Isnin, 18 April 2011

Masa nie la pentingnya ENGLISH EDUCATION....!

salam Isnin u ols....
tetibe belek2 HP ada la picture aritu masa OTW g KL...
sempat la adyva candid pic die secara sembunyi2 okeyyyyyy
nak wat bahan bukti....
nanti u ols kata adyva nie RATU PROPA plak kannnnn!..
so mesti ada bahan bukti~...
tajuk atas tue memula adyva letak....

"Mat Salleh jerks teman adyva"

tapi tetibe terus bertukar seperti di atas!

waaaaa....semuanya bermula pada masa :-

Driver (seorang Indian) nie die suro tukar bus belakang sebab bus yg mula2 adyva naik nie kehabisan gas aircond!
so xplak berpeluh kan dlm bus nnt nak smpai KL...
so dh smpai kat KIP MART kami tukar bus.....

kat sinilah pentingnya ENGLISH EDUCATION kannnnnn!.....( tiru ayat usop wilcha!)
so Indian Driver tue just ckp..

"pindah bus belakang, pindah...pindah..."
"bus rosak.....bus rosak"

boleh???dengan xde hormatnya, xde guna 2 bahasa...
ye la...walaupon kita berada di MALAYSIA kan...
tetapi JIKA dlm kelompok KITA tu ada bukan org tempatan
so penggunaan bahasa INGGERIS tu very important!
kata BANGSA MALAYSIA bangsa berhemah, berbudi bahasa kan!
so kita kena la tunjukkan CONTOH kepada bangsa asing!
barulah kita di kagumi~..wah!...

ok...smbg cite [nak berleter plak adyva nie kan]
so...utk di jadikan cerita...
ada la MAT SALLEH yg sebelah adyva nie [elok u ols ciptaannya]
mcm terpinga2 la...xpaham apa Driver tu ckp!.....

so adyva pon yg mempunyai ciri2 HOSPITALITY SERVICE yg kuat nie (cewahhhh)
pon terus la bersuara pada MAT SALLEH nie!...

"excuse me Sir, we have change another bus"

so Mat Salleh tue pon tersenyum la pada adyva dan terus say TQ sir~...

dah tukar bus tue die pon terus la duduk sebelah adyva ok!...
wah~.....

bus pon mulalah bergerak menuju destinasi~..
sepanjang perjalanan tu adalah gak kami berbual2 u ols.....
apa lagi..nie la masanya kan!
lama x speaking2 u ols!.wah~....
sebat jer la janji nampak dan KEDENGARAN sedap jer bahasa inggeris adyva nie...walauponnnnnnnnnnn kan!..hahahhahaa
janji kita KONFIDENT dan BERUSAHA to speak english
xsalah kan???
inilah pembelajaran yg terbaik!
wah~....

so dh penat berbual adyva tgk die dok main2 HP die
then terus tertidur...terlentokkkkkkkk gitu kat tepi tingkap!...
smpailah masa adyva nak trn kat Sungai Besi....
adyva pon ckp lah "nice to meet u" dan terus salam die!..

tapi u ols....dah gugup kan!
lupa plak nak mintak account FB die!
uwaaaaaaaaaaa..kalau x sure skang nie tgh chat ngan die jerks!
wah~...
so u ols nak tgk x Mat Salleh tue???
heheh~...
meh ler Klik ke bawah lagi.....
klik lagi....
lagi....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
lagi la u olsssss...
^
^
^
^
^
^
lagi
^
^
^
^
tadaaaaaaaa....
^

hah nie la di MAT SALLEH tue...
cumil x??wakakakakkakakaXD
matiler kena FIRE jap lagi!...

rancak berbual u ols...tup2 dh smpai Melaka!
mcm mana??haha
terus tdo~...bley.......

tu la yg penting dlm entry kali nie nak HABAQ kat u ols...
betapa pentingnya ENGLISH EDUCATION~
at least bahasa2 yg simple, word2 yg simple tu boleh la kan~...
nampak la yg kita nie Bangsa Malaysia yg tahu bahasa antarabangsa!..
kalau x tahu belajar...jgn terus diam seribu bahasa..
nnt kalau ada MAT SA::EH tegur u ols kat mana2 HOW u nak balas blk???
kannnn~..
at least mesti amek tahu!...

sekian entry kali nie~
salam sayangggggggggggggggggggggg u ols~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan