Selasa, 12 Julai 2011

SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA @ SCHJB

Salam u olsssss....
New Entry hari nie berkenaan dengan RAMADHAN~
waaaaaa...sekejap saja BULAN PUASA dah tiba kan~
so yg bestnya BULAN RAMADHAN nie adalah TIME BUKA PUASA!
waaaaaaaa....so kebanyakkan HOTEL berlumba2 utk mengaut keuntungan kan!
oleh itu~ peluang yg ada xkan di sia2kan begitu sahaja~
termasuklah SCHJB tempat adyva bekerja u olsssss...

so sebagai org2 SALES nie kan
tugas Adyva adalah mencari crowd utk berbuka puasa nanti~
dengan kaedah PROMOSI di BLOG & FB harap2 adalah masyukkkkkkkkkkkkk ckit kan~
at least kaedah PROMOSI after balik keja nie berhasil~
mudah-mudahan~ amin~

inilah die FLYERS yang telah siap di cetak sebanyak 5000 keping u olsssss...
kena hbskan dlm masa sebulan nie!~
waaaaaa.......

yok tgk TEMA SCHJB tahun nie...
"SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA"

apakah yg anda fikirkan?? wow~...
ok give me explain in shortly ok~....
btw IDEA ini dtg setelah sesi BRAINSTORMING di jalankan pada Bulan JUNE~
adyva mencadangkan tema ETNIK KONTEMPORARI u olssss...
kelas x?? tapi apakah MENUnya?? terus terlopong nak bg idea MENU~
TEMA nak VOGUE jer kan~
hahahahaXD

then CHEF ANUWAR dah siap sedia dengan MENU
dan TEMA : East Meets West
yg mana ianya menggabungkan masakkan TIMUR dan BARAT
maknanya di sini MENU banyak ke arah TIMUR = LOCAL MALAYSIAN FOOD
dan BARAT = more to Arabic & MEDITERRANEAN concept~

so idea itu di terima oleh suara RAMAI u ols...
tapi my HM mahukan tema dengan nama MELAYU~
so berdasarkan TAHUN LEPAS...temanya NOSTALGIA DI KAMPUNG
so BRAINSTORMING again......
dan Adyva mencadangkan tema "ANTARA DUA BENUA"
di mana tetibe terlintas idea tu dr sebuah drama di TV3 dulu2 kala~
zaman2 sekolah u olssss....CINTA ANTARA BENUA lakonan Azhar Sulaiman + Haliza Misbun
kalau x silap dan tersilap laaaaaaa~>...sapa2 tahu boley BETUL kan ye~

so satu kata sepakat di capai makan terciptalah TEMA
"SELERA RAMADHAN ANTARA BENUA"
di mana menggabungkan
LOCAL FOOD of KAMPUNG in MALAYSIAN & Arabic + Mediterranean

Acara berbuka puasa ini akan berlangsung di BUNGA PADI RESTAURANT
dan Function Room TANJUNG PUTERI
bermula dr 3 Ogos - 26 ogos 2011


selain BUFFET yang di hidangkan, pihak SCHJB jugak menyediakan STALL @ WARUNG sebanyak 6 buah Stall@Warung
di kawasan letak kereta di hadapan LOBBY SCHJB~
pelbagai jenis masakan terdapat di stall@Warung tersebut
antaranya : IKAN BAKAR pelbagai jenis, AYAM PANGGANG @ GOLEK pelbagai rasa
HOT ITEMS, AIR dan sebagainya~

so kepada yg msih BLUR2 dengan LOKASI SCHJB bolehlah refer pada MAP di atas ye
so skang nie Adyva sedang mencari :

1-ANAK-ANAK YATIM seramai 50 org utk majlis amal SCHJB dan press confrence
2-Group2 utk berbukan puasa sebanyak 30 org 1 group setiap hari
3-mencapai revenue sebanyak RM23,400.00
4-720 org sebulan
5-30 org sehari

OMG~ gegeh nie menabur flyers, sales sana sini
dan salah satunya SALES ON9 by facebook and BLOG~

so kepada yang berminat boleh menghubungi ADYVA
di talian 013-7382737
untuk pertanyaan lanjut dan penempahan
setiap tempahan SEBELUM 20 JULAI akan diberi harga SPECIAL
iaitu RM 35 nett per person

normal price is RM 39 nett per person

dan sekiranya u ols dtg 10 orang akan dpt seorang percuma ya~
so boley la plan dtg 11 org~
waaaaaaaa....

lekas2 HUBUNGI saya ya!~
TEMPAHAN dengan PEMBAYARAN FULL PAYMENT
@ 50% Deposit

sekian kali nie~
salam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan