Isnin, 24 Jun 2013

MENU RAMADHAN BUFFET SCHJB 2013

Salam To all~
Kali nie Adyva sertakan MENU RAMADHAN MENU untuk Buffet Berbuka Puasa di
Suria City Hotel Johor Bahru!!!
kepada yg sudah merasainya tahun lepas jangan lepaskan peluang kali ini!!!

p/s : kita ada 7 menu berbeza!!! kalau nak yg selebihnya call me ya!

anything call me ~ 013-7382737 (Adyva)



RAMADHAN BUFFET DINNER 2013
RAMADHAN BUFFET PRICE : RM 48.00 NETT  ( A ) / RM25.00 NETT ( C )
EARLY BUY BEFORE LAST JUNE 2013 :- RM 38.00 NETT  ( A ) / RM25.00 NETT ( C )
“ SAJIAN RAMADHAN - SELERA SURIA ”
MENU 7 (Sunday) STALL -  1
APPETIZER & SALAD THE BEST SOUP IN TOWN   ( SOUP POWER  )
Assorted Garden Green with  Condiment  Aneka Sup Ayam,  Daging, Kambing , Gear Box or Perut
 3 type of Dressing condiments ;-  SPRING ONION, FRIED SHALLOT , SAMBAL KICAP
Rojak Tahu, Tauhu Sumbat Served With French Baquete/ Bun / Sandwich Loaf
Kerabu Pucuk Ubi & Keledek
Kerabu Sotong & Kacang Panjang STALL- 2
Salad Betik Muda & Mayo FRIED NOODLE STATION  [ IN  KUALI KAWAH ] 
Salad Kentang & Ikan Bilis
California Salad Fried Kway Tiaw 
2 X Salted Fish (Kembung, Selar & Bulu Ayam) Served with Pickle Green Chili
ULAM-ULAM KAMPUNG & SAMBAL  STALL -  3 &  4
Ulam Raja, Jantung Pisang, Petai, Cucumber, Kacang Botol, Bendi & Eggplant CAMBO KELATE  & JAPANESE SHABU-SHABU STATION
Sambal Belacan , Sambal Air Asam , Sambal Cincaluk
Sambal Kicap , Sambal Ikan Bilis Tumbuk & Sambal Budu ,Squid Ball ,Fish Cake, FishBall, Crab Steak, Prawn Ball
Siew Pak Choy,Choy Sum,Cauliflower,Broccoli,Oyster Mushroom
ANEKA JERUK , KEROPOK  & KEREPEK Young Corn,Carrot , Bean Curd & Mushroom Button,
Jeruk Kelubi, Jeruk Mempelam, Jeruk Kedondong, Jeruk Betik & Jeruk Mangga Choice of ,  Yellow Mee  or Mee Hoon with condiments
Aneka Kerepek Dan Rempeyek Sambal Cuka , Cili Jeruk , Bawang Goreng &  Daun Sop 
Keropok Belinjau, Keropok Udang & Keropok Ikan  WITH  CHICKEN BROTH  & PINEAPPLE TOMYAM GRAVY 
STALL -  5
MAIN COURSE
BBQ  STATION  ;- 
Ayam Masak Pedas Grilled Chicken ,   Grilled Lamb ,  Chicken Sausage
Ikan Kari Mamak ( Ikan Tongkol ) Ikan Tuka Bakar / Ikan Cencaru Bakar  / Ikan Selar Bakar
Lala Tumis Cili Padi
Fried Tofu Steak with Japanese Soya Sauce ROASTED WHOLE LAMB MARINATION
Stir  Fried Cauliflower with Mushroom Sauce  (  Booking Above than 100pax  )
Steamed Rice
STALL -  6
PORRIDGE STATION Assorted Satay and Condiments
served with Ketupat, Cucumber , Onion and Peanut Gravy
Bubur Lambuk With Condiments- Soup Kettle
 Condiments ;- Bawang Goreng , Daun Sop , Kacang Tanah  STALL -  7
SPECIAL RICE STATION MALAYSIAN  TASTE
Meldrum Nasi Bryani   Ubi Rebus , Chinese Mini Pau
Daging  Beryani Served with Grated Coconut , Palm Sugar , Salted Fish 
Dalca Kambing  ( Gear Box ) Keropok Lekor , Cucur , Jemput-jemput
Pacheri Nenas  or   Acar Jelatah Pisang Goreng , Nangka Goreng , Cempedak Goreng
DESSERT STALL -  8
Bubur Durian Kacang Hijau Ice Cream Counter
2 x Buah Kurma
 Assorted Fresh Cut Fruit BEVERAGES STATION
2 Types Of Malay Kuih
Assorted French Pastries & Slice Cakes Teh Tarik 
Assorted Agar Agar, Pudding  5 TYPE OF COLD WATER
Pudding  In Glass

Ahad, 23 Jun 2013

SCHJB Pasta Promotion on June +)


Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa u olssssss.....
lagi satu design Adyva untuk Suria City Hotel Johor Bahru!!!

Pasta Promotion on JUNE 2013~
Dapatkan Pelbagai jenis hidangan Pasta yang menerik dan pasti memikat hati anda!

hanya RM 16.00 sahaja!!!

untuk pertanyaan lanjut sila hubungi saya di talian 013-7382737

tQ

Sabtu, 15 Jun 2013

SCHJB RAMADHAN DESIGN by Adyva =)

Salam to all.....
Kali nie Adyva nak berkongsi dengan anda semua mengenai Flyers Design for Ramadhan 2013 di
Suria City Hotel Johor Bahru....

alhamdulilah, tahun nie tahun ke-3 Adyva menyambut Ramadhan dan Raya di SCHJB dan kali ni juga
diberi kesempatan oleh Hotel Manager untuk Adyva menDESIGN flyers Ramadhan 2013.
dengan sedikit kretiviti yg ada, adyva cube merealisasikan impian sebagai seorang Grafik Design!
walaupon ini bukan bidang saya!

Lihatlah hasilnya!

 Ramadhan Buffet 2013
ANEKA SELERA SURIA
hanya RM 38.00 seorang harga promosi sehingga 30 Jun 2013!
harga asal RM48.00 bersih seorang!
jom la call Adyva untuk special price!


 ROOM PROMOTION 
RM 190.00 (untuk 2 org) 
siap sahur + Buffet Ramadhan

untung kan???
apa lagi~ meh la call
0137382737

 Banner yang akan digantung di sekitar Johor Bahru....


 banner yang akan digantung di Bangunan SCHJB

Voucher Ramadhan kali ini....

so mcm mana u ols....
ok x design adyva untuk Ramadhan kali ini...
untuk sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi adyva di talian
0137382737

daaaaaaaaaaaaaaaaa

Isnin, 27 Mei 2013

Matlamat Sebenar Gagasan 1 Malaysia ~

TAJUK ARTIKEL: ‘APAKAH WARNA 1 MALAYSIA?’ bermaksud Apakah Matlamat Sebenar Gagasan 1 Malaysia?

·                     Y.A.Bhg.Tun Dr.Mahathir Mohamad, mantan perdana menteri menzahirkan pendapat bahawa walaupun  sudah lebih daripada 1 tahun Gagasan 1 Malaysia diumumkan, orang ramai masih  kurang  memahami matlamat sebenar  Gagasan 1 Malaysia.
·                      YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin, Timbalan Perdana Menteri turut mengakui kenyataan Dr.Mahathir malah mengesa agensi-agensi kerajaan meningkatkan kempen penerangan mengenai Gagasan 1 Malaysia. 
·                     Sebelum itu, YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd.Najib Tun Razak juga pernah menyarankan agensi-agensi media mempertingkatkan penjelasan mengenai 1 Malaysia. 

     Hakikat Gagasan 1Malaysia
  1. Gagasan 1 Malaysia menganjurkan nilai-nilai yang mampu membantu mengukuhkan perpaduan nasional . Nilai-nilai ‘inclusive’ diterapkan dalam masyarakat Malaysia dalam membina sebuahnation-state atau sebuah negara Malaysia. 
  2. Gagasan 1 Malaysia menganjurkan buday hidup  bahawa walaupun agama, budaya, cara hidup dan keutamaan pelbagai kaum di Malaysia berbeza-beza, mereka  perlu mendekati sesuatu isu daripada perspektif  “Malaysian”. 
  3. Gagasan 1 Malaysia menekankan  pendekatan di mana kerajaan membantu semua kaum dan golongan yang memerlukan bantuan agar tiada siapapun merasa bahawa mereka telah dipinggirkan dalam arus perdana pembangunan Negara. 
Adalah menjadi tanggungjawab setiap anggota masyarakat untuk membantu usaha meningkatkan perpaduan malah menyuburkan cara hidup harmonis antara kaum. Setiap anggota dalam masyarakat  berbilang kaum perlu menganggap dirinya sebagai seorang  ahli dalam satu  keluarga besar ‘keluarga Malaysia’. 
    Persoalan:
Persoalannya, ada yang beranggapan bahawa Gagasan 1 Malaysia memberi hak sama rata kepada rakyat pelbagai kaum dan mendakwa kaum Melayu,Cina ,India dan kaum lain setaraf dari segi Perlembagaan. Sekiranya 1 Malaysia melaungkan perinsip semua kaum adalah sama rata dan penting bagi kerajaan , kenapakah dasar kedudukan keistimewaan  kaum bumiputra masih diteruskan? Kenapa kaum bumiputra dibeli kemudahan khas dalam bidang pendidikan, lesen, perjawatan dalam sektor kerajaan?
     Jawapannya:
·                     Gagasan 1 Malaysia adalah bersandarkan kepada Perlembagaan Malaysia.  Perlembagaan Malaysia adalah merupakan undang-undang tertinggi Malaysia. Perlembagaan Malaysia pula merupakan satu dokumen yang mengandungi semua perkara-perkara yang telah dipersetujui oleh semua kaum semasa negara mencapai kemerdekaan (kontrak sosial).
·                      Tidak dapat dinafikan bahawa menurut Perlembagaan Malaysia, semua orang adalah sama rata di sisi undang-undang (Perkara 8)  dan berhak mendapat perlindungan yang sama rata di sisi undang-undang, kecuali sebagaimana dibenarkan dengan nyatanya oleh Perlembagaan Malaysia.  Dalam konteks ini, Perkara 153 dalam Perlembagaan Malaysia  memberi  hak yang terasas kepada golongan Bumiputra (orang Melayu).
·                     Perkara 153,  sambil  menjamin kedudukan keistimewaan kepada kaum bumiputra, ia juga memelihara kepentingan-kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan ini.Kerajaan tidak menghalang atau sekat kemajuan mana-mana kumpulan masyarakat atas dasar kaum atau etnik.
·                      Perkara-perkara  yang tersebut dalam Perlembagaan Malaysia boleh dipinda dengan sokongan majoriti 2/3 dalam parlimen.Namun, beberapa Perkara penting, terutamnya  Perkara 153, tidak mudah dipinda kerana ianya perlu mendapat persetujuan daripada Majlis Raja-Raja.


OLEH EN. M.PERIASAMY ( PANEL PEMIKIR JASA)
TERJEMAHAN ARTIKEL SIARAN AKHBAR TAMIL ‘MALAYSIA NANBAN’,
EDISI HARI AHAD PADA   22 OGOS 2010, MUKA SURAT S11

Sabtu, 11 Mei 2013

SCHJB Mother's Day 2013

 Salam to all....
Sambutan Hari Ibu di Suria City Hotel Johor Bahru....
thanks to My Mom (Aminah Daim) yang sudi dtg.....dan Nabilah..
x lupa my aunty (Sarah Daim) dan my kazen...Amirah

 Inilah Kami...
Sales & Marketing Department

 Kad Ucapan buat Bondaku....

Inilah die gambar keseluruhan semasa sambutan

p/s: Adyva EMCEE on that day ^_^

Jumaat, 3 Mei 2013

Doa Murah Rezeki =)


Salam Jumaat u ols
jom sama2 kita amalkan Doa Murah Rezeki di atas nie....
semoga kita sama2 diberkati olehNYA dan dilimpahkan rezeki buat kita semua!
AMIN YA RABBAL ALAMIN


Khamis, 2 Mei 2013

Adyva Design - Singapore Tour Package!!!

 Final Design yg diterima oleh my Hotel Manager

 First Design

Second Design

so sesapa berminat sila HUBUNGI saya di talian
013-7382737

Sourvenir / Cenderamata menarik menanti anda!!!

Sabtu, 27 April 2013

HAPPY BIRTHDAY & SWEET 17 ~ Nur Aina Nabilah =)

 Salam to All,
firstly Adyva nak wish HAPPY BIRTHDAY to adek Adyva yg paling bongsu!
satu2nya puteri dlm family kami!
Nur Aina Nabilah Bt Idris
dah besar panjang berusia 17 tahun!
means SPM this year!!!

ddengan ucapan semoga panjang umur dimurahkan rezeki dan berjaya dalam pelajaran dan kehidupan!
SPM dh nak dekat buat yang terbaik buat kami semua!!!

GOOD LUCK!!!

#nota : gambar diatas di edit oleh Nabilah sendiri~
Kad Birthday oleh Adyva~
Kek suprise Adyva hantar kat pejabat Hostel Semai Bakti dengan kad ucapan diatasnya!
apa lagi terkejot la die!!!
hahahahahaha

 inilah die rupa Cup Cake yg adyva tempah khas buat Nabilah!
ada 6 perasa semua sekali 50 bijik!
thanks to Wazz~

Happy Sweet 17 ~

Khamis, 25 April 2013

25/4/2011-25/4/2013 = Adyva Masih di SCHJB =)




Salam To all~
25 April 2011 - 25 April 2013
Adyva masih di Suria City Hotel Johor Bahru

Alhamdulilah~ semuanya berkekalan dengan baik,
grow up my carier di sini....

genap 2 tahun usia adyva di SCHJB pelbagai kesah suka duka dilalui
pengalaman mengajar erti ketabahan dan kecekalan dlm menempuh hari2 mendatang yg lebih mencabar....

semoga hari2 mendatang aku akan lebih kuat dr semalam!

salam sayang buat semua yg menyokong!!!
thanks u ols

Isnin, 15 April 2013

Menu Mother's Day Hi-Tea @ SCHJB 11 May 2013 =)

Salam To all~
JOM ramai2 memeriahkan sambutan MOTHER's Day di 
Suria City Hotel Johor Bahru
pada 11 may 2013, Sabtu
Jam 12tghari - 6petang!
pelbagai aktiviti akan berlangsung!
Gerai jualan dan banyakkkkkkkkkkkkkkkk lagi aktiviti menarik!!


BUNGA PADI RESTAURANT
SURIA CITY HOTEL  JOHOR BAHRU

HI’ TEA  MOTHER DAY PROMOTION  2013
PRICE: RM 45.00 (Adult) RM 18.00 (Child)
PROMOTION PRICE: RM 35.00 (Adult) RM 18.00 (Child)
TIME: 12.00nn TO 4.00pm

APPETIZER
Mixed Mesclun Garden Green
( Broccoli, Cauliflower, Carrot, French Bean, Cherry Tomato, 3 type of Capsicum
White Cabbage , Red Cabbage , Cucumber , Assorted Lettuce )
Som Tam Salad
Potato Salad With Chicken Ham
Dressing
1000 Island, Italian Vinaigrette, French Dressing

SANDWICH  STATION
Sandwich Condiments ;-
Egg Filling , Tuna Filling , Slice Chesse , Cucumber , Tomato and Salad

MAIN DISHES ITEM
Barbeque Grilled Chicken  with Thai Herbs
Fried Sardine Bread
Fried Fish Fritter with  Tartar Sauce
Lamb Massala with Green Peas
Butter Milk Prawn With Curry Leaf
Beef Lasagna
Pineapple Fried Rice
HAWKER STALL
STALL 1  ;-    Mee Rebus Tulang with Condiments
( Yellow Mee , Spring Onion, Fried Shallot, Calamanci, Beansprout, Green Chili,
Fried Beancurd and Boiled Egg )

STALL 2 :-   Rojak  and Condiments
( Rojak Petis , Rojak Sotong Kangkung , Rojak Char Kway )
( Cucumber, Pineapple, Kang Kung, Sweet Turnip, Beansprout, Fried Beancurd,
Yu Char Kway , Tau Hoo Pok , Brown Squid )

ICE CREAM COUNTER
3 Type Of Ice Cream

DESSERT
Assorted Cookies
3 x Types Of Malay Kuih
Cream Puff
Assorted French Pastries,
Assorted Slice Cake
Agar-Agar and Pudding  in Glass
Chocolate Éclair
Sago Gula Melaka in Glass
Assorted Cut Fruits
Chilled Cocktail

BEVERAGE
Cordial
Coffee / Tea

Sabtu, 13 April 2013

Mother's Day Promotion @ SCHJB = my art's work!!!


lamanya saya x mengupdate BLOG nie!
agak bersawang la ye!
hehehe

ok  malas nak membebel banyak2 kali nie....
pekata korang semua tengok FLYERS yg Adyva buat kali nie
khas utk Promotion Mother's Day Hi-Tea @ Suria City Hotel Johor Bahru!!!

kalau u ols berminat sila contact Adyva di talian 
013-7382737
sure Adyva bagi u ols SPECIAAL PRICE!!!!
hadiah misteri menanti ibu anda semua!!!

tunggu apa lagi~
jom booking selagi tempat masih ada!!!

Jumaat, 12 April 2013

Adyva EMCEE @ SCHJB Annual DInner =)

 hye u olsssssssssssss......
inilah GAYA Adyva semasa menjadi EMCEE malam Annual Dinner Suria City Hotel Johor Bahru
pada 24 March 2013 (Ahad)

bertemakan Colour Block adyva memilih utk memakai baju yg berwarna terang u ols!
dipadankan dengan seluar kaler hijau kebiruan dan jaket!
padanan CLUTCH berwarna biru menambah seri malam itu!
(katanyaaaaaaaaaaaaaaa)

hahahahaha.....

 Lihatlah gaya2 Adyva malam Annual Dinner SCHJB 2013!
apa yg termampu itulah saya persembahkan!
ALHAMDULILAH semuanya berjalan lancar!

Adyva dapat Tiket ke USS!!!
bila ek nak pergi??? jom u olssssssss kita planning ke USS dalam tahun nie!

tugas EMCEE bukan sekadar bercakap di hadap pentas, tapi lebih dari itu
kawalan dewan dan memeriahkan suasana malam itu amat penting!
yg penting semua puas hati.....
alhamdulilah~

lihat gambar ketiga bawah kanan
itu salinan baju utk sesi kedua u ols!
apepon majlis berjalan lancar
dan terhibur!

terima kasih pada semua yg membantu!

Isnin, 25 Mac 2013

Room Promotion @ SCHJB = My Art's Works!!! tq

Salam To all....
kali nie adyva Tampil dengan Room Promotion Suria City Hotel Johor Bahru!!!

musim pilihanraya x lama lagi akan bermula kannnnnnnnnnnnn~ so u ols yg dok jauh2 tu kena pulang ke kampung/ tempat mengundi seperti dlm IC kan!
so kepada sesapa yg balik ke JOHOR BAHRU tu meh ler menginap di SURIA CITY HOTEL JB!!!
special price to you!!

RM 110 nett sahaja termasuk sarapan pagi utk 2 org!!

call me di talian 013-7382737

TQ