaaaa.....
LULUS dengan peratusan 92% okey!
dapat Gred A lagi~
kau ado??? hahahahhaXD

nie plak si GUSTI FAUZAN!
peratusan die 89% u ols
1% jer lagi nak dapat A
nie sure KAKI BEHAVE u ols~...kurang stalker!

hahaha patotnya ada satu RUANGAN MARKAH lagi tau~
STALKER = berapa %
waaaaaaaaaaa~.....i nak suggest pada PIHAK FB la nnt~ hahahhahaa

yang nie memang KAKI STALKER u ols
tgk la markah die 93% kannnnnnnnnnn~
wajib la markah lebey tinggi dr SAYA yg kaki stalker nie~ matiler PENGAKUAN!
hahahahaXD

1 lagi cube u ols tgk MARKAH KEDATANGAN si KZ~ 87% jer...nape x 100& ek??
u olssssssss nak tahu jawapannya??? KZ KAN KUAR DATING u olsssssssss
tu x tolak ngan DATING DI ALAM MAYA!
waaaaaaaaaaaaaaaa~....

yang nie plak ZAKI punya report kad!
grade B dengan 83% u ols~...
waaaaa.....B means for Bottom~ kannnnnnnnnnnnnnn ALONG~ hahahhahaa
so i ADVICE supaya u jgn banyak MAIN2 zaki~...jgn nak WIWINUNUH sgt ye~..
fokus semua tu!~ perbaiki keputusan anda si masa akan dtg!
nnt kena repeat semester plak!
matiler~ hahahhahaa

nie si ALONG plak~ pelajar paling TUA kat University of Facebook!
waaaaaaaaa....ada subjek DAPAT D~
cube explain???
nie la die asek MEMPANDAKAN diri jer kan!~
nie la keputusannya!~
lalalallalalalalaXD

p/s: ada yg sentap??? kalau ada jom baca lagi~


BTW
adyva ada seperkara lagi nak SUGGEST pada FB la~
wat la markah utk :-

1-LIKE
2-KAKI SENTAP........sapa ek??
3-STATUS TAKE ATTENTION........cc to MR TA~ KZ...lallallaa
4-STATUS NAK SUROH ORG LIKE
5-STATUS MOTIVASI.........sapa lagi kalau bukan.....................hehe
6-SUKA MENGARUT
7-STATUS BEREMOSI...........ops tetttttttttttttttt
8-STATUS SHOW OFF...............wajib ada award nie

sekian utk mlm ini~...lalalallala