Paru Sambal Versi Adyva


Assalamualaikum u olssss.....
Arini terlebih rajin...makan Kita nak masak paru laaaa...
Lama sgt dlm freezer Tu, mak Kita bekalkan dh siap rebus.
Rasanya dh lebih 6 Bulan je setahun 🤣🤣🤣 dlm freezer Kita...
Sbnrnya misi nak hbskan stock sebelom puasa....

Jom Kita masak!

Bahan-bahannya:
- paru dah siap rebus Di potong nipis
- garam 
- kunyit
- bawang merah - kisar
- bawang putih - kisar
- halia - kisar
- cili kering - kisar
- asam jawa
- gula
- secukup rasa
- minyak

Cara-caranya: 
1. Gaul garam & kunyit - Goreng Garing
2. Tumis bahan kisar sehingga pecah minyak
3. Masukkan gula (bg Manis sikit baru sedap)
4. Masukkan air asam jawa
5. Perasaan
6. Masukkan paru Goreng Dan Gaul sebati.
7. Siap!!!

Selamat MENJAMU selera

Ulasan

Catatan Popular