Selasa, 19 April 2011

::NUR KASIH vs NUR ADYVA::

Salam Sayang u ols....
wah TAJOK Entry kali nie mcm GEMPAK kan~...
ye la..INGATY senang adyva nak buat review mcm nie??
mampooooooooo korang nak BUAT mcm adyva BUAT>??
wah!....gempak sey~..hahahahaha...
ok KALI nie adyva nak tunjuk
PERSAMAAN ANTARA NUR KASIH & NUR ADYVA ok~

mesti ada yg dah siap maki hamun kan..relax la Bro~...
kau mampoooooooo nak buat mcm nie>??
ada??
masalahnya skang Nur Kasih wat VIDEO KLIP sama macam Adyva buat!
adyva dah buat dulu...lalallalala (sambil tutup telingan coz x kuasa nak dengar bebelan u ols)

meh2 la tengok~...
contoh pertama~..GAMBAR Adyva kat ats tue sebagai pembukaan~...
wah~.....sama x dengan yang kat bawah nue~...
means KONSEP Gambar~..


klik la link tu utk tahu lebey lanjut tentang video klip Nur Kasih

TIZ ZAQIYAH Serba puteh suceyyyyyyyyyyy sangat anggun dengan Busana itew!..
waa..beraksi dalam video KLIP bukan saja sebagai pelakon ya
tapi sebagai PENYANYI Lagu tema OST Nur KAsih The Movie!
waaaa......

sama x dengan GAYA Nur Adyva di atas tu??
baju puteh..suar je hitam!
kalau suar Adyva PUTEH gak sure meyerupai SEBIJIK mcm Nur Kasih nie kan!..hehehe

nie lagi satu SHOOT yang cantik!
sawah padi nie di KUALA SELANGOR okey~....
KONSEP tetap sama ngan KONSEP NUR ADYVA ok
bergambar di tengah sawah padi yang terbentang luas~..
bezanya Adyva menggunakan Jelapang Padi Negeri PErlis Indera Kayangan okey!...
lagi jauh nun di utara sana!...
hah~.....TEAM Produksi nape x naik utara??
lagi cantik hijau2 sawah padinya!..hehehe

nie plak Abg Yassin kita~..wah!
hijau BIRU..paduan yg menarik!....
masa adyva shoot gambar2 adyva nie kebetolan baru lepas hujan!
so xde la awn yg biru nie!..hahhaa
tapi KONSEP tetap sama okey!
heheheh~

lihatlah~..kalau x kerna LECAk sure adyva dah ketengah sawah utk bergambar!...
kan~....yang penting tema PUTEH dan sawah hijau tetap naik seri!
kelasssssssssss sgt!..
lagi2 masa menonton KLIP VIDEO Lagu OST Nur Kasih The Movie nie
terimbau kenangan di perlis setahun lalu!
waaaaa...nie yg rasa nak g lagi kat sana!

nie yg plan nak buat Nur Adyva The Movie~..
erk......
sapa la nak amek saya berlakon kan!>..hahahhaa

apapon Konsep SAWAH PADI nie mmg adyva suka
xsangka plak TEAM PRODUKSI Nur KAsih The Movie menggunakan KONSEP yg sama!
waaaaaaa.....(perasan jap)

nie Adyva dengan Waz.....
ala2 feeling wat Video Klip Kumpulan nasyid!...
hahaha...bley???

View Sawah padi dan TITI Kecil itu menarikkan??
nie la keistimewaan adyva!
wah...
kalau team produksi Nur KAsih Menggunakan pohon kering dan jalan
adyva guna hUtan belakang tue dan saliran tali air je u ols!
hahaha

yang nie ala2 nak wat kad raya !
kepulangan yg di nanti~
mampo???hahahha

ok la u ols~...
nnt next entry adyva nak wat entry pasal Nur Kasih The Movie plak!
sesapa yg x puas hati tue pasal review adyva nie
sila lah komen ye...
xpon TONTON dulu Video Klip Nur Kasih tue!
seyes best!...

salam tak'zim
salam ampon maaf ye kepada all Team Nur KAsih The Movie!
heheh~>.
daaaaaaa

6 ulasan:

  1. konsep yang sama. siapa tiru siapa kah ini? tetap diva Ady yang memunculkan konsep ini kerana gambar beliau lebih dahulu publish dari video kelip ini.. bravo...

    BalasPadam
  2. kannnnnnnnnnnnnn~.....
    masa tgk video KLIP lagu tema nie terus i teringat gambar2 i masa g PELIS tue!..hahaha
    terus plan nak wat ENTRY!..hahahha..gegeh cr gambo2 TIZ ZAQIAH...mcm mana>>>hahaha

    BalasPadam
  3. haha nur kasih btl.cantik lokasi ady.gud jobs.

    BalasPadam
  4. thanks bang!.....
    xsangka tersama KONSEP ngan Nur kasih!..
    now ady nak tukar nama jadi NUR ADYVA~..
    waaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  5. hahaha.ady mane lokasi?mcm same btl dgn nur kasihnye lokasi?

    BalasPadam
  6. abg sure x baca betol2...
    NUR KASIH wat kat KUALA SELANGOR
    NuR ADYVA wat kat Perlis Indera Kayangan...hehehe

    BalasPadam